ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Προσφέρει τα Εργαλεία Μάθησης σε Εκατομμύρια Ανθρώπους

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Σχεδόν οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί –90 εκατομμύρια άνθρωποι– είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Οκτώ εκατομμύρια μαθητές υποτίθεται ότι έχουν «μαθησιακές δυσκολίες» και η λύση δεν είναι, βέβαια, η συνταγογράφηση φαρμάκων. Ενώ το κόστος της κρίσης για κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και φορολογουμένους είναι τρισεκατομμύρια δολάρια, το κόστος όσον αφορά τους ανθρώπους είναι ανυπολόγιστο.

Αναγνωρίζοντας τις αποτυχίες του συστήματος ήδη από τη δεκαετία του 1950, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε μια πραγματική «τεχνολογία» μάθησης με την οποία μπορεί να μάθει κανείς άριστα οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο. Αυτές οι επαναστατικές ανακαλύψεις σχετικά με την εκπαίδευση είναι γνωστές πλέον ως Τεχνολογία Μελέτης και προσφέρουν στους μαθητές κάθε ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου το συστατικό που λείπει από τη σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή το να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

Για περισσότερο από τριάντα χρόνια η εισαγωγή της Τεχνολογίας Μελέτης στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αποτέλεσε εν πολλοίς μια ριζική προσπάθεια με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που ενώθηκαν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης. Σήμερα, αυτή η ευρεία εκστρατεία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με έδρα και κέντρο εκπαίδευσης τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς. Εγκαινιάστηκε το 2003, ένας χώρος 400 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Σπάνις Λέικ, στο Σαιντ Λιούις του Μιζούρι.

Το όραμα να υπάρχει ένα τέτοιο σημείο από το οποίο θα εκπορεύεται η Τεχνολογία Μελέτης και θα είναι προσιτή στους εκπαιδευτικούς είχε ως αποτέλεσμα 830 ομάδες Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης (σχεδόν διπλάσιος αριθμός από αυτές που φτιάχτηκαν τα 30 προηγούμενα χρόνια). Επίσης, εκπαιδευτικοί από 67 χώρες –όπως από την Ινδία, την Ιαπωνία, την Παλαιστίνη και Σουαζιλάνδη– εκπαιδεύονται τώρα στην Τεχνολογία Μελέτης. Δεδομένου ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια εκπαιδεύουν συναδέλφους και μαθητές σ’ αυτή την τεχνολογία, αυτοί που επωφελήθηκαν από την Τεχνολογία Μελέτης από τότε που έγιναν τα εγκαίνια της διεθνούς έδρας του οργανισμού φτάνουν τώρα τα 31 εκατομμύρια άτομα.