ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΙΣΚΑΒΙΤΣ:
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αν και στην ιστορία της Σαηεντολογίας έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να καταστούν όλα τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ διαθέσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, η πλήρης επιτυχία παρέμενε ανέφικτη.  Είτε ήταν οι περιορισμοί της τεχνολογίας αποκατάστασης του ήχου που καθιστούσαν αδύνατο να διασωθούν ταινίες με διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ ηλικίας 50 ετών, είτε απλώς τα πρωτότυπα ήταν χαμένα, τα εμπόδια ήταν σημαντικά.  Γι’ αυτό ακριβώς, ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας (RTC), ακολούθησε με αφοσίωση ένα πρόγραμμα που είχε αρχικά ξεκινήσει υπό την καθοδήγηση του Λ. Ρον Χάμπαρντ, και έτσι τελικά διέσωσε τα Ιερά Κείμενα της θρησκείας της Σαηεντολογίας.

Αυτό που τώρα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο της Σαηεντολογίας, ως η «Χρυσή Εποχή της Γνώσης» εγκαινιάστηκε από τον κ. Μισκάβιτς τον Μάρτιο του 2005. Είναι το πιο περιεκτικό πρόγραμμα του RTC στην ιστορία και αντανακλά εκατοντάδες χιλιάδες ώρες επαλήθευσης των ιερών κειμένων και αποκατάστασής τους.

Η γνώση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας αποτελεί μια χρονολογική καταγραφή της πορείας των ερευνών του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο πεδίο της διάνοιας, του πνεύματος και της ζωής με αποκορύφωμα την ανάπτυξη της Γέφυρας της Σαηεντολογίας. Επειδή μόνο ένα τμήμα των υλικών αυτών ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν, δεν υπήρχε τρόπος για τους Σαηεντολόγους να αποκτήσουν μια πλήρη κατανόηση της σοφίας που αποτελεί και τη θρησκευτική κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Για να παρέχει αυτή την κατανόηση, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είχε οραματιστεί την ημέρα που τα γραπτά και τα ηχογραφημένα υλικά θα μπορούσαν να γίνουν ευρέως διαθέσιμα σε όλους τους Σαηεντολόγους.

Τα Συνέδρια
είχαν κυκλοφορήσει ως μέρος της Χρυσής Εποχής της Γνώσης ακριβώς για αυτό το σκοπό.  Τα συνέδριά του, παρείχαν το βήμα από όπου ανακοίνωνε τις επαναστατικές ανακαλύψεις της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας.  Όπως και με άλλα υλικά που θα ακολουθούσαν με τη σφραγίδα της Χρυσής Εποχής της Γνώσης, αυτές οι διαλέξεις έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, καθιστώντας τη Σαηεντολογία διαθέσιμη στο μισό πληθυσμό του πλανήτη.