ΣΊΔΝΕΪ, ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

ΝΈΟΣ ΙΔΑΝΙΚΌΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΤΟΥ ΧΆΡΜΠΟΡ ΣΊΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ

Στις 3 Μαΐου, περισσότεροι από 2.500 Σαηεντολόγοι από όλη την Αυστραλία παρεβρέθηκαν στην Λεωφόρο Κάστλρη για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Ιδανικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Χάρμπορ Σίτι (Ιδανικός Oργ.)

Ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ταξίδεψε μέχρι το Σίδνεϊ για να τελέσει τα εγκαίνια.

Το γεγονός ότι αυτός ο νέος Ιδανικός Οργ. ανοίγει τις πύλες του στον απόηχο αυτού που ονομάζεται ένας εντελώς καινούργιος κόσμος για τη Σαηεντολογία, του προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Επειδή παρόλη τη μεγάλη βοήθεια που έχετε μέχρι αυτή τη στιγμή προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα έχετε και τα μέσα για να την προσφέρετε—τη Χρυσή Εποχή—για να ανεβάσετε αυτή την πόλη και τη χώρα μέσω της ελευθερίας χωρίς επιφυλάξεις που προσφέρει η Σαηεντολογία». – κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Η τοποθεσία που βρίσκεται ο Ιδανικός Οργ. είναι ένα μνημείο το οποίο χτίστηκε αρχικά το 1908, έχει θέα προς το Χάιντ Παρκ και βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα αξιοθέατα-ορόσημα τη πόλης—το Δημαρχείο, το κτίριο Κουίν Βικτόρια και τον Πύργο του Σίδνεϊ. Το κτίριο έχει αναπαλαιωθεί με λεπτομέρεια διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά του, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι τετράπλευροι στήλοι και οι γυαλιστερές επιφάνειες στο χρώμα του μπρούτζου που κάνουν την εξωτερική όψη του να ξεχωρίζει στη Λεωφόρο Κάστλρη.

Το κτίριο ανακαινίστηκε επίσης σύμφωνα με τις επιταγές του 21ου αιώνα και προστέθηκαν ακόμη δύο όροφοι. Ως Ιδανικός Οργανισμός, το κτίριο στεγάζει τώρα το ολοένα και αυξανόμενο πλήθος πιστών αλλά εξυπηρετεί και ως σημείο συγκέντρωσης ατόμων από όλες τις θρησκείες και τους πολιτισμούς που υπάρχουν στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στα εγκαίνια του Ιδανικού Οργ. ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς είπε στους 2.500 Σαηεντολόγους που ήταν συγκεντρωμένοι: «Υπάρχει μια καινούργια ταμπέλα στον ουρανό του Νότου και αυτή δείχνει σε κάτι που δεν έχει υπάρξει ξανά—τον Ιδανικό Οργ. του Σίδνεϊ. Το γεγονός ότι αυτός ο νέος Ιδανικός Οργ. ανοίγει τις πύλες του στον απόηχο αυτού που ονομάζεται ένας εντελώς καινούργιος κόσμος για τη Σαηεντολογία, του προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Επειδή παρόλη τη μεγάλη βοήθεια που έχετε μέχρι αυτή τη στιγμή προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα έχετε και τα μέσα για να την προσφέρετε—τη Χρυσή Εποχή—για να ανεβάσετε αυτή την πόλη και τη χώρα μέσω της ελευθερίας χωρίς επιφυλάξεις που προσφέρει η Σαηεντολογία».

Μεταξύ των επισήμων που παρεβρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας Εκκλησίας ήταν και το Μέλος του Κοινοβουλίου, κ. Τζούλι Όουενς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αυστραλία για την Εκπαίδευση και κάτοχος του Μεταλλίου του Ιππότη της Αυστραλίας, Δρ. Σεβ Οζντόφσκι, ο Διευθυντής Προγραμμάτων Υποστήριξης των Νεαρών Παραβατών, κ. Καλίσι Μπέσε, και ο Πρεσβύτερος των Αβοριγινών των Ντουγκουντί, κ. Μπιλ Άλεν.

Η κ. Τζούλι Όουενς, μέλος του Κοινοβουλίου, είπε στην ομιλία της: «Έχουμε μια Αυστραλία πλούσια σε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Και εσείς ανήκετε στο νέο και τολμηρό τμήμα του τοπίου του 21ου αιώνα. Πραγματικά, βλέποντας το καινούργιο κτίριο σας να λάμπει στο κέντρο της πόλης, πιστεύω ότι ταιριάζετε απόλυτα στη σύγχρονη Αυστραλία μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αυστραλία για την Εκπαίδευση, Δρ. Σεβ Οζντόφσκι, αναγνώρισε τη δουλειά που έχουν κάνει οι Αυστραλιανοί Σαηεντολόγοι πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα απαιτούν να βρίσκεται κάποιος σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να τα προστατεύσει αλλά και κατανόηση αυτού που κάποιος προστατεύει. Πρέπει να κατανοείς κάτι πριν μπορέσεις να το κάνεις και μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα κατανοητά στους ανθρώπους. Αυτός είναι το γιατί έχετε αφιερώσει τον εαυτό σας σε αυτό το πεδίο τα τελευταία 60 χρόνια. Οπότε ας ονομάσουμε αυτό τον Ιδανικό Οργ. ως το κέντρο της εξαιρετικής ανθρωπιστικής εργασίας που προσφέρετε σε όλη την Αυστραλασία».

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων για την Υποστήριξη των Νεαρών Παραβατών, κ. Κάλισι Μπέσε, αναγνώρισε όλους αυτούς που ήταν παρόντες για την προσέγγισή τους ως προς την κοινωνία: «Κατά τη διάρκεια των ετών που προσφέρουμε βοήθεια, έχουμε συνεργαστεί σε εκδηλώσεις, ειδικές ομάδες, ανοιχτές συζητήσεις, συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια τα οποία εκτείνονται σε όλα τα κοινωνικά προγράμματα που διαθέτετε. Οι ζωές των ανθρώπων που προσεγγίζουμε αλλάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πραγματικά, οι ιστορίες τους ποικίλουν αλλά το θέμα είναι κοινό. Είναι ευγνώμονες που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν όταν βρίσκονταν σε ανάγκη—και σώθηκε ακόμη μια ζωή».

Ο Πρεσβύτερος των Αβοριγινών του Ντουγκουντί, κ. Μπιλ Άλλεν, μίλησε για την εμπειρία του δουλεύοντας μαζί με την Εκκλησία: «Γνωριστήκαμε αρχικά το 2008». Έμεινα έκπληκτος από τη φιλία που μου προσφέρθηκε και από το πόσο καλά εργάζονταν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Παρεβρέθηκα σε μια σύνοδο κορυφής μαζί σας και όλοι μαζί είμασταν οι εξής: μέλη της φυλής Μάορι, Αβορίγινες και Σαηεντολόγοι. Είμασταν αχώριστοι, και εσείς είσασταν αυτοί που συνεισέφεραν στη συμφωνία και επέδειξαν σεβασμό και στους δύο παραδοσιακούς πολιτισμούς μας συνολικά. Και για αυτό έχετε κερδίσει τον ειλικρινέστερο σεβασμό μου».

_________________

Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός στο Χάρμπορ Σίτι παρέχει σε όλους τους επισκέπτες μια εισαγωγή στη Διανοητική και τη Σαηεντολογία, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Προβολές βίντεο, με πάνω από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τα θεμελιώδη πιστεύω και πρακτικές, καθώς και τη ζωή και το κληροδότημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού παρέχει επίσης μια λεπτομερή επισκόπηση των πολλών, χρηματοδοτούμενων από την Εκκλησία, ανθρωπιστικών προγραμμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα πρόγραμμα εξίσου ευρείας διάδοσης για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά, την πρόληψή τους αλλά και την αποκατάσταση ατόμων που έπαιρναν ναρκωτικά, ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων παιδείας και μάθησης, καθώς και το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Σαηεντολογίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα η οποία προσφέρει ανακούφιση στον κόσμο. Το κέντρο είναι ανοικτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεση τους και να επιστρέψουν όσο συχνά το επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδος συγκέντρωσης της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας, καθώς και για εκδηλώσεις όλης της κοινότητας, ανοιχτές στα μέλη όλων των δογμάτων. Ο νέος Ιδανικός Οργ. περιλαμβάνει πολλαπλές αίθουσες σεμιναρίων και εκπαίδευσης, επιπρόσθετα με έναν ολόκληρο όροφο που είναι αφιερωμένος στο ώντιτινγκ της Σαηεντολογίας (πνευματική συμβούλευση).

_________________

Τα εγκαίνια είναι η συνέχεια μιας επικής εξάπλωσης της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Πράγματι, το τελευταίο εξάμηνο είδαμε: