ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ FREEWINDS ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το βράδυ του Σαββάτου της 14ης Ιουνίου έλαμψαν πυροτεχνήματα πάνω από τον Κόλπο Σαιντ Κιτς, καθώς το Μηχανοκίνητο Πλοίο της Σαηεντολογίας Freewinds ξεκίνησε την Κρουαζιέρα για την 25η Επέτειο Λειτουργίας του.

Για τον εορτασμό των 25 χρόνων του στη θάλασσα, διοργανώθηκε μια εβδομαδιαία συγκέντρωση επάνω στο θρησκευτικό ησυχαστήριο, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 Σαηεντολόγοι προχωρημένου επιπέδου από τις εκκλησίες της Σαηεντολογίας σε όλο τον κόσμο.

«Γιορτάζουμε την 25η Επέτειο του Freewinds στον απόηχο μιας εποχής πέρα από οποιαδήποτε άλλη. Μόλις έξι μήνες πριν, κυκλοφόρησε η Χρυσή Εποχή της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, και σήμερα, περισσότεροι Σαηεντολόγοι από ποτέ στην ιστορία ανεβαίνουν τη Γέφυρα προς την πνευματική ελευθερία. Έτσι, το μόνο μέρος που ταιριάζει για αυτή τη συνάντηση είναι επάνω στο Freewinds, που είναι ο τελικός προορισμός κάθε Σαηεντολόγου. Ταιριάζει όμως ακόμη περισσότερο, λόγω της ανθρωπιστικής αποστολής αυτού του πλοίου – να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να ανέλθουν σε επίπεδα που κανείς δεν είχε φανταστεί πριν». – κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, παρουσίασε μια σειρά εκδηλώσεων δίνοντας έμφαση στα γεγονότα που σηματοδότησαν μια χρονιά ασύγκριτης επέκτασης.

Απευθύνοντας τον λόγο στους Σαηεντολόγους που ήταν συγκεντρωμένοι, ο κ. Μισκάβιτς είπε τα εξής: «Γιορτάζουμε την 25η Επέτειο του Freewinds στον απόηχο μιας εποχής πέρα από οποιαδήποτε άλλη. Μόλις έξι μήνες πριν, κυκλοφόρησε η Χρυσή Εποχή της Τεχνολογίας, Φάση ΙΙ, και σήμερα, περισσότεροι Σαηεντολόγοι από ποτέ στην ιστορία ανεβαίνουν τη Γέφυρα προς την πνευματική ελευθερία. Έτσι, το μόνο μέρος που ταιριάζει για αυτή τη συνάντηση είναι επάνω στο Freewinds, που είναι ο τελικός προορισμός κάθε Σαηεντολόγου. Ταιριάζει όμως αυτό το μέρος ακόμη περισσότερο, λόγω της ανθρωπιστικής αποστολής αυτού του πλοίου – να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να ανέλθουν σε επίπεδα που κανείς δεν είχε φανταστεί πριν».

Κατά τη διάρκεια αυτής της επετειακής κρουαζιέρας, ο κ. Μισκάβιτς έδωσε λεπτομέρειες περιγράφοντας ένα τέταρτο του αιώνα γεμάτο από θαλάσσιες και ανθρωπιστικές υπηρεσίες από το Freewinds.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι το Freewinds είναι το μόνο επιβατικό πλοίο σε όλους τους ωκεανούς που έχει οριστεί ως μια επίσημη πλατφόρμα εκπαίδευσης από τον Διεθνή Oργανισμό Ναυσιπλοΐας των Ηνωμένων Εθνών. Με αυτή την ιδιότητα, το Freewinds έχει οργανώσει την εκπαίδευση πάνω στην ασφάλεια για περισσότερες από 100 λιμενικές αρχές, ακτοφυλακές και θαλάσσιους οργανισμούς στην Καραϊβική.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του Freewinds έχουν συνεισφέρει με χιλιάδες ώρες ανθρωπιστικής εργασίας στα νησιά που επισκέπτονται, περιλαμβανομένης της διοργάνωσης και πραγματοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων, χρηματοδότηση προγραμμάτων για την πρόληψη των ναρκωτικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση στις ηθικές αρχές για τη νεολαία των νησιών καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τοπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς.

Η ευρύτερη κοινωνική αποστολή του Freewinds φαίνεται καθαρά από τη συνεργασία του πλοίου με την τοπική αστυνομία και τον στρατό προκειμένου να μοιράσουν το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία –έναν οδηγό κοινής λογικής για καλύτερη ζωή– σε χώρες της Καραϊβικής αλλά και της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα από το βιβλιαράκι έχουν μοιραστεί στα λιμάνια των νησιών και σε όλη την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Αυτό το βιβλιαράκι τώρα πια αναγνωρίζεται ως ένας παράγοντας συνεισφοράς στη μείωση του εγκλήματος και στην ενστάλαξη των ηθών.

Έτσι, το Freewinds έχει λάβει περισσότερα από 300 βραβεία σε αναγνώριση των συνεισφορών του. Τα βραβεία αυτά έχουν ληφθεί από ένα ολόκληρο φάσμα ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς φορείς και υπουργεία, καθώς και από πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Ειδικά για την 25η επέτειό του, το Freewinds έλαβε ειδικά βραβεία, περιλαμβανομένων των εξής:

  • Το βραβείο «Ημέρα του Freewinds» με το οποίο η συγκεκριμένη ημέρα ανακηρύσσεται από τον Oργανισμό Τουρισμού της Καραϊβικής ως «Ημέρα του Freewinds» σε 31 νησιά, αναγνωρίζοντας έτσι το πλοίο για την προσφορά του στη διεύρυνση των «προτύπων για τη ζωή και την ευημερία» σε όλη την Ευρύτερη Περιοχή της Καραϊβικής.

  • Ένα μνημείο στο λιμάνι του Βίλεμσταντ στο Κουρακάο –το λιμάνι έδρα του Freewinds– του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το γραφείο του Πρωθυπουργού προς τιμήν της μόνιμης έδρας του πλοίου στο νησί

  • Ένα μνημείο στο λιμάνι Μποναίρ, το οποίο δόθηκε από τον κυβερνήτη ως ένδειξη εκτίμησης για τα 25 χρόνια συνεχούς υποστήριξης από το πλοίο

  • Ένα μνημείο στο λιμάνι Σάντα Λουτσία, προς τιμήν των ανθρώπων του Freewinds για τις συνεισφορές τους στους ανθρώπους της Σάντα Λουτσία

  • Ένα τιμητικό γραμματόσημο για το Freewinds από το νησί της Αρούμπα

_________________

Το πλοίο Freewinds ξεκίνησε ως θρησκευτικό ησυχαστήριο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας το 1988. Το πλοίο των 135 μέτρων παρέχει στους ενορίτες ένα περιβάλλον που είναι εντελώς απαλλαγμένο από περισπασμούς ώστε να μελετήσουν και να βιώσουν τα υψηλότερα επίπεδα πνευματικής συμβούλευσης που είναι διαθέσιμα στη θρησκεία της Σαηεντολογίας. Το Freewinds εξυπηρετεί επίσης ως ένα σημείο συνάντησης για τα διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις της Σαηεντολογίας.