Επίσημη Εκκλησία της Σαηεντολογίας: Λ. Ρον Χάμπαρντ, Βίντεο Βιογραφία, Διανοητική και Θρησκευτικά Βιβλία

Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ
ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

Λ. Ρον Χάμπαρντ
«Σχεδόν για ένα τέταρτο του αιώνα, έχω ασχοληθεί με την έρευνα για τα βασικά στοιχεία της ζωής, το υλικό σύμπαν και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Mια τέτοια περιπέτεια οδηγεί κάποιον σε πολλές λεωφόρους, μέσω πολλών παρακαμπτηρίων, σε πολλά σοκάκια αβεβαιότητας, μέσα από πολλά μονοπάτια της ζωής...» – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Μια τέτοια περιπέτεια οδήγησε επίσης τον Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ίδρυση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και, κατά συνέπεια, σε μια πορεία προς ανώτερες πνευματικές καταστάσεις που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί κανείς. Κάποια από τα άλλα σημαντικά ορόσημα του ταξιδιού του ήταν τα εξής: Τον Ιούλιο του 1952, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγινε ο πρώτος που απομόνωσε, καταμέτρησε και περιέγραψε επιστημονικά το ανθρώπινο πνεύμα, ενώ κατάφερε να δείξει με αντικειμενικό τρόπο, πνευματικές δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ την επιστημονική σκέψη. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι αυτές τις δυνατότητες τις κατέχουν όλα τα ανθρώπινα όντα και μπορεί να τις κατακτήσει ο καθένας. Έτσι προέκυψε αυτό που είπε για τη Σαηεντολογία, δηλαδή, ότι πετυχαίνει το στόχο όλων των μεγάλων θρησκειών: την απελευθέρωση της ψυχής μέσω της σοφίας.

Στο σύνολό τους, τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία αποτελούν τη μεγαλύτερη ενιαία πραγματεία για την ανθρώπινη διάνοια και το ανθρώπινο πνεύμα – περισσότερα από 5.000 γραπτά κείμενα και 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Σε αυτά περιέχονται απαντήσεις για τα πιο βαθιά μυστήρια της ζωής: το αίνιγμα της ύπαρξης, το μυστήριο του θανάτου, η πραγμάτωση καταστάσεων που ούτε καν περιγράφονταν σε παλιότερη βιβλιογραφία. Επίσης, από αυτά τα έργα προέκυψαν οι τεχνολογίες της Σαηεντολογίας για την ανατροφή των παιδιών, την αποκατάσταση οικογενειών, την εκπαίδευση, την οργάνωση, και την παροχή ανακούφισης όταν υπάρχουν ασθένειες ή πόνος.

Προκειμένου να ωφεληθούν όλοι από αυτές τις τεχνολογίες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διεύθυνε την παγκόσμια εξάπλωση των Εκκλησιών της Σαηεντολογίας προκαλώντας έτσι τη γέννηση μιας παγκόσμιας θρησκείας. Είναι μια πρακτική θρησκεία. Έχει εφαρμογή σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι μια θρησκεία του σήμερα. Στον πυρήνα της, όμως, και μέσα σε κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας, υπάρχει αυτή η διαρκής πρόσκληση από τον Ιδρυτή της: «Σας προσφέρουμε το πολύτιμο δώρο της ελευθερίας και της αθανασίας – πραγματικά, ειλικρινά».