Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ DIANETICS ΚΑΙ ΤΗΣ SCIENTOLOGY

«ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΩΝ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...» – Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Μια τέτοια περιπέτεια οδήγησε επίσης τον Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ίδρυση της Dianetics και της Scientology και, κατά συνέπεια, σε μια πορεία προς ανώτερες πνευματικές καταστάσεις που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί κανείς. Κάποια από τα άλλα σημαντικά ορόσημα του ταξιδιού του ήταν τα εξής: Τον Ιούλιο του 1952, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγινε ο πρώτος που απομόνωσε, καταμέτρησε και περιέγραψε επιστημονικά το ανθρώπινο πνεύμα, ενώ κατάφερε να δείξει με αντικειμενικό τρόπο, πνευματικές δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ την επιστημονική σκέψη. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι αυτές τις δυνατότητες τις κατέχουν όλα τα ανθρώπινα όντα και μπορούν να επιτευχθούν από τους πάντες. Έτσι, ανέπτυξε την περιγραφή του για τη Scientology, δηλαδή, ότι πετυχαίνει το στόχο όλων των μεγάλων θρησκειών: την απελευθέρωση της ψυχής μέσω της σοφίας.

Στο σύνολό τους, τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την Dianetics και τη Scientology αποτελούν τη μεγαλύτερη ενιαία πραγματεία για την ανθρώπινη διάνοια και το ανθρώπινο πνεύμα – περισσότερα από 5.000 γραπτά κείμενα και 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Σε αυτά περιέχονται απαντήσεις για τα πιο βαθιά μυστήρια της ζωής: το αίνιγμα της ύπαρξης, το μυστήριο του θανάτου, την πραγμάτωση καταστάσεων που ούτε καν περιγράφονταν σε παλιότερη βιβλιογραφία. Επίσης, από αυτά τα έργα προέκυψαν οι τεχνολογίες της Scientology για την ανατροφή των παιδιών, την αποκατάσταση οικογενειών, την εκπαίδευση, την οργάνωση και την παροχή ανακούφισης όταν υπάρχουν ασθένειες ή πόνος.

Προκειμένου να επωφεληθούν όλοι από αυτές τις τεχνολογίες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διεύθυνε την παγκόσμια εξάπλωση των Εκκλησιών της Scientology προκαλώντας έτσι τη γέννηση μιας παγκόσμιας θρησκείας. Είναι μια πρακτική θρησκεία. Έχει εφαρμογή σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι μια θρησκεία για το εδώ και το τώρα. Αλλά στον πυρήνα της και μέσα σε κάθε Εκκλησία της Scientology βρίσκεται αυτή η διαρκής πρόσκληση από τον Ιδρυτή της: «Σας προσφέρουμε το πολύτιμο δώρο της ελευθερίας και της αθανασίας – πραγματικά και τίμια».