ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Το δίκτυο του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς, τα εκπαιδευτικά κέντρα και τα σχολεία προσεγγίζει τα άτομα για να βελτιώσει τη μάθηση και την εκπαίδευση, όχι μόνο στις περιοχές τους αλλά και πέρα από αυτές. Από σεμινάρια και εργαστήρια μέχρι περιεκτικά διαρκή προγράμματα, ομάδες εκπαιδευτικών φέρνουν την Τεχνολογία Μελέτης σε πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα ξεκίνησε στην Αϊτή, όταν ένας εκπαιδευτικός από τον Οργανισμό Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, από την Ακαδημία του Κληαργουότερ στη Φλόριντα, πήγε ως εθελοντής στην Αϊτή μετά τον σεισμό του 2010. Έδωσε μια διάλεξη για την Τεχνολογία Μελέτης σε πάνω από 400 γονείς και μαθητές, και ως αποτέλεσμα, ο διευθυντής ενός ορφανοτροφείου και σχολείου της Αϊτής, ήρθε στο Κληαργουότερ για να εκπαιδευτεί στην Τεχνολογία Μελέτης. Η Ακαδημία του Κληαργουότερ, συνέλεξε τους πόρους που χρειάζονται για να μετατρέψει αυτό το σχολείο από μια κατασκευή με μουσαμά, καλάμια και ξύλα, σε ένα κτίριο με τούβλα και σταθερή οροφή, και έτσι ένα νέο σχολείο γεννήθηκε, με όλους τους μαθητές του να μαθαίνουν την Τεχνολογία Μελέτης.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερους, οι εκπαιδευτικοί του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν σεμινάρια Τεχνολογίας Μελέτης στην Ουκρανία το 2008. Για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που δημιουργήθηκε ίδρυσαν εκπαιδευτικά κέντρα και σήμερα μόνιμα κέντρα εκπαίδευσης παραδίδουν γύρω στις 300 διαλέξεις Τεχνολογίας Μελέτης, κάθε χρόνο, σε μαθητές και καθηγητές όλης της χώρας. Οι διαλέξεις αυτές έχουν υιοθετηθεί ως μέρος της διδακτικής ύλης για τα σχολεία στην Πολιτεία του Μπαμπουσκίν και ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης συνεργάζεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα με το Υπουργείο Διαπροσωπικών Σχέσεων για την Οικογένεια και τους Νέους, σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας.

Σε ένα άλλο μέρος του κόσμου οι εκπαιδευτικοί του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης έφεραν την Τεχνολογία Μελέτης στο Μπαγκλαντές, όπου ο μισός πληθυσμός του δεν μπορούσε να διαβάσει και να γράψει. Οι εκπαιδευτικοί σχημάτισαν την Ομάδα Μελέτης του Μπαγκλαντές και σύντομα άρχισε να εφαρμόζεται η Τεχνολογία Μελέτης στα σχολεία. Αφού έκαναν σεμινάρια σε περισσότερους από 100 μαθητές και εκπαιδευτικά στελέχη στο πανεπιστήμιο Τζαχανγκιρναγκάρ στη Ντάκα, ο δήμαρχος της Ντάκα αναγνώρισε την Τεχνολογία Μελέτης ως τη λύση για το πρόβλημα αναλφαβητισμού της χώρας και ζήτησε επίσημα την εφαρμογή της σε κάθε σχολείο.

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, εκπαιδεύει καθηγητές και μαθητές σε αναπτυσσόμενα και μη αναπτυσσόμενα κράτη και τους βοηθάει να αναζωογονήσουν ολόκληρο το πεδίο της εκπαίδευσης.

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

Ξεκινώντας το 1975, οι Σαηεντολόγοι στη Νότιο Αφρική, υπό το σύνθημα «Ζωντανή Εκπαίδευση», παρέδωσαν διαλέξεις, μαθήματα και εργαστήρια πρακτικής εξάσκησης στην Τεχνολογία Μελέτης. Έχουν τώρα εκπαιδεύσει περισσότερους από 20.000 δασκάλους, που έχουν με τη σειρά τους φέρει την Τεχνολογία Μελέτης σε εκατομμύρια παιδιά, σε όλη τη Νότιο Αφρική.

Η Τεχνολογία Μελέτης έχει φτάσει και στη Ζιμπάμπουε, όπου 18.000 δάσκαλοι έχουν εκπαιδευτεί, καθώς επίσης και στην Γκάνα, την Γκάμπια και τη Σιέρα Λεόνε. Ο οργανισμός «Ζωντανή Εκπαίδευση», έχει γραφεία σε όλη τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, την Κένυα, το Μαλί, την Αιθιοπία και την Μποτσουάνα.

Στις Φιλιππίνες, το ποσοστό παιδιών που παρατούν το σχολείο είχε φτάσει στο 30% και το ποσοστό του αναλφαβητισμού στο δημοτικό σχολείο στο 75%. Ως απάντηση σε αυτό, ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς, έδωσε ένα μάθημα ταχείας εκπαίδευσης για την Τεχνολογία Μελέτης σε 5.000 δασκάλους από τις Φιλιππίνες, που με τη σειρά τους, άρχισαν να εφαρμόζουν την τεχνολογία σε τρία από τα σχολεία της χώρας τους.

Τα αποτελέσματα ήταν πρωτοφανή. Το πρώτο σχολείο έφτασε από την τελευταία θέση στο νούμερο οκτώ σε εθνικό επίπεδο, το δεύτερο σχολείο έκανε εθνικό ρεκόρ λόγω της μεγάλης αύξησης στους βαθμούς των μαθητών, και το τρίτο σχολείο αναβάθμισε το επίπεδό του από ένα μέτριο σχολείο σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας.

Στην Κένυα, μια «ομάδα διάσωσης» του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, παρέδωσε το μάθημα «Μαθαίνω πώς να Μαθαίνω» σε 14 εκπαιδευτικούς ενός σχολείου για ορφανά στην πόλη του Κίσι. Σχεδόν αμέσως, οι βαθμολογίες στα τεστ των μαθητών «εκτίναξαν» το σχολείο από τις χαμηλότερες θέσεις, στις υψηλότερες θέσεις ανάμεσα σε 270 σχολεία της χώρας. Ως αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί φορείς της Κένυας, ζήτησαν να ενταχθεί η Τεχνολογία Μελέτης στην εκπαιδευτική ύλη.

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης εκπαιδεύει καθηγητές και μαθητές από όλα τα επίπεδα και συνεργάζεται με κοινοτικούς ηγέτες, κυβερνήσεις και άλλα ινστιτούτα για να επιφέρει μια αναγέννηση στο πεδίο της εκπαίδευσης.