ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

 • Πώς οι συσσωρευμένες συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών μπορεί να αφήσουν κάποιον διαταραγμένο ακόμα και πολύ καιρό αφότου σταμάτησε τη χρήση τους.
 • Οι επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών τόσο στη διάνοια όσο και στο ίδιο το άτομο.
 • Αποτελεσματικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε κάποιον να σταματήσει με ασφάλεια τη χρήση ναρκωτικών.

Επισκόπηση του μαθήματος

Λέγοντας ότι τα φάρμακα/ναρκωτικά έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή της κοινωνίας δεν υποδηλώνει την κατάσταση σε όλη της την έκταση. Κανένας τοµέας της ζωής δεν έχει µείνει ανεπηρέαστος απ’ αυτή τη µάστιγα. Και ενώ το έγκληµα και η βία είναι τα πιο προφανή υποπροϊόντα τους, η ανηθικότητα, η πρόωρη διακοπή της εκπαίδευσης και οι κατεστραµµένες ζωές δεν είναι µικρότερης σοβαρότητας και έκτασης.

Το πρόβληµα δεν περιορίζεται στα ναρκωτικά. Οι συνέπειες από τα ιατρικά και ψυχιατρικά φάρμακα, είτε αυτά είναι παυσίπονα, ηρεµιστικά ή «αντικαταθλιπτικά», είναι εξίσου καταστροφικές.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα, όχι με σκοπό την επίλυση των ασθενειών, αλλά ως συνέχεια της αναζήτησής του να ελευθερώσει τον Άνθρωπο ως πνεύμα καθώς και για να χειριστεί, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, κάθε εμπόδιο που έπρεπε να επιλυθεί. Τα φάρμακα/ναρκωτικά αποτελούσαν ένα τέτοιο εμπόδιο.

Μέχρι τη στιγμή που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης από φάρμακα/ναρκωτικά, δεν υπήρχε καμία λύση. Τα εμπνευσμένα από ψυχιάτρους προγράμματα είχαν πολύ περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες και μερικά προκάλεσαν μόνο μεγαλύτερο εθισμό. Άλλοι άνθρωποι, πιο καλοπροαίρετοι, διαπίστωσαν ότι οι καλές προθέσεις δεν ήταν αρκετές. Τους έλειπε μια τεχνολογία που να έχει αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ προσφέρει αυτή την τεχνολογία. Βοηθώντας το άτομο να ανακαλύψει γιατί πήρε φάρμακα/ναρκωτικά κατά πρώτο λόγο, εξαλείφοντας τις διανοητικές και πνευματικές βλάβες που προκλήθηκαν από τα φάρμακα/ναρκωτικά, αποτοξινώνοντας το σώμα από υπολείμματα φαρμάκων/ναρκωτικών που είχαν παραμείνει για καιρό, προσφέροντας στο άτομο τα εργαλεία που θα του επιτρέψουν να μείνει μακριά από φάρμακα/ναρκωτικά για πάντα, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα στον κόσμο. Σήμερα, για πρώτη φορά, όπως εκατοντάδες χιλιάδες θα βεβαιώσουν, οι εθισμένοι στα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ μπορούν να απαλλαγούν απ’ αυτή την τυραννία και να αντιμετωπίσουν εκ νέου τη ζωή με σθένος και ελπίδα.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιλαμβάνει μερικές από τις βασικές αρχές αυτού του προγράμματος και προσφέρει μια πρώτη πραγματική κατανόηση για το πρόβλημα κατάχρησης ουσιών.

   

  Λεπτομέρειες του μαθήματος

  Ευκολία στη Μελέτη

  Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά τις εργασίες, το διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

  Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας.

  Διάρκεια του μαθήματος:

  7 με 8 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

  Υλικά

  Εγχειρίδιο: Φάρμακα και Ναρκωτικά: Το Πρόβλημα και η Λύση του
  ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

  Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

  Εποπτεία

  Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