ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΑΓΓΛΙΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ IAS

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο 34ος ετήσιος εορτασμός της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS) χωράει μια χρονιά από ιστορικά ύψη σε τρεις μέρες χαράς στη Νότια Αγγλία.

Η πόλη του Ανατολικού Γκρίνστεντ μοιάζει βγαλμένη από βιβλίο με παραμύθια, μια μεσαιωνική αγορά στη βορειοανατολική γωνία του Δυτικού Σάσεξ – νότια του Λονδίνου, βόρεια του Μπράιτον, με πλούσια βλάστηση, δέντρα και βοτανικούς κήπους. Είναι στο κάτω-κάτω μια πόλη της οποίας το όνομα σημαίνει «πράσινο μέρος», και συνορεύει με μια αναγνωρισμένη σε εθνικό επίπεδο Περιοχή Φυσικής Ομορφιάς (AONB) που περιλαμβάνει το Δάσος Ασντάουν της αρχαίας παράδοσης.

Ο προορισμός είναι μακριά από το πατημένο μονοπάτι, ώστε να είναι ευτυχισμένα γαλήνιος, αλλά σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Πικαντίλι. Έτσι, ήταν μια σειρά από φώτα που έπεφτε στους επαρχιακούς δρόμους με τις πολλές στροφές, και έφτασε στις μεγάλες πύλες, ενώ ξεχύθηκε το ένα κύμα μετά το άλλο από συμμετέχοντες, που ήταν γεμάτοι με ανυπομονησία.

Αυτή είναι η Έπαυλη Σαιντ Χιλ, το σπίτι του Ιδρυτή της Scientology Λ. Ρον Χάμπαρντ, και για άλλη μια φορά επίκεντρο για την ετήσια συγκέντρωση της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων. Το γκαλά που κράτησε ένα σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία για τους ενορίτες από όλες τις γωνιές της Αγγλίας και πάνω από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο να τιμήσουν τον ανθρωπιστικό σκοπό και τα επιτεύγματα. Και καθώς το τρίξιμο από τις πέτρες και τα χαλίκια κάτω από τις μπότες και τα ψηλά τακούνια αντήχησε κάτω στον δρόμο, το σούρουπο μεταμορφώθηκε σε βράδυ και μια θεσπέσια βραδιά ήταν τώρα έτοιμη να ξεκινήσει.

Ο κ. Μισκάβιτς είναι ο κύριος ομιλητής στην ετήσια συγκέντρωση στο Σαιντ Χιλ προς τιμήν της κληρονομιάς του IAS – μιας κληρονομιάς με τον διαρκή σκοπό: «Να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Scientology και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology, όπως αυτοί τέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ».

«Κατά παράδοση, απόψε είναι η βραδιά που διασχίζουμε 39.000 χλμ. στη σφαίρα του IAS και, ως εκ τούτου, παρακολουθούμε κάθε διάνυσμα της διάσωσης του πλανήτη» ξεκίνησε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. «Η προσφορά μας να απαλλάξουμε τον κόσμο από τη χρήση ναρκωτικών, η απαίτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ίδιο ισχύει και για την ηθική, όπως διακηρύχθηκε από τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία. Το θέμα είναι το εξής: Πιστεύετε ειλικρινά ότι η ιστορία πρέπει πάντα να κάνει ομοιοκαταληξία με τη δυστυχία; Και ότι η σύγκρουση και η αδικία είναι αναπόφευκτες; Λοιπόν, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ποτέ δεν το πίστεψε αυτό και ούτε ο IAS».

Πράγματι, ο IAS ξεκίνησε το 1984 και ιδρύθηκε στο Σαιντ Χιλ για να ενώσει, να προάγει, να υποστηρίξει και να προστατέψει τους Σαηεντολόγους και τη θρησκεία της Scientology, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology. Προς τιμήν αυτής της παράδοσης, φέτος ο κ. Μισκάβιτς περιέγραψε μια χρονιά με εξαιρετικές επιτυχίες που τροφοδοτούνται από μια ασυγκράτητη δύναμη όπου όλες οι πρόοδοι είναι συντονισμένες με την ανθρωπιστική διάσωση και εξάπλωση.

