Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: Αποκαθιστώντας την Αδελφοσύνη του Ανθρώπου

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ:
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία του Λ. Ρον Χάμπαρντ αποτελείται από 21 διδάγματα, καθένα από τα οποία βασίζεται στο γεγονός ότι η επιβίωση κάποιου εξαρτάται από την επιβίωση των άλλων και ότι χωρίς την επιβίωση των άλλων, καμία ευχαρίστηση ή ευτυχία δεν είναι εφικτή.

Στις δεκαετίες από τότε που γράφτηκε, περίπου 85 εκατομμύρια αντίτυπά του έχουν δοθεί από χέρι σε χέρι, εμπνέοντας ένα κίνημα, τέτοιο που όμοιο του αυτός ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ. Βλέποντας τι μπορεί να πετύχει αυτό το βιβλιαράκι, το 2003 ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς εγκαθίδρυσε το Ίδρυμα «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία», με διεθνή έδρα το Γκλέντεϊλ στην Καλιφόρνια.

Εδώ, εκπαιδευτικοί, εταιρικά στελέχη, νομοθέτες και αξιωματούχοι μαθαίνουν πώς να εφαρμόσουν το Δρόμο για την Ευτυχία προς όφελος των κοινοτήτων, των επιχειρήσεων και των εθνών τους. Για να ανταποκριθούν στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, οι κεντρικές εγκαταστάσεις έχουν τη δυνατότητα να τυπώνουν ανάλογα με τη ζήτηση οποιαδήποτε ποσότητα και σε οποιαδήποτε από τις 95 γλώσσες.

Για την οπτική παρουσίαση αυτών των διδαγμάτων η Εκκλησία της Σαηεντολογίας επιχορήγησε αρχικά την παραγωγή και την προβολή της αντίστοιχης σειράς Ανακοινώσεων Κοινής Ωφέλειας.  Παρουσιάζονται ακριβώς στο ίδιο πνεύμα που παρουσιάζεται και το βιβλίο, το οποίο και είναι ένας χάρτης που οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή μέσω των αξιών της ευσπλαχνίας και της φροντίδας, πράγματα δηλαδή που κάθε μέλος μιας πολιτισμένης κοινωνίας επιθυμεί. Επιπλέον, ο οδηγός και τα υλικά του εκπαιδευτικού που συμπληρώνουν τη χρήση των ενημερωτικών βίντεο, διανέμονται δωρεάν σε οποιαδήποτε χώρα κατόπιν αιτήματος, και είναι τα κατάλληλα εργαλεία για μια σχολική τάξη.

Έπειτα ήρθε η παραγωγή μιας ταινίας μεγάλου μήκους, βασισμένη στο βιβλίο Ο Δρόμος για την Ευτυχία.  Παρουσιάζοντας τα 21 διδάγματα του βιβλίου, η ταινία ζωντανεύει και μεταφέρει με γλαφυρότητα το νόημα του βιβλίου και τη ζωτική σημασία των ηθικών αρχών όχι μόνο για τη ζωή τού καθενός αναφορικά με τον ίδιο αλλά και για όλους τους άλλους με τους οποίους ο καθένας μας συνυπάρχει.

Σήμερα, οι 21 Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας του Δρόμου προς την Ευτυχία παρουσιάζονται στην τηλεόραση σε μια ποικιλία μέσων μαζικής ενημέρωσης και βρίσκονται από τα αστικά λεωφορεία του Σικάγο και τους αγώνες ράγκμπι της Σαμόα, ως τους πολυχώρους κατανάλωσης φαγητών στα εμπορικά κέντρα της Κεντρικής Αμερικής και τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε ηπείρου.

Ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών και υποστηρικτών του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία εκτείνεται τώρα σε 135 έθνη.  Επιπλέον, εκπρόσωποι από ομάδες αφοσιωμένες στη βελτίωση των ηθικών προτύπων συνεχίζουν να υιοθετούν αυτό το βιβλιαράκι για δική τους χρήση.

Οργανισμοί και ιδιώτες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όπως η Εθνική Αστυνομία της Ονδούρα, ο Γενικός Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Πολιτείας της Καλιφόρνιας σχετικά με τη Φυλετική Ισότητα, διανέμουν πλέον τα δικά τους εξατομικευμένα αντίγραφα του Δρόμου προς την Ευτυχία. Ως ένα ακόμη παράδειγμα της εκτεταμένη χρήση αυτού του κειμένου, η Εθνική Αστυνομίας της Κολομβίας αξιοποιεί πλέον το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία στην εκπαίδευση ολόκληρου του προσωπικού της και μοιράζουν σε ευρεία κλίμακα αντίτυπα του κειμένου για τους πολίτες της Κολομβίας.