ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ | Δείτε όλα τα μαθήματα »
The Technology of Study
The Dynamics of Existence
The Components of Understanding
The Emotional Tone Scale
Communication
Assists for Illnesses and Injuries
Answers to Drugs
How to Resolve Conflicts
Integrity and Honesty
Ethics and Conditions
The Cause of Suppression
Solutions for a Dangerous Environment
Marriage
Children
Tools for the Workplace
Basics of Organizing
Targets and Goals
Investigations
Fundamentals of Public Relations
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ είναι ένα Δωρεάν Μάθημα στο Διαδίκτυο και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.
Αν έχετε ήδη ξεκινήσει αυτό το μάθημα, βάλετε τον κωδικό πρόσβασης εδώ »
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ »
Ξεκινήστε το Δωρεάν Μάθηµα στο Διαδίκτυο.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Επισκόπηση του μαθήματος

Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι αν τα πράγματα ήταν καλύτερα οργανωμένα, οι άνθρωποι θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Όλοι είχαμε εμπειρίες με γραφειοκρατία, απρόσωπες δημόσιες υπηρεσίες ή απρόσεκτες εμπορικές επιχειρήσεις. Το πρόβλημα της κακής οργάνωσης είναι σοβαρό και οι περιττές δαπάνες, η αναποτελεσματικότητα και η χαμηλή παραγωγικότητα κοστίζουν τρισεκατομμύρια.

Σε ένα πιο ατομικό επίπεδο, η οργάνωση είναι ο παράγοντας κλειδί για την προσωπική επιτυχία και συχνά απουσιάζει. Η οργάνωση είναι αναγκαία και για μια ακμάζουσα οικογένεια. Η επίτευξη των στόχων μας, άσχετα από το πόσο μικροί ή μεγάλοι είναι, απαιτεί γνώση των αρχών της οργάνωσης. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας, τις δραστηριότητές σας και τους πόρους σας πιο αποτελεσματικά και πιο παραγωγικά; Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη διάσπαση της προσοχής; Και πώς μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τις δυνάμεις σας για να εκπληρώσετε τους σκοπούς σας;

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αναγνώρισε ότι ο άνθρωπος είχε έλλειψη κατανόησης τόσο του πώς να οργανώνει τις δραστηριότητές του όσο και της αληθινής πνευματικής του φύσης. Και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της έρευνάς του ήταν αφιερωμένο στην αποσαφήνιση του θέματος της οργάνωσης, ένας στόχος που ολοκληρώθηκε πλήρως.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιέχουν μόνο μερικές από τις πιο βασικές αρχές της οργανωτικής τεχνολογίας που ανέπτυξε, αλλά αυτές οι βασικές αρχές είναι από μόνες τους αρκετές για να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα κάθε προσπάθειας, είτε αυτή είναι ατομική είτε ομαδική. Το χάος και η σύγχυση, δεν είναι φυσικές συνθήκες της ζωής. Υπάρχουν, όταν οι φυσικοί νόμοι δεν είναι κατανοητοί και δεν ακολουθούνται. Εδώ είναι μερικοί από τους φυσικούς νόμους της οργάνωσης.