Επίσημη Εκκλησία της Σαηεντολογίας: Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, Λ. Ρον Χάμπαρντ και Τεχνολογία Μελέτης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Σχεδόν οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί –90 εκατομμύρια άνθρωποι– είναι πρακτικά αναλφάβητοι. Οκτώ εκατομμύρια μαθητές υποτίθεται ότι έχουν «μαθησιακές δυσκολίες» και η λύση δεν είναι, βέβαια, η συνταγογράφηση φαρμάκων. Ενώ το κόστος αυτής της κρίσης για κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και φορολογούμενους είναι τρισεκατομμύρια δολάρια, το κόστος όσον αφορά τους ανθρώπους είναι ανυπολόγιστο.

Αναγνωρίζοντας τις αποτυχίες του συστήματος ήδη από τη δεκαετία του 1950, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε μια πραγματική «τεχνολογία» μάθησης με την οποία μπορεί να μάθει κανείς άριστα οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο. Αυτές οι επαναστατικές ανακαλύψεις σχετικά με την εκπαίδευση είναι γνωστές πλέον ως Τεχνολογία Μελέτης και προσφέρουν στους μαθητές κάθε ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου το συστατικό που λείπει από τη σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή το να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια η εισαγωγή της Τεχνολογίας Μελέτης στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αποτέλεσε εν πολλοίς μια ριζική προσπάθεια με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που ενώθηκαν υπό το λάβαρο του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης. Σήμερα, αυτή η ευρεία εκστρατεία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με έδρα τα κεντρικά γραφεία και το κέντρο εκπαίδευσης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς. Ο χώρος έκτασης τετρακοσίων σχεδόν στρεμμάτων, βρίσκεται στην περιοχή Σπάνις Λέικ, στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι και εγκαινιάστηκε το 2003.

Υπάρχουν τώρα περισσότερες από 900 ομάδες του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης σε 67 χώρες, ενώ περισσότερες από 400 από αυτές ξεκίνησαν μέσα στα τελευταία επτά χρόνια. Επιπλέον, εκπαιδευτικοί από 42 κράτη μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Ιαπωνία, η Παλαιστίνη και η Σουαζιλάνδη, έχουν εκπαιδευτεί στην Τεχνολογία Μελέτης. Δεδομένου ότι οι εν λόγω καθηγητές σε συνέχεια εκπαιδεύουν τους συναδέλφους και τους μαθητές τους, εκείνοι που έχουν επωφεληθεί από την Τεχνολογία Μελέτης, από τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε πάνω από 32 εκατομμύρια.