Η ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

H 27Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ FREEWINDS ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Αυτό συμβαίνει κάθε Ιούνιο, από το 1988.

Περισσότεροι από 200 Σαηεντολόγοι που βρίσκονται στα πιο προχωρημένα επίπεδα στον πλανήτη συγκεντρώθηκαν στα ειδυλλιακά νησιά της Καραϊβικής και επιβιβάστηκαν στο άψογο πλοίο που θα είναι το διαβατήριό τους για τον εορτασμό και την πνευματική διαφώτιση κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας σπουδαίων εορταστικών εκδηλώσεων. Και φέτος, o εορτασμός της 27ης επετείου του αρχικού Παρθενικού Ταξιδιού στο θρησκευτικό ησυχαστήριο της Scientology, το Freewinds –το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 13 Ιουνίου από την Αρούμπα– περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού εορτασμού για την εναρκτήρια βραδιά, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του RTC, παρουσίασε σ’ αυτούς που συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της Επετείου του Παρθενικού Ταξιδιού, την περασμένη εβδομάδα, την πρωτοφανή εξάπλωση που οδηγεί ασταμάτητα τη Scientology προς τα εμπρός.

«Σήμερα, με τη συγκέντρωσή μας στο Freewinds γιορτάζουμε ένα ακόμη ορόσημο» δήλωσε ο κύριος Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του RTC. «Γιατί αυτή η δεκαετία σηματοδοτεί τέτοια ταχύτητα εξάπλωσης που επισκιάζει όλα τα τελευταία 50 χρόνια μαζί. Και όλο αυτόν τον καιρό εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε τα όρια του δυνατού, όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική αποστολή μας – να εμπνεύσουμε τους πληθυσμούς σε σημείο όπου η ανθρωπότητα θα υψωθεί στις μέγιστες δυνατότητές της».

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε πάνω στο Freewinds για να γιορτάσουμε ένα ακόμη ορόσημο» δήλωσε ο κ. Μισκάβιτς. «Γιατί αυτή η δεκαετία σηματοδοτεί τέτοια ταχύτητα εξάπλωσης που επισκιάζει όλα τα τελευταία 50 χρόνια μαζί. Και όλο αυτόν τον καιρό εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε τα όρια του δυνατού, όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική αποστολή μας – να εμπνεύσουμε τους πληθυσμούς σε σημείο όπου η ανθρωπότητα θα υψωθεί στις μέγιστες δυνατότητές της».

Πράγματι, στην αναφορά της Εκκλησίας για το πρώτο εξάμηνο, τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Με νέους Ιδανικούς Οργανισμούς να προστίθενται κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 40 εκθαμβωτικοί Ιδανικοί Οργανισμοί σε πέντε ηπείρους. Επιπλέον, αυτές οι Εκκλησίες αποτελούν μέρος της ανάπτυξης της Scientology κατά την οποία έχουμε διπλασιασμό, τριπλασιασμό, τετραπλασιασμό και ακόμα και πενταπλασιασμό των στόχων για επιτεύγματα. Και πόσο μάλλον, υπάρχουν επίσης οι πάνω από 2.000 ομοσπονδιακές, πολιτειακές και κοινοτικές οργανώσεις που πλέον συνεργάζονται με τους Ιδανικούς Οργανισμούς της Scientology σε όλο τον κόσμο.

Αυτές οι Εκκλησίες τιμήθηκαν κατά το περασμένο έτος με μια σειρά βραβείων για την αφοσίωσή τους στη βελτίωση των πόλεων τις οποίες υπηρετούν. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ένα Βραβείο Θρησκευτικής Αξίας από την πόλη του Καοσιούνγκ στην Ταϊβάν· μια αναγνώριση από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας στη Μόσχα ως φόρος τιμής στα 20 χρόνια υπηρεσίας της Εκκλησίας· ένας έπαινος από τη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο που αναδεικνύει το έργο της Scientology για την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο· μια Δημαρχιακή Δήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για την προώθηση της ανεκτικότητας και της ισότητας· απονομή επαίνων από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσινγκτον, για να τιμήσει την άνευ διακρίσεων βοήθεια της Εκκλησίας προς τους άλλους.

Ενώ όσον αφορά το ίδιο το Freewinds, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν συνεισφέρει χιλιάδες ώρες ανθρωπιστικής εργασίας στα νησιά που επισκέπτονται, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης και πραγματοποίησης των πολιτιστικών προγραμμάτων, της χρηματοδότησης προγραμμάτων για την πρόληψη των ναρκωτικών, της εκπαίδευσης της νεολαίας των νησιών στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ηθικές αρχές, καθώς και της διοργάνωσης εκδηλώσεων για τοπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς.

Ο εορτασμός της 27ης Επετείου του Freewinds εξυπηρετεί στο να παρουσιάσει κάποιες από τις πιο πρόσφατες ανθρωπιστικές προσπάθειες και την ευρύτερη κοινωνική αποστολή του πλοίου στην εξυπηρέτηση πολλών προορισμών, σε ολόκληρη την περιοχή της Καραϊβικής.

Στις αναγνωρίσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Κουρασάο, επαινώντας το έργο που γίνεται με την πρωτοβουλία «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», όσον αφορά τη διείσδυση στις 30 γειτονιές του λιμανιού της πρωτεύουσας του νησιού, του Βίλλεμσταντ, τόνισε ότι το «αποτύπωμα» του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, «συνεχίζει να είναι ορατό ακόμη και σήμερα».
  • Μια αναγνώριση της εκπαίδευσης πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα για τις δυνάμεις άμυνας του νησιού του Αγίου Χριστόφορου, που τόνισε: «Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργεί τεράστια διαφορά».
  • Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Αρούμπα ότι «Το Freewinds φέρνει πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων» με την εκπαίδευση ηθικών αξιών της καμπάνιας του Δρόμου προς την Ευτυχία, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας – της οποίας οι 21 αρχές μεταδόθηκαν σε πάνω από το 85 τοις εκατό των κατοίκων του νησιού μέσω του Telearuba.
  • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Μποναίρ επαινεί τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπινών Δικαιωμάτων με την εξής αναγνώριση: «Είμαστε ευγνώμονες που το νησί μας είναι μέρος του κινήματός σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα σε όλα τα νησιά που το Freewinds αποκαλεί σπίτι του, συμπεριλαμβανομένων των Μπαρμπάντος, της Αγίας Λουκίας, του Αγίου Βικεντίου, της Ντομίνικα και της Αντίγκουα. Περίπου 80 υπηρεσίες και οργανισμοί έχουν απονείμει στο πλοίο και στο πλήρωμά του σχεδόν 400 βραβεία για την εκπλήρωση του φιλανθρωπικού σκοπού του στην ανοιχτή θάλασσα για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα.

Οι επιβάτες του πλοίου στο σουαρέ του Παρθενικού Ταξιδιού για το 2015 τίμησαν επίσης μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά στις απαράμιλλες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων (IAS), η οποία κατευθύνει την προσοχή –και παρέχει λύσεις– σε μερικά από τα πιο σκοτεινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι καθηλώθηκαν από δώδεκα συναρπαστικές ιστορίες του ανθρώπινου θριάμβου από όλο τον κόσμο, η καθεμία από τις οποίες προωθείται από ένα κοινωνικό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Εκκλησία της Scientology. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται:

  • Ιστορίες ηρεμίας, ελπίδας και επιτευγμάτων από τον Δρόμο προς την Ευτυχία, στις οποίες το πρόγραμμα συνέβαλε στην αποκατάσταση της πνευματικής υγείας και της τάξης σε ρημαγμένες από τη βία γωνιές του Μεξικού, της Νότιας Αφρικής και της Γαλλίας.
  • Η αποκατάσταση της επίγνωσης και της εφαρμογής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη συμβολή του Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περιοχές του Μπαγκλαντές, της Δανίας και της Γουατεμάλας.
  • Το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά πολεμά τη μάστιγα των ναρκωτικών στην Ονδούρα, την Ινδονησία και τη Νέα Υόρκη.
  • Σκληρά κερδισμένες νομικές νίκες κατακτήθηκαν από την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) παρέχοντας στήριξη σε χιλιάδες παιδιά, θύματα των καταχρήσεων της ψυχιατρικής και της εγκληματικότητας στην Ιταλία, την Αυστραλία και το Νέο Μεξικό.

Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πριν το τέλος της εβδομάδας, οι Σαηεντολόγοι που συγκεντρώθηκαν για τον εορτασμό της Επετείου του Παρθενικού Ταξιδιού να μείνουν με ένα αίσθημα ανύψωσης και ικανοποίησης, αλλά και με αρκετό ενθουσιασμό, ώστε να ανταποκριθούν στη συναρπαστική πρόκληση της επόμενης χρονιάς.