Κύρια μεταξύ αυτών των επιτυχιών ήταν τα ιστορικά εγκαίνια της εκπληκτικής νέας Εκκλησίας της Scientology στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, κόπηκε η κορδέλα στις εγκαταστάσεις 7.200 τ.μ. στο κέντρο της βιομηχανικής πρωτεύουσας. Οι συμμετέχοντες του εορτασμού της επετείου της Παρασκευής το βράδυ στο Ανατολικό Γκρίνστεντ είδαν τα κυριότερα σημεία της τελετής εγκαινίων, που περιλάμβανε ομιλίες από αξιωματούχους που τίμησαν τη γιορτή ως μνημειώδη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και όλης της Ευρώπης.

Η βραδιά συνεχίζεται σε μια ανοδική τροχιά, ανυψωμένη πάνω από ένα τοπίο γεμάτο με ανθρωπιστικά επιτεύγματα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, και ευγένεια από τις θρυλικές πρωτοβουλίες χρηµατοδοτούµενες από τον IAS. Όλα άρχισαν με σωτήριες προσπάθειες για την εξάλειψη των καταχρήσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας μέσω της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Θαυματουργές ιστορίες για βοήθεια, υποστήριξη και ανθρώπινη αδελφοσύνη, παρουσίασαν περαιτέρω το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, και το ασταμάτητο κίνημα να παραδίδει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά· το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που μάχεται για το γεγονός ότι όλοι οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά προστατεύονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων· τον Δρόμο προς την Ευτυχία, το παγκόσμιο φαινόμενο που περιέχει τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την αποκατάσταση της βασικής αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης στην Ανθρωπότητα· και το αδιάκοπο κύμα υποστήριξης των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology παρέχοντας βοήθεια σε 19 διαφορετικούς τόπους καταστροφών το περασμένο έτος.

Κάθε καμπάνια πέτυχε απαράμιλλα επίπεδα επιτευγμάτων, φτάνοντας σε νέες τοποθεσίες και βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η λεπτομερή ανασκόπηση του κ. Μισκάβιτς για τους τελευταίους 12 μήνες περιλάμβανε:

  • Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που διοργάνωσε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως το Μεξικό, η Γκάμπια, η Ινδία, η Ταϊβάν, η Ουάσινγκτον, και στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη – αντιπροσωπεύοντας ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει αφιερωθεί στη δημιουργία «ενός δίκαιου και ελεύθερου κόσμου».
  • Στην Κόστα Ρίκα, όπου το βιβλιαράκι της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε μια επίσημη έκδοση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, γεννώντας ένα κίνημα σε όλες τις 82 περιφέρειες, ενημερώνοντας 2 εκατομμύρια άτομα συνολικά.
  • Τον Δρόμο προς την Ευτυχία του Νεπάλ που ενδυναμώνει πάνω από 100.000 μαθητές με τα 21 διδάγματα, επιφέροντας μια σημαντική μείωση στον σχολικό εκφοβισμό και καταλήγοντας σε μια κυβερνητική συνεργασία με τα σχολεία του έθνους.
  • Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Μαλαισίας που κάνει περιοδείες με έναν πανκ ροκ ύμνο, «Κάνε Μουσική, Όχι Ναρκωτικά» και τον ερμήνευσε σε χιλιάδες τοπικούς φοιτητές και 1,2 εκατομμύρια πολίτες, συνολικά, εμπνέοντας μια μεγάλη μείωση στο έγκλημα που σχετίζεται με ναρκωτικά.
  • Τις πορείες και τις εκδηλώσεις του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στη Νότια Αφρική και σε όλη την ήπειρο διανέμοντας σχεδόν 140.000 βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά· συλλογές υποσχέσεων που συγκεντρώνουν 50.000 υπογραφές στην Κολομβία· ομάδες του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά που καλύπτουν όλο το Super Bowl 52 στη Μινεσότα των ΗΠΑ, με 230.000 βιβλιαράκια· και στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στη Ρωσία φέρνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο βιβλιαράκια από τη Μαύρη Θάλασσα έως την Κόκκινη Πλατεία· διαδίδοντας συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε 19 ζώνες της Γης την περασμένη χρονιά.
  • Τους Εθελοντές Λειτουργούς (VM) της Scientology που βοηθούν σε καταστροφές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων σεισμών στην Ταϊβάν, μουσώνων στο Νεπάλ, τυφώνων στην Ιαπωνία και πυρκαγιών στην Ελλάδα, καθώς και σε όλη την Καλιφόρνια.
  • Στο Πουέρτο Ρίκο, αφότου ο θανατηφόρος Τυφώνας Μαρία χτύπησε το νησί απευθείας, οι Εθελοντές Λειτουργοί έφτασαν αμέσως για να παραδώσουν πάνω από 150.000 ζωτικές προμήθειες και στη συνέχεια ηγήθηκαν ενός κινήματος ηλιακής ενέργειας «κάν’ το μόνος σου» για να φωτίσουν περίπου 300.000 σπίτια.
  • Αφότου ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Παπούα Νέα Γουινέα, οι Εθελοντές Λειτουργοί έστειλαν αεροπορικώς ένα πρόγραμμα αναζήτησης και διάσωσης ρίχνοντας πέντε τόνους τροφίμων και προμηθειών, βοηθώντας 18.000 νησιώτες σε 19 κέντρα διάσωσης.
  • Και στον απόηχο της «Μητέρας των Ηφαιστείων» της Γουατεμάλας που εξερράγη, οι Εθελοντές Λειτουργοί διένειμαν πάνω από 10 τόνους από ρούχα, φαγητό, πακέτα υγιεινής και ιατρικές προμήθειες στη βάση του, έχτισαν περίπου 200 σπίτια και εκπαίδευσαν τοπικό προσωπικό αντιμετώπισης καταστροφών για να αποκαταστήσουν την περιοχή τους.
  • Συνολικά, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Scientology ταξίδεψαν 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα για να φέρουν συμπαράσταση σε πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Οι φετινοί παραλήπτες των τριών Μεταλλίων Ελευθερίας του IAS στέκονται περήφανοι, υπογραμμίζοντας το μοτίβο της βραδιάς για την ασταμάτητη αφοσίωση προς την επίτευξη της ειρήνης, της εκπαίδευσης, της ευπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας ύπαρξης χωρίς ναρκωτικά και έγκλημα σε όλο τον πλανήτη. Ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε τον καθένα ξεχωριστά, και μια ειδική παρουσίαση σε βίντεο τόνισε την ακλόνητη δέσμευσή τους στην ανθρωπότητα:

