ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ – Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Χιλιάδες Scientologist από τη Φλόριντα και όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην πνευματική έδρα της θρησκείας στο Κληαργουότερ για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ –στην οποία εκδήλωση συμπεριλαμβανόταν το θρυλικό Παιχνίδι Γενεθλίων– και για να τιμήσουν με εορταστικό πνεύμα τόσο το όραμά του όσο και την Τεχνολογία του.

Αυτό ήταν το πάρτι γενεθλίων που περίμεναν χιλιάδες άτομα. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι Scientologist από ποτέ γέμισαν το Ruth Eckerd Hall γι’ αυτό τον ετήσιο εορτασμό.

Μετά από μια δυναμική τριαντάλεπτη ερμηνεία από μια εξαιρετική μπάντα –με τη συνοδεία σολίστ, χορευτών και ακόμα και του βραβευμένου με Grammy μπασίστα, Στάνλεϊ Κλαρκ–, έσκασαν πυροτεχνήματα και το κοινό σηκώθηκε όρθιο για πρώτη φορά (και αυτό επαναλήφθηκε πολλές ακόμη φορές) ξεσπώντας σε δυνατό χειροκρότημα για να καλωσορίσει τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Religious Technology Center, καθώς ανέβηκε στη σκηνή προς τιμήν των γενεθλίων του Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον).

Η πρώτη από δεκάδες δυνατές επευφημίες καλωσορίζει τον κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Religious Technology Center, καθώς ανεβαίνει στη σκηνή για τον Εορτασμό Γενεθλίων του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Ένα μόνο από τα εμψυχωτικά θέματα της βραδιάς, το «Σκεφτείτε Μεγαλεπήβολα», αναδείχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χαρμόσυνου, υπέροχου και κατάμεστου εορτασμού, ο οποίος περιλάμβανε μια ανασκόπηση των επιτευγμάτων του περασμένου έτους, καθώς και την παρουσίαση των προσφάτως εκπαιδευμένων εκτελεστικών που επέστρεψαν σε Ιδανικούς Οργανισμούς ανά τον κόσμο, έχοντας ολοκληρώσει το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Scientology.

Επιστρέφοντας στο ιστορικό κέντρο παραστατικών τεχνών του Κληαργουότερ, ο κ. Μισκάβιτς απέτινε αρχικά φόρο τιμής στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, καλωσορίζοντας στη συνέχεια τα χιλιάδες άτομα που ήρθαν από τη γύρω περιοχή και όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν όλα όσα συνέβησαν από την τελευταία συνάθροιση για τα γενέθλια του Ιδρυτή.

Υπήρχε χαρά, υπήρχε μαγεία, αλλά πάνω απ’ όλα, υπήρχαν περισσότερα: περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερα καλά νέα, και πολύ περισσότερα στον ορίζοντα.

«Όπως αρμόζει σ’ αυτή τη σημαντική βραδιά, θα παρουσιάσουμε αυτό που ο Ρον επιθυμούσε περισσότερο για τα γενέθλιά του: όχι μόνο ένα Παιχνίδι Γενεθλίων που συμβολίζει την ΕΞΑΠΛΩΣΗ» είπε ο κ. Μισκάβιτς στο πλήθος στην αρχή των εορταστικών δραστηριοτήτων το βράδυ του Σαββάτου, «αλλά και το πεπρωμένο της εξάπλωσης που τροφοδοτείται από την Τεχνολογία του, όπως εκδηλώνονται όλα αυτά στους Ιδανικούς Οργανισμούς».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αλλά γιατί να το θέσουμε τόσο ήπια; Η αλήθεια είναι ότι η αποψινή βραδιά είναι ένα καθοριστικό ορόσημο από το οποίο δε θα κοιτάξουμε ποτέ πίσω. Επιπλέον, αυτό το ορόσημο συνεπάγεται ραγδαίες εξελίξεις».

Ο κ. Μισκάβιτς μοιράστηκε τις πολλές αναγνωρίσεις και τιμές που απονεμήθηκαν στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από την τελευταία συνάθροιση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν οι εξής:

  • Στην Ουάσιγκτον, DC, όπου ο Ρον έγραψε ιστορία ως ο νεότερος Πρόσκοπος του Αετού της Αμερικής και όπου σήμερα το Κογκρέσο των ΗΠΑ τιμά 100 χρόνια από τότε που άνοιξε τον δρόμο για ολόκληρες γενιές προσκόπων·
  • Στις Φιλιππίνες, όπου στα νιάτα του ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακάλυψε θαύματα ανεξήγητα στον δυτικό κόσμο, και όπου, προς τιμήν της σοφίας του, ένας υψηλόβαθμος σουλτάνος απένειμε στον Ρον τον σπάνιο τίτλο του βασιλικού Αρχηγού·
  • Και στην Αφρική, όπου ο Ρον πολέμησε για να σπάσει τα δεσμά της καταπίεσης για τον λαό της, και όπου ανώτατοι άρχοντες της Αφρικής τού χάρισαν το τομάρι μιας ιερής λεοπάρδαλης, ένα δώρο που απονέμεται μόνο μεταξύ γαλαζοαίματων. Αυτό το δώρο πλαισιώθηκε από διακηρύξεις βαθιάς εκτίμησης για τον Ρον και το όραμά του για την Αφρική ως την πηγή ενός σπουδαίου μέλλοντος για την Ανθρωπότητα: «Με την Τεχνολογία της Scientology στο πλευρό μας, χτίζουμε τον επόμενο μεγάλο πολιτισμό».
  • Έτσι, προέκυψε επίσης ένα κύμα αναγνωρίσεων, που η καθεμιά τους τίμησε το παγκόσμιο ανθρωπιστικό κληροδότημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ:

  • Την Τεχνολογία Μελέτης του που, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού αιώνα, έχει βοηθήσει να γίνει ο αλφαβητισμός πραγματικότητα για περισσότερους από 64 εκατομμύρια μαθητές·
  • Την τεχνολογία του για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ζωές μέσω ενός δικτύου κέντρων, που είναι δύο φορές περισσότερα από τις εγκαταστάσεις κάθε άλλης κύριας υπηρεσίας απεξάρτησης σ’ όλο τον κόσμο·
  • Και, τέλος, την τεχνολογία του για την καλοσύνη και την ηθικότητα, που περιλαμβάνεται στα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία, τον οδηγό κοινής λογικής για τη ζωή, που είναι τώρα διαθέσιμος σε 118 κύριες γλώσσες.
  • Άφθονες ενδείξεις εκτίμησης και ευγνωμοσύνης ήρθαν σωρηδόν από ακαδημαϊκούς, πολιτιστικά ιδρύματα, θρησκευτικούς ηγέτες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και ακόμα και από ομοσπονδιακά νομοθετικά σώματα, περισσότερες από 1.000 αναγνωρίσεις στο όνομα του Ρον.

    Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

    Όπως ανέφερε ο κ. Μισκάβιτς στο ξεκίνημα της βραδιάς, ο Εορτασμός Γενεθλίων περιλάμβανε το «πεπρωμένο της εξάπλωσης» που τροφοδοτείται από την Τεχνολογία του Ρον.

    Έκανε λόγο για τη Χρυσή Εποχή της Διαχείρισης, το κορυφαίο κεφάλαιο της Χρυσής Εποχής της Εκκλησίας. Ο κ. Μισκάβιτς έκανε μια αναδρομική αναφορά στα ορόσημα