ΝΑΡΚΩΝΟΝ: Σώστε ζωές μέσω της Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά και της Πρόληψης

ΝΑΡΚΩΝΟΝ: ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Η χρήση ναρκωτικών παγκοσμίως έχει οδηγήσει σε κάτι που αναμφισβήτητα μπορεί να περιγραφεί ως ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα και στην ανθρώπινη δυστυχία. 

Ως απάντηση στο παραπάνω πρόβλημα υπάρχει το Νάρκωνον, το πρόγραμμα απεξάρτησης και πρόληψης που ιδρύθηκε το 1966 και βασίζεται στα ευρήματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Πρόγραμμα του Νάρκωνον δεν απευθύνεται μόνο στην ψυχική και σωματική εξουθένωση από τη χρήση ναρκωτικών, αλλά και στους λόγους για τους οποίους το άτομο στράφηκε αρχικά στα ναρκωτικά.

Κατά συνέπεια, το ποσοστό επιτυχίας του Νάρκωνον δεν είναι απλώς το υψηλότερο στον κόσμο, είναι τέσσερις φορές καλύτερο από το διεθνή μέσο όρο.  Αλλά με την χρήση ναρκωτικών να καταστρέφει σήμερα 200 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, η μάχη για την εξάλειψη της χρήσης πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την πρόληψη. Για το σκοπό αυτό, το Νάρκωνον εκπαιδεύει απόφοιτους του προγράμματος και εθελοντές και διεξάγει ένα από τα πιο αποτελεσματικά σεμιναριακά προγράμματα ευαισθητοποίησης, για το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Γη. Μέχρι σήμερα, έχει παραδοθεί σε περισσότερα από 18 εκατομμύρια νέους, δίνοντάς τους τα πραγματικά δεδομένα για τη χρήση των ναρκωτικών.

Για την εκπλήρωση της στρατηγικής να καταστεί το πρόγραμμα του Νάρκωνον ευρύτερα διαθέσιμο, οι Σαηεντολόγοι υποστήριξαν τη χρηματοδότηση του Νάρκωνον στο Άροουχεντ. Ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί τη σημαντικότερη εγκατάσταση του δικτύου του Νάρκωνον. Βρίσκεται καταμεσής 875 στρεμμάτων δάσους στις όχθες της λίμνης Γιουφάουλα στη νοτιοανατολική Οκλαχόμα. Εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη κτηριακή μονάδα του είδους της στον κόσμο, το Νάρκωνον του Άροουχεντ χρησιμεύει επίσης ως διεθνές κέντρο κατάρτισης για τους ειδικούς απεξάρτησης. Από τότε που άνοιξε τις πύλες του, έχει προσφέρει εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις που γίνεται και το πρόγραμμα, για επαγγελματίες από 13 χώρες και 43 πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο τέλος της πρώτης δεκαετίας αυτού του αιώνα, το παγκόσμιο δίκτυο απεξάρτησης και πρόληψης του Νάρκωνον περιελάμβανε 190 κέντρα και ομάδες από 47 χώρες – δυο φορές περισσότερες από ότι μια δεκαετία νωρίτερα.