Επίσημη Εκκλησία της Σαηεντολογίας: Νάρκωνον, Αποκατάσταση από Ναρκωτικά και Αλκοόλ, Πρόγραμμα για την Απεξάρτηση και Θεραπεία

ΝΑΡΚΩΝΟΝ
ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Η κατάχρηση ναρκωτικών παγκοσμίως έχει οδηγήσει σε κάτι που αναμφισβήτητα μπορεί να περιγραφεί ως ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα και στην ανθρώπινη δυστυχία.

Την απάντηση σε αυτό αποτελεί το Νάρκωνον (που σημαίνει «όχι ναρκωτικά»), το πρόγραμμα πρόληψης και αποκατάστασης από τα ναρκωτικά που ιδρύθηκε το 1966 και βασίστηκε στις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον δεν αντιμετωπίζει μόνο την ψυχική και σωματική εξασθένιση που προκαλείται από τη χρήση ναρκωτικών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο στρέφεται αρχικά προς τα ναρκωτικά.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό επιτυχίας του Νάρκωνον δεν είναι απλώς το υψηλότερο στον κόσμο, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τον διεθνή μέσο όρο.

Αλλά με την χρήση ναρκωτικών να καταστρέφει τώρα 200 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, η μάχη για την εξάλειψη της χρήσης πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την πρόληψη. Για το σκοπό αυτό, οι πτυχιούχοι και οι εθελοντές του Νάρκωνον υλοποιούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα ευαισθητοποίησης για τα ναρκωτικά στη Γη. Μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει σε περισσότερα από 17 εκατομμύρια νέους τα αληθινά δεδομένα για τη χρήση ναρκωτικών.

Οι Σαηεντολόγοι υποστήριξαν με επιχορήγηση τη δημιουργία του Νάρκωνον Άροουχεντ. Ιδρύθηκε το 2001 και είναι η αρχαιότερη εγκατάσταση του δικτύου Νάρκωνον. Βρίσκεται μέσα σε οχτακόσια στρέμματα δασικής περιοχής στις όχθες της λίμνης Γιουφάουλα στη νοτιοανατολική Οκλαχόμα. Εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους της στον κόσμο, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν άτομα, το Νάρκωνον Άροουχεντ λειτουργεί επίσης ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο για τους ειδικούς στην αποκατάσταση. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, έχει παράσχει την επιτόπου πρακτική άσκηση για επαγγελματίες από 13 χώρες και 43 πολιτείες των ΗΠΑ.

Σήμερα, το διεθνές δίκτυο πρόληψης και αποκατάστασης από τα ναρκωτικά, Νάρκωνον, αποτελείται από περισσότερα από 180 κέντρα και ομάδες σε 47 χώρες – διπλάσιος αριθμός απ’ ότι μια δεκαετία πριν.

Narconon