Επιτρέπονται τα παιδιά στη Θαλάσσια Οργάνωση;

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

Οι άντρες και οι γυναίκες στη Θαλάσσια Οργάνωση (Sea Org) επιτρέπεται να παντρεύονται, αλλά αν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Θαλάσσια Οργάνωση.

Η Θαλάσσια Οργάνωση είναι ένα σχετικά νέο θρησκευτικό τάγμα, που ιδρύθηκε το 1967 και μέχρι το 1976 έδρευε σε ποντοπόρα πλοία όπου δεν υπήρχαν παιδιά. Όταν η Θαλάσσια Οργάνωση μετακινήθηκε στην ξηρά το 1976, δεν είχε εμπειρία σχετικά με τα παιδιά, αλλά καθώς τα μέλη της αποκτούσαν παιδιά, το Τάγμα παρείχε τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα τους. Μετά από δέκα χρόνια εμπειρίας με παιδιά, το 1986 κατέστη σαφές ότι τα καθήκοντα του μέλους της Θαλάσσιας Οργάνωσης δεν ήταν συμβατά με την ανατροφή των παιδιών. Για παράδειγμα, τα μέλη της Θαλάσσιας Οργάνωσης θα πρέπει να είναι ελεύθερα να φύγουν άμεσα για κάποιο ταξίδι και μερικές φορές να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν είναι εύκολο να συνδυαστεί με την ανατροφή των παιδιών.

Ως εκ τούτου, το 1986 η πολιτική που καθιερώθηκε ήταν ότι μέλη της Θαλάσσιας Οργάνωσης που επιθυμούσαν να κάνουν παιδιά θα έπρεπε να πάρουν άδεια απουσίας από το Τάγμα έως ότου ενηλικιωθούν τα παιδιά τους. Από την άποψη αυτή, η Θαλάσσια Οργάνωση δε διαφέρει από τα άλλα θρησκευτικά τάγματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο δεν είναι πλέον μέλος της Εκκλησίας. Απλώς, συνεχίζει ως Σαηεντολόγος, χωρίς να είναι μέλος του προσωπικού της Θαλάσσιας Οργάνωσης και επιλέγει όποια σταδιοδρομία θέλει να ακολουθήσει. Μόλις τα παιδιά μεγαλώσουν ή φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να αποφασίσουν τα ίδια να γίνουν μέλη της Θαλάσσιας Οργάνωσης, οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επιστρέψουν στη Θαλάσσια Οργάνωση.

Για τα μέλη της Θαλάσσιας Οργάνωσης που είχαν παιδιά πριν αλλάξει η πολιτική του τάγματος το 1986, χτίστηκαν σχολικές εγκαταστάσεις ώστε να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα για την εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών αυτών. Για παράδειγμα, για πολλά χρόνια η Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς διέθετε ιδιωτικά σχολεία-οικοτροφεία στις κομητείες του Ριβερσάιντ και του Λος Άντζελες, για τα παιδιά των μελών της Θαλάσσιας Οργάνωσης Η Θαλάσσια Οργάνωση μεριμνούσε επίσης για τη φοίτηση των παιδιών των μελών της στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη και σε άλλα μέρη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα παιδιά παρακολουθούσαν αυτά τα σχολεία μετά από συγκεκριμένο αίτημα των γονέων τους.

Σήμερα, αν ένα άτομο με ανήλικα παιδιά επιθυμεί να ενταχθεί στην Θαλάσσια Οργάνωση, τα παιδιά θα πρέπει να τηρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ένταξή τους στη Θαλάσσια Οργάνωση και θα πρέπει να επιθυμούν να ενταχθούν με απολύτως δική τους απόφαση. Η ελάχιστη ηλικία των μελών της Θαλάσσιας Οργάνωσης είναι γενικώς το κατώτατο όριο ηλικίας που πρέπει να έχει ένα άτομο για να μπορεί να εργαστεί, σύμφωνα με το νόμο του κράτους. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας τηρεί όλους τους νόμους περί παιδικής εργασίας και κανένα ανήλικο μέλος της Θαλάσσιας Οργάνωσης δεν επιτρέπεται να εκτελεί καθήκοντα ή να εργάζεται για περισσότερες ώρες απ’ όσες επιτρέπει ο νόμος.

Οι ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν εθελοντικά στη Θαλάσσια Οργάνωση, με τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα που ορίστηκε από τους γονείς. Από τη στιγμή που το ανήλικο μέλος είναι στη Θαλάσσια Οργάνωση και οι γονείς του δεν είναι επίσης μέλη, θα πρέπει να οριστεί ένας ειδικός επίτροπος εγκεκριμένος από τους γονείς του.

Στις εγκαταστάσεις της Θαλάσσιας Οργάνωσης παρέχεται εκπαίδευση στα ανήλικα μέλη της που πρέπει να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους. Τα ανήλικα μέλη της Θαλάσσιας Οργάνωσης είναι κατά κανόνα μεταξύ 14 και 18 ετών και σύμφωνα με το νόμο σε αυτές τις ηλικίες επιτρέπεται να εργάζονται. Όπου τοπικοί νόμοι ρυθμίζουν τον αριθμό των ωρών που ο ανήλικος μπορεί να εργαστεί, τα προγράμματά τους προσαρμόζονται ανάλογα. Η νομολογία είναι διαφορετική σε κάθε χώρα. Η εκπαίδευση παρέχεται κατά τις απαιτούμενες από το νόμο εκπαιδευτικές ώρες.