Φέρνοντας τη Σαηεντολογία στον Κόσμο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Από την κυκλοφορία των Βιβλίων και των Διαλέξεων των Βασικών της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας το 2007, οι Σαηεντολόγοι έχουν κατακλύσει τις Εκκλησίες τους με πρωτοφανείς αριθμούς. Η ζήτηση για τα υλικά έχει αυξηθεί θεαματικά, και καθώς οι ενορίτες έχουν προοδεύσει δια μέσου αυτών των βιβλίων και διαλέξεων, ο αριθμός καινούριων ανθρώπων που έρχονται για να μάθουν σχετικά με τη Σαηεντολογία έχει επίσης αυξηθεί. Πράγματι, η θρησκεία της Σαηεντολογίας απολαμβάνει σήμερα την σπουδαιότερη εποχή εξάπλωσής της στην ιστορία, με τη ζήτηση για τα βιβλία και τις διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ από το κοινό, να έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 200 χώρες, 150 κουλτούρες και 50 περίπου γλώσσες.

Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη απαιτούνται εγκαταστάσεις που να μπορούν να παρέχουν βιβλία και διαλέξεις σε οποιαδήποτε γλώσσα, οποιαδήποτε ποσότητα, σε ικανοποιητική ταχύτητα και οικονομικά – άσχετα αν είναι 500 αντίτυπα ενός τίτλου στα Σουαχίλι για την Ουγκάντα, ή ενός εκατομμυρίου αντίτυπα στα αγγλικά. Κανένα συμβατικό τυπογραφείο δε θα μας εξυπηρετούσε με μια βιβλιοθήκη 2.500 διαλέξεων σε 50 γλώσσες. Τα χρονοδιαγράμματα δεν θα μπορούσαν ποτέ να ακολουθηθούν και το κόστος εκτύπωσης για ένα σχετικά μικρό αριθμό βιβλίων για νέες περιοχές που θεωρούνται πρωτοπόρες, θα αποδεικνυόταν απολύτως απαγορευτικό.

Μια νέα εκδοτική στρατηγική ήταν αναγκαία και, υπό τη ηγεσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, η στρατηγική αυτή αναπτύχθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2007 – νωρίτερα ακόμη και από την κυκλοφορία των Βασικών.

Όλη η παραγωγή των βιβλίων και των CD των διαλέξεων έλαβε χώρα εσωτερικά: ολόκληρη η γραμμή παραγωγής από την έναρξη ως τη διανομή, δηλαδή η εκτύπωση, η μεταλλική εκτύπωση, η ανάγλυφη εκτύπωση, η πλαστικοποίηση, η αντιγραφή των CD, η συσκευασία και η αποστολή. Καταλαμβάνοντας τεράστιους χώρους για τα καινούρια κεντρικά γραφεία, η εκδοτική δύναμη της Εκκλησίας διαθέτει πλέον τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στον κόσμο, πλήρως ψηφιακές που μπορούν να παράγουν ανάλογα με τη ζήτηση. Κατά συνέπεια, οι εργασίες ακριβείας τους όντας πρότυπα καινοτομίας και αποτελεσματικότητας, γίνονται συχνά λόγος επίσκεψης από ηγέτες της βιομηχανίας.

Η Bridge Publications κατασκευάζει όλα τα βιβλία, τις διαλέξεις και τα πάκα μαθημάτων της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας για την Αμερική, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της New Era Publications στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Σε συνδυασμό, η Bridge και η New Era μπορούν να τυπώσουν 500.000 βιβλία και 925.000 CD την εβδομάδα. Ετησίως, οι ποσότητες αυτές ανέρχονται σε 26 εκατομμύρια βιβλία και 48 εκατομμύρια CD.

Προσθέστε τα χαρτόδετα βιβλία και τα πάκα μαθημάτων, και αν τοποθετούσατε τις τυπωμένες σελίδες τη μία μετά την άλλη θα φτάνατε ως το φεγγάρι και θα γυρίζατε και πίσω.

Με την ψηφιακή εκτύπωση και την εκτύπωση ανάλογα με την ζήτηση, η παραγωγή έχει αυξηθεί και συμβαδίζει με τη ζήτηση που υπάρχει. Ογδόντα εκατομμύρια βιβλία και διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ διανεμήθηκαν από το 2004 ως το 2009 μόνο, περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα 50 χρόνια – και 65 εκατομμύρια από το 2007 ως το 2010.

Επιπλέον, με όλα τα θρησκευτικά έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ να είναι τώρα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτό που ακολούθησε δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από μια αναγέννηση για την θρησκεία της Σαηεντολογίας.

Τα Βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ κέρδισαν 18 Σχεδιαστικά Βραβεία

Την περίοδο 2008-2009, η Bridge Publications Inc. αναγνωρίστηκε με 18 βραβεία αριστείας στο σχεδιασμό, την εκτύπωση και την παραγωγή. Στα βραβεία για τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ περιλαμβάνεται το Gold Ink Award 2008, American Inhouse Design Award 2008, National Best Books 2008 και Next Generation Indie Book Award 2009.