  • Στο Ώστιν, ο παραλήπτης Μεταλλίου Ελευθερίας και Γενικός Διευθυντής της CCHR του Τέξας, Lee Spiller, διεξήγαγε ένα αδιάκοπο κίνημα να σταματήσει την ψυχιατρική κατάχρηση μέσα στο σύστημα ψυχικής υγείας της πολιτείας. Ο Lee εστίασε σε πολλαπλά περιστατικά βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης των παιδιών σε ανάδοχη φροντίδα και των ηλικιωμένων, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια μια τεράστια απάτη από μίζες με σκοπό να πλουτίσουν οι γιατροί. Τελικά επέφερε το κλείσιμο από 172 εγκληματικές εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και την έγκριση 43 νομοθετικών ενεργειών που προστατεύουν άτομα – όλα αυτά στο όνομα της υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Στις Φιλιππίνες, ο Jorge Perez de Tagle παρουσίασε στον Αρχηγό της Αστυνομίας του Νταβάο τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία και μετά διεξήγαγε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αστυνόμους που χτυπούσαν σε πόρτες και έδιναν το βιβλιαράκι σε ύποπτους εμπόρους ναρκωτικών, εμπνέοντας μια σημαντική πτώση στις δολοφονίες. Ο Jorge στη συνέχεια έφερε το πρόγραμμα στη Μανίλα και προσωπικά δίδαξε τα διδάγματα σε χιλιάδες ακόμη αστυνομικούς. Μετά, συνέχισε φέρνοντας το μήνυμα της εκπαίδευσης στην ηθική στον Εθνικό Στρατό. Συνολικά, ο de Tagle έφερε στη ζωή ένα κίνημα ενημερώνοντας εκατομμύρια άτομα σε όλη τη χώρα του και βοηθώντας στην επίτευξη μιας 38% μείωσης στην εγκληματικότητα στις Φιλιππίνες.
  • Και στο Μεξικό, όπου τα δίδυμα αδέλφια Dan και Ari Agami εργάστηκαν για να αλλάξουν ένα ανησυχητικό εθνικό ποσοστό μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο, με το να εισάγουν την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε τοπικά σχολεία. Ο άμεσος αντίκτυπος ήταν εκπαιδευτικοί που εκπαιδεύτηκαν σε 600 σχολεία – με μια πολιτεία του Μεξικού να υψώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην κορυφή της Εθνικής Κατάταξης Εκπαίδευσης. Διοχέτευσαν την ορμή τους στην παραγωγή 21 εκπαιδευτικών φιλμ για μαθητές σε 17 χώρες. Συνολικά, ο Dan και ο Ari εκπαίδευσαν 33.000 άτομα, ενδυνάμωσαν 60.000 εκπαιδευτικούς και άνοιξαν μόνιμα τον δρόμο προς ένα νέο μέλλον για πάνω από 1,6 εκατομμύρια μαθητές.

Σε αυτό το σημείο, μια βραδιά γεμάτη με σκοπό και πάθος έφτασε στη μέγιστη ένταση όταν ο κ. Μισκάβιτς έκανε μια προεπισκόπηση του τολμηρού νέου κεφαλαίου του Scientology Network με την ανακοίνωση της πρεμιέρας της Φθινοπωρινής Σεζόν, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Δεκάδες νέα επεισόδια θα παρουσιάσουν κάθε πτυχή της πιο πρόσφατης μεγάλης θρησκείας του κόσμου και της παγκόσμιας ανθρωπιστικής αποστολής της κατά τους επόμενους μήνες. Στην πραγματικότητα, από την έναρξη στις 12 Μαρτίου 2018, το Scientology Network προβάλλεται σε 237 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο σε 17 γλώσσες.


Το πνεύμα από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πρώτης βραδιάς πέρασε στο Σάββατο βράδυ, καθώς η μεγάλη σκηνή μεταμορφώθηκε στην ετήσια Χοροεσπερίδα των Patron του IAS. Το παραδοσιακό επίσημο δείπνο και το γκαλά ψυχαγωγίας έδωσαν αναγνώριση στον διαρκώς διευρυνόμενο αριθμό μελών που υποστηρίζουν τους ανθρωπιστικούς θριάμβους της χρονιάς, καθώς οι γλεντζέδες γέμισαν την πίστα χορού το βράδυ.

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με την ετήσια Φιλανθρωπική Συναυλία, μια χαρμόσυνη μουσική εκδήλωση που υποδέχεται περίπου 1.500 κατοίκους της περιοχής. Η συναυλία περιλάμβανε σταρ της τηλεόρασης και της μουσικής, διεθνώς γνωστούς καλλιτέχνες και διάφορα είδη μουσικής από σουίνγκ έως τζαζ. Αλλά οι αληθινοί σούπερ σταρ της βραδιάς ήταν οι πέντε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που τους απονεμήθηκαν δωρεές για να ενισχύσουν τις τοπικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με την παράδοση που καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, εδώ στο σπίτι του.


O IAS, ο επίσημος οργανισμός ιδιότητας μέλους της Scientology που είναι ανοιχτός σε όλους τους Σαηεντολόγους από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Scientology και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology, όπως αυτοί τέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».