Επίσημη Εκκλησία της Σαηεντολογίας: Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, Βίντεο, Λ. Ρον Χάμπαρντ, Διάπλαση Χαρακτήρων, Αξίες

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ:
ΕΝΑΣ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΩΝ

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία αποτελείται από 21 αρχές, καθεμία από τις οποίες βασίζεται στο γεγονός ότι η επιβίωση κάποιου εξαρτάται από την επιβίωση των άλλων και ότι χωρίς την επιβίωση των άλλων, καμία ευχαρίστηση ή ευτυχία δεν είναι εφικτή.

Ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών και υποστηρικτών του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία εκτείνεται τώρα σε 135 χώρες.
Το Ίδρυμα του Δρόµου προς την Ευτυχία, Γκλεντέιλ, Καλιφόρνια.
Το εσωτερικό του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία, Γκλεντέιλ, Καλιφόρνια.
Στις δύο δεκαετίες από τότε που γράφτηκε, περίπου 80 εκατομμύρια αντίτυπά του έχουν δοθεί από χέρι σε χέρι, εμπνέοντας ένα κίνημα, τέτοιο που όμοιό του αυτός ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ. Αλλά, καθώς το βιβλίο θα μπορούσε να επιτύχει πολύ περισσότερα, το 2003 έγιναν τα εγκαίνια των Κεντρικών Γραφείων του Ιδρύματος, ο Δρόμος προς την Ευτυχία, στο Γκλεντέιλ της Καλιφόρνια.

Εδώ, εκπαιδευτικοί, εταιρικά στελέχη, νομοθέτες και αξιωματούχοι μαθαίνουν πώς να εφαρμόσουν το Δρόμο προς την Ευτυχία προς όφελος των κοινοτήτων, των επιχειρήσεων και των εθνών τους. Για να ανταποκριθούν στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, τα κεντρικά γραφεία έχουν τη δυνατότητα να τυπώνουν βιβλία ανάλογα με τη ζήτηση σε οποιαδήποτε ποσότητα και σε περισσότερες από 90 γλώσσες.

Για να επιδείξει τις αρχές του βιβλίου, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας επιχορήγησε περαιτέρω την παραγωγή και την προβολή της δραματοποιημένης απόδοσης του βιβλίου σε φιλμ. Αυτά τα φιλμ παρουσιάζονται στο πνεύμα του ίδιου του βιβλίου, το οποίο αποτελεί ένα χάρτη που οδηγεί σε μία πιο ευτυχισμένη ζωή, μέσω των αξιών της ευσπλαχνίας και της φροντίδας που κάθε μέλος μιας πολιτισμένης κοινωνίας επιθυμεί. Επιπλέον διανέμονται διεθνώς και είναι επίσης διαθέσιμα εφόσον ζητηθούν ο Οδηγός του Εκπαιδευτικού και τα υλικά εκπαίδευσης για να συμπληρώσουν τη χρήση των βίντεο πληροφόρησης, κατάλληλα για ένα σχολικό περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή, 21 ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του Δρόμου προς την Ευτυχία προβάλλονται καθημερινά σε μια ποικιλία μέσων που κυμαίνονται από τα αστικά λεωφορεία στο Σικάγο μέχρι τους αγώνες ράγκμπι στη Σαμόα, τους πολυχώρους εστίασης της Κεντρικής Αμερικής και τηλεοπτικούς σταθμούς στις επτά ηπείρους.

Ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών και υποστηρικτών του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία εκτείνεται τώρα σε 135 χώρες. Επιπλέον, εκπρόσωποι από ομάδες αφοσιωμένες στην βελτίωση των ηθικών προτύπων συνεχίζουν να υιοθετούν αυτό το βιβλίο για δική τους χρήση – οργανώσεις τόσο διαφορετικές όσο η Εθνική Αστυνομία της Ονδούρα, ο Γενικός Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων και ο Εκπρόσωπος του Κογκρέσου της Πολιτείας της Καλιφόρνια για τη φυλετική ισότητα διανέμουν πλέον εξατομικευμένα αντίτυπα του βιβλίου. Ως ένα ακόμη παράδειγμα της εκτεταμένης χρήσης αυτού του κειμένου, η Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας χρησιμοποιεί πλέον το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία στην εκπαίδευση ολόκληρου του προσωπικού της και μοιράζει σε ευρεία κλίμακα αντίγραφα στους πολίτες της Κολομβίας.

The Way to Happiness