ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ

Ένα από τα πιο παλιά περάσματα διακίνησης ναρκωτικών στη Γη, εκτείνεται από το Χρυσό Τρίγωνο της Νότιας Ασίας μέχρι το Βασίλειο του Νεπάλ. Επί έναν ολόκληρο αιώνα, ο κόσμος ανεφοδιάζεται με οπιούχες ουσίες, μέσω αυτού του περάσματος, και ακόμα και σήμερα, αποτελεί την περιοχή που τροφοδοτεί με άσχημες και καταστροφικές συνήθειες όλους τους πληθυσμούς της Ανατολής.

Η τελετή αφιέρωσης της Κορυφής Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Όμως πρόσφατα, έφθασε στο Νεπάλ το Πρόγραμμα του Νάρκωνον και έθεσε τις βάσεις, παρέχοντας εκπαίδευση για τις συνέπειες των ναρκωτικών και υπηρεσίες αποκατάστασης σε όλο το φάσμα των χρηστών ναρκωτικών, από αυτούς που έκαναν χρήση για πρώτη φορά μέχρι και τους κατ' εξακολούθηση παραβάτες που βγήκαν από τις φυλακές του Κατμαντού.

Ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Αστυνομικού Τμήματος του Κατμαντού, που τώρα είναι εκτελεστικός διευθυντής του Νάρκωνον του Νεπάλ, έχει αφοσιωθεί στην εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και αποκατάστασης από τα ναρκωτικά, ξεκινώντας από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της χώρας, οι οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι στο θέμα της συσχέτισης που υπάρχει μεταξύ της χρήσης των ναρκωτικών και των ποσοστών εγκληματικότητας και τον αντίκτυπό τους στην κοινότητα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Νάρκωνον, παρέδωσε διαλέξεις και έκανε παρουσιάσεις στις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την επιδημία των ναρκωτικών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
δόθηκαν σε
2,5
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
— σε όλο το —
ΝΕΠΑΛ

Αλλά το Νάρκωνον του Νεπάλ εκτείνει το πρόγραμμά του πολύ πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε όλη τη χώρα, εθελοντές παραδίδουν διαλέξεις με θέμα τις συνέπειες από τη χρήση των ναρκωτικών και την πρόληψη, εκπαιδεύοντας μισό εκατομμύριο μαθητές σε σχολεία, νεαρά και ενήλικα άτομα σε κοινοτικά κέντρα και σε όλα τα επίπεδα του στρατού.

Καθώς έγιναν ευρέως γνωστές οι λύσεις που προσφέρει το Νάρκωνον, απογειώθηκε η ζήτηση γι’ αυτό το αποτελεσματικό πρόγραμμα, δημιουργώντας την ανάγκη εύρεσης χώρου όπου θα μπορούν να παραδίδονται υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Ο ιδανικός χώρος βρέθηκε σε μια περιοχή που χαίρει σεβασμού στην κοιλάδα του Κατμαντού και με έντονη την τοπική παράδοση, ακριβώς κάτω από τα Ιμαλάια, σε μια βουνοκορφή ύψους 3.000 μέτρων περίπου, που ονομάζεται Κακάνι.

Στην εκπληκτική τελετή που έγινε σύμφωνα με την παράδοση του Νεπάλ και η οποία σηματοδότησε την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Νάρκωνον, παρευρέθησαν 350 προύχοντες και κάτοικοι της περιοχής. Κατά την τελετή των εγκαινίων εκφράστηκε ευγνωμοσύνη στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, ως δημιουργό του προγράμματος, και με επίσημο έγγραφο, η βουνοκορφή Κακάνι μετονομάσθηκε σε Κορυφή Χάμπαρντ.

«Εκτιμώ βαθύτατα την προσπάθεια του Νάρκωνον στο Νεπάλ να προστατέψει τους πολίτες από τα ναρκωτικά και να τους παράσχει θεραπεία και υπηρεσίες αποκατάστασης, μέσω του προγράμματός του, το οποίο βοηθάει τους χρήστες ν' αποκατασταθούν και να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας». – Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας του Κατμαντού