ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ | Δείτε όλα τα μαθήματα »
The Technology of Study
The Dynamics of Existence
The Components of Understanding
The Emotional Tone Scale
Communication
Assists for Illnesses and Injuries
Answers to Drugs
How to Resolve Conflicts
Integrity and Honesty
Ethics and Conditions
The Cause of Suppression
Solutions for a Dangerous Environment
Marriage
Children
Tools for the Workplace
Basics of Organizing
Targets and Goals
Investigations
Fundamentals of Public Relations
ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ είναι ένα Δωρεάν Μάθημα στο Διαδίκτυο και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.
Αν έχετε ήδη ξεκινήσει αυτό το μάθημα, βάλετε τον κωδικό πρόσβασης εδώ »
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ »
Ξεκινήστε το Δωρεάν Μάθηµα στο Διαδίκτυο.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
Επισκόπηση του μαθήματος

Λέγοντας ότι τα φάρμακα/ναρκωτικά έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή της κοινωνίας δεν υποδηλώνει την κατάσταση σε όλη της την έκταση. Κανένας τοµέας της ζωής δεν έχει µείνει ανεπηρέαστος απ’ αυτή τη µάστιγα. Και ενώ το έγκληµα και η βία είναι τα πιο προφανή υποπροϊόντα τους, η ανηθικότητα, η πρόωρη διακοπή της εκπαίδευσης και οι κατεστραµµένες ζωές δεν είναι µικρότερης σοβαρότητας και έκτασης.

Το πρόβληµα δεν περιορίζεται στα ναρκωτικά. Οι συνέπειες από τα ιατρικά και ψυχιατρικά φάρμακα, είτε αυτά είναι παυσίπονα, ηρεµιστικά ή «αντικαταθλιπτικά», είναι εξίσου καταστροφικές.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα, όχι με σκοπό την επίλυση των ασθενειών, αλλά ως συνέχεια της αναζήτησής του να ελευθερώσει τον Άνθρωπο ως πνεύμα καθώς και για να χειριστεί, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, κάθε εμπόδιο που έπρεπε να επιλυθεί. Τα φάρμακα/ναρκωτικά αποτελούσαν ένα τέτοιο εμπόδιο.

Μέχρι τη στιγμή που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης από φάρμακα/ναρκωτικά, δεν υπήρχε καμία λύση. Τα εμπνευσμένα από ψυχιάτρους προγράμματα είχαν πολύ περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες και μερικά προκάλεσαν μόνο μεγαλύτερο εθισμό. Άλλοι άνθρωποι, πιο καλοπροαίρετοι, διαπίστωσαν ότι οι καλές προθέσεις δεν ήταν αρκετές. Τους έλειπε μια τεχνολογία που να έχει αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ προσφέρει αυτή την τεχνολογία. Βοηθώντας το άτομο να ανακαλύψει γιατί πήρε φάρμακα/ναρκωτικά κατά πρώτο λόγο, εξαλείφοντας τις διανοητικές και πνευματικές βλάβες που προκλήθηκαν από τα φάρμακα/ναρκωτικά, αποτοξινώνοντας το σώμα από υπολείμματα φαρμάκων/ναρκωτικών που είχαν παραμείνει για καιρό, προσφέροντας στο άτομο τα εργαλεία που θα του επιτρέψουν να μείνει μακριά από φάρμακα/ναρκωτικά για πάντα, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα στον κόσμο. Σήμερα, για πρώτη φορά, όπως εκατοντάδες χιλιάδες θα βεβαιώσουν, οι εθισμένοι στα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ μπορούν να απαλλαγούν απ’ αυτή την τυραννία και να αντιμετωπίσουν εκ νέου τη ζωή με σθένος και ελπίδα.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιλαμβάνει μερικές από τις βασικές αρχές αυτού του προγράμματος και προσφέρει μια πρώτη πραγματική κατανόηση για το πρόβλημα κατάχρησης ουσιών.