ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:
ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος Εκκλησιών σε μεγάλες πόλεις, η Σαηεντολογία διπλασίασε το μέγεθός της κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για να καλύψει την υψηλή ζήτηση για τις υπηρεσίες της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και για τα προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης σε όλο τον κόσμο, και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές προόδους του 21ου αιώνα, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε τη στρατηγική των Ιδανικών Οργανισμών, ώστε να μετατρέψει όλες τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας σε Ιδανικές Εκκλησίες, για να επιτύχουν τον στόχο που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έθεσε για τους Σαηεντολόγους: να δημιουργήσουν κάποια μέρα Εκκλησίες που να ενσαρκώνουν την τεχνολογία της Σαηεντολογίας για να βοηθήσουν έτσι όλα τα όντα να επιτύχουν πνευματική ελευθερία.

Ένας Ιδανικός Οργανισμός είναι μια Εκκλησία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις πλήρεις υπηρεσίες της θρησκείας της Σαηεντολογίας στους ενορίτες της και στην κοινότητα. Ο όρος «Ιδανικός» περιλαμβάνει τόσο τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και τα είδη των υπηρεσιών που παραδίδονται στους ενορίτες και στην κοινότητα. Αυτές οι Εκκλησίες διαθέτουν εκτεταμένους χώρους πληροφόρησης του κοινού, εξοπλισμένους με οθόνες πολυμέσων που περιγράφουν όλες τις πτυχές της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, του ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς επίσης και των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας και των προγραμμάτων για την προσέγγιση της κοινότητας.

Οι θρησκευτικές υπηρεσίες παραδίδονται σε καλαίσθητες αίθουσες μελέτης και δωμάτια για πνευματική συμβούλευση χωρίς περισπασμούς. Υπάρχουν επίσης βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, αίθουσες για την προβολή φιλμ, αίθουσες σεμιναρίων και ένα μεγάλο Παρεκκλήσι για τις Κυριακάτικες υπηρεσίες, τους γάμους, τις τελετές ονοματοδοσίας και άλλες θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Από το 2003 πάνω από πενήντα Ιδανικές Εκκλησίες έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον πλανήτη, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκείνες που βρίσκονται στις πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου – η Εθνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Ισπανίας στη Γειτονιά των Γραμμάτων στη Μαδρίτη, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Νέας Υόρκης ακριβώς δίπλα στην Τάιμς Σκουέαρ, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, στο ιστορικό Κτίριο της Τρανσαμέρικα, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Λονδίνου στην Αγγλία, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Βερολίνου στη Γερμανία, κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, και η Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Μόσχας στη Ρωσία, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία. Πάνω από τριάντα νέες Εκκλησίες έχουν ανοίξει μόνο από το 2009.

Στις νέες Ιδανικές Εκκλησίες της Σαηεντολογίας περιλαμβάνονται:

Άλλες 60 Εκκλησίες βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, του προγραμματισμού ή στη φάση της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων από 25.000 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων υπό κατασκευή.

Αυτές είναι οι Ιδανικές Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, σχεδιασμένες να παρουσιάσουν τη σοφία της Σαηεντολογίας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.