Ντέιβιντ Μισκάβιτς: Οδηγώντας στην Εποχή της Επέκτασης

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ
: ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος Εκκλησιών σε μεγάλες πόλεις, η Σαηεντολογία διπλασίασε το μέγεθός της κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για να καλύψει την υψηλή ζήτηση για τις υπηρεσίες της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και τα κοινωνικά προγράμματα βελτίωσης σε όλο τον κόσμο, και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές προόδους του 21ου αιώνα, ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε τη στρατηγική των Ιδανικών Οργανισμών ώστε να μετατρέψει όλες τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας σε Ιδανικές Εκκλησίες για να επιτύχουν το στόχο που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έθεσε για τους Σαηεντολόγους – να δημιουργήσουν Εκκλησίες που να ενσαρκώνουν την τεχνολογία της Σαηεντολογίας για να βοηθήσει έτσι όλα τα όντα να επιτύχουν την πνευματική ελευθερία.

Ένας Ιδανικός Οργανισμός είναι μια Εκκλησία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις πλήρεις υπηρεσίες της θρησκείας της Σαηεντολογίας στους ενορίτες της και στην κοινότητα. Ο όρος «Ιδανικός» περιλαμβάνει τόσο τις κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και τα είδη των υπηρεσιών που παραδίδονται στους ενορίτες και στην κοινότητα. Αυτές οι Εκκλησίες διαθέτουν εκτεταμένους χώρους πληροφόρησης του κοινού εξοπλισμένους με οθόνες πολυμέσων που περιγράφουν όλες τις πτυχές της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, του ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς επίσης και των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας.

Οι θρησκευτικές υπηρεσίες παραδίδονται σε καλαίσθητες αίθουσες μελέτης και δωμάτια για πνευματική συμβούλευση χωρίς περισπασμούς. Υπάρχουν επίσης βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, αίθουσες για την προβολή των φιλμ και αίθουσες σεμιναρίων, και ένα μεγάλο Παρεκκλήσι για τις Κυριακάτικες υπηρεσίες, τους γάμους, τις τελετές ονοματοδοσίας και άλλες θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Από το 2003 ως τα μέσα του 2010, είκοσι δύο Ιδανικές Εκκλησίες έχουν ανοίξει, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στις πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου: την Εθνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στη Μαδρίτη της Ισπανίας, στη Γειτονιά των Γραμμάτων, την Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης, ακριβώς δίπλα στην Τάιμς Σκουέαρ, την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, στο ιστορικό κτήριο της Τρανσαμέρικα, την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Λονδίνου της Αγγλίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και την Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Βερολίνο της Γερμανίας, κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Δώδεκα νέες Εκκλησίες έχουν ανοίξει μόνο από τον Απρίλιο του 2009. Τον Απρίλιο, ο κ. Μισκάβιτς εγκαινίασε τρεις Ιδανικούς Οργανισμούς – στο Μάλμο της Σουηδίας, στο Ντάλας του Τέξας και στο Νάσβιλ του Τενεσί. Τον Οκτώβριο του 2009, εγκαινίασε Ιδανικές Εκκλησίες στη Ρώμη και την Ουάσιγκτον, καθώς και τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2010, εγκαινίασε Εκκλησίες στο Κεμπέκ και στο Λας Βέγκας, ενώ επέβλεψε τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για την Ευρώπη, στις Βρυξέλλες. Δύο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2010, ο κ. Μισκάβιτς εγκαινίασε τη νέα Εκκλησία του Λος Άντζελες. Ενώ τον Ιούλιο του 2010, εγκαινίασε άλλες τρεις νέες Ιδανικές Εκκλησίες: στην Πόλη του Μεξικού, στην Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια, και στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Άλλες 60 Εκκλησίες βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, του προγραμματισμού ή στη φάση της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων από 25.000 τετραγωνικά μέτρα κτιριακών εγκαταστάσεων υπό κατασκευή, στο Τελ Αβίβ, στις Δίδυμες Πόλεις, στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ.

Αυτές είναι οι Ιδανικές Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, σχεδιασμένες να παρουσιάσουν την σοφία της Σαηεντολογίας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.