ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το Κληαργουότερ της Φλόριντα γίνεται το κομβικό σημείο για τον εορτασμό της Εκκλησίας προς τιμήν της εξαίρετης ζωής του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας.

Για να γιορτάσουν την ημέρα γέννησής του, στις 13 Μαρτίου 1911, Σαηεντολόγοι από 60 χώρες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην πνευματική έδρα της Σαηεντολογίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο προς τιμήν του Ιδρυτή τους. Φέτος τίμησαν τα αναρίθμητα επιτεύγματα του κ. Χάμπαρντ και ατένισαν προς ένα απεριόριστο μέλλον εμπνευσμένο από τη ζωή και τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Ο Ρον, όπως αποκαλείται από τους πολυάριθμους οπαδούς του, ήταν πολυμαθής, ένα άτομο με ευρεία γνώση και εκπαίδευση. Ξεκινώντας ως ο νεότερος πρόσκοπος με βαθμό Αετού στην ιστορία της Αμερικής (που του απονεμήθηκε λίγες μέρες μετά τα δέκατα τρίτα γενέθλιά του), ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ερεύνησε το θρησκευτικό τοπίο της Ασίας σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Ο κ. Χάμπαρντ έφτασε να γίνει ο πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες καθώς και ο συγγραφέας με τα περισσότερα ηχογραφημένα βιβλία.

Το έργο του προς τη σωτηρία της ανθρωπότητας συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ετήσια διήμερη γιορτή παρουσιάζει την έρευνά του για τον άνθρωπο ως πνευματικό ον, την τεχνική του κληρονομιά που δίνει την ευκαιρία σε άλλους να προσδιορίσουν, να εξερευνήσουν και να συνειδητοποιήσουν τις έμφυτες πνευματικές τους ικανότητες· όλα όσα άφησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σ’ ένα ταραγμένο κόσμο.

Κατά το διήμερο αυτό έλαβε χώρα επίσης μια ενημέρωση πάνω στη ραγδαία εξάπλωση της Σαηεντολογίας απονέμοντας φόρο τιμής στον Ρον.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς ηγήθηκε ενός συγκλονιστικού φόρου τιμής διάρκειας δυόμιση ωρών στον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η βραδιά ήταν μια γιορτή προς τιμήν κάποιου που έζησε καλά τη ζωή του· που έζησε προς όφελος όλης της ανθρωπότητας και ζει για να βοηθήσει τα άτομα χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Αν ποτέ αυτός ο κόσμος χρειαζόταν τον Λ. Ρον Χάμπαρντ· αυτό είναι τώρα, απόψε, σε όλο τον πλανήτη», είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, ως εισαγωγή στο εμπνευσμένο πρόγραμμα της βραδιάς. «Και για καλή μας τύχη αυτό είναι το βεληνεκές του απόψε. Δεν αναφέρομαι απλώς στην κληρονομιά της τεχνολογίας του, τη λογοτεχνική του σφραγίδα, ή τα εργαλεία του για την ευπρέπεια, την ηθική και την πολιτιστική αναγέννηση. Όχι, μιλάω για τον άνθρωπο τον ίδιο. Μιλάω για τον χαρακτήρα, την παρουσία και την μπίινγκνές του. Μιλάω για όλα αυτά που είναι μέρος του και για πάντα θα είναι».

Το βράδυ δεν έδωσε απλώς μια γεύση από την επίδραση του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις ζωές των ατόμων, αλλά και έναν χείμαρρο από αληθινές ιστορίες για το πώς άγγιξε τις ψυχές άλλων... Έστω για λίγο μόνο, άλλαξε όμως τη μοίρα τους οριστικά.

Ο Βιογράφος του Ρον, Νταν Σέρμαν, άνοιξε τις πύλες στον κόσμο του Λ. Ρον Χάμπαρντ και κάλεσε το κοινό να εισέλθει. Η παρουσίαση του ήταν βασισμένη σε κινηματογραφημένες συνεντεύξεις αυτών που συνάντησαν τον Ρον σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της ζωής τους, σε συνδυασμό με το εξής: «Απόψε είναι η βραδιά για να κάνετε αυτή την ερώτηση: “Τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν μάρτυρες;”» ξεκίνησε τον λόγο του ο κ. Σέρμαν. «Τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν όσοι ίσως να μην αντιλήφθηκαν όσα συνέβησαν τότε, αλλά επέστρεψαν, παρ’ όλα αυτά, να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τα “παλιά”;»

Στη διάρκεια μιας ώρας ο κ. Σέρμαν μοιράστηκε μια σειρά από θαυμαστές αφηγήσεις από τους προαναφερθείς μάρτυρες· μάρτυρες της ιστορίας του Ρον που ποικίλλει από ανθυποβρύχια στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και στρατιωτικά νοσοκομεία στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι το Χελς Κίτσεν στη Νέα Υόρκη, ακόμα και το μεταπολεμικό κίνημα αντικουλτούρας που γεννήθηκε στην Αμερική. Ο καθένας ξεχωριστά τόνισε ότι όπου και αν βρέθηκε ο Ρον και όσο τυχαίες και αν ήταν οι ζωές που άγγιξε, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι.

Καθώς επρόκειτο εν τέλει για τον εορτασμό των γενεθλίων του, η βραδιά περιλάμβανε επίσης την παρουσίαση των ετήσιων νικητών του Παιχνιδιού Γενεθλίων συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε 40 χρόνια πριν, τιμώντας τον κ. Χάμπαρντ κάθε χρόνο με την εξάπλωση σε κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας σε όλο τον κόσμο. Το πνεύμα του παιχνιδιού εντείνεται με κάθετη προς τα πάνω και κατακόρυφη εξάπλωση· πάνω στην οποία εξαρτάται ακριβώς η νίκη.

Ήταν αυτή η δυναμική που ξεχώρισε τους νικητές του παιχνιδιού για το 2017. Οι συμμετέχοντες από κάθε κατηγορία της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας κυμάτισαν σημαίες από έθνη από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία: η Ιδανική Μίσιον της Σαηεντολογίας του Μπελέρ στη Φλόριντα, η Ιδανική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Μιλάνο· και μετά τα εγκαίνια τους έξι μήνες πριν, τόσο ο Ιδανικός Ανώτερος Οργανισμός όσο και το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμος για την Αυστραλασία. Εκπρόσωποι από κάθε κατηγορία ανέβηκαν στη σκηνή για να δεχτούν το χειροκρότημα από το ενθουσιώδες πλήθος.

Τα φώτα της δημοσιότητας της βραδιάς φώτιζαν διαρκώς το μέγεθος και το εύρος της Σαηεντολογίας σήμερα, που παίρνει σάρκα και οστά χάρη στην κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η κληρονομιά του προσωποποιείται τέλεια με την αποκάλυψη του πιο πρόσφατου Ιδανικού Οργανισμού στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η κοινότητα των Κίουι (κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας) ίδρυσε τη δεύτερη Εκκλησία της Σαηεντολογίας στον κόσμο το 1955, και ο κ. Μισκάβιτς σχεδίασε λεπτομερώς τη νέα τους έδρα στην κορυφή του Ώκλαντ υπογραμμίζοντας ότι: «Η λέξη “επιβλητική” δεν αρκεί διόλου για να περιγράψει» το ιστορικό μνημείο από το 1844 που είναι τώρα η πιο πρόσφατη Ιδανική Εκκλησία. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ύστερα τη συγκινητική τελετή εγκαινίων με τοπικές αυθεντίες να προαναγγέλλουν τη στιγμή ως ένα κύμα αλλαγών για το νησιωτικό τους έθνος.

Επισημαίνοντας ότι πάνω από 50 Ιδανικές Εκκλησίες έκοψαν τις κορδέλες τους μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε επιπλέον τις επερχόμενες νέες Ιδανικές Εκκλησίες στο Βάλεϊ του Σαν Φερνάντο στο Λος Άντζελες· στο Μαϊάμι της Φλόριντα και στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Η βραδιά ήταν μια γιορτή προς τιμήν κάποιου που έζησε καλά τη ζωή του· που έζησε προς όφελος όλης της ανθρωπότητας και ζει για να βοηθήσει τα άτομα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ημέρα των γενεθλίων είναι σύμφωνα με την παράδοση η σωστή στιγμή να αναγνωρίσει κανείς αυτά που έχει πετύχει κάποιος και τον αντίκτυπο που είχε στις ζωές των άλλων. Αλλά καθώς η περίπτωση του Ρον είναι υπερβατική, ο εορτασμός γενεθλίων του απαθανάτισε πλήρως τον ρόλο της ζωής και του έργου του στο μέλλον.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις εκτείνονταν στις Σαηεντολογικές εγκαταστάσεις στο κέντρο του Κληαργουότερ, όπου όλοι οι έξι χώροι φιλοξενίας του Flag, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ησυχαστήριων του ιστορικού Fort Harrison, του Oak Cove και του Sandcastle, πλημμύρισαν με ενορίτες που τίμησαν το γεγονός.

Το διήμερο δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε με την ετήσια Χοροεσπερίδα των Patron της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων. Το βράδυ της υψηλής εκδήλωσης δόθηκαν ευχαριστίες στους Σαηεντολόγους που χάρη στην εξαιρετική συνεισφορά τους έχουν καταστήσει δυνατές αμέτρητες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που διεξάγονται από την Εκκλησία και τα μέλη της, σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Συνολικά, ήταν ένας εορτασμός με σκοπό να βοηθήσουν ανθρώπους να εκτιμήσουν τις δικές τους δυνατότητες· να φτιάξουν τον κόσμο που η ανθρωπότητα επιθυμεί και που αξίζει στον Ρον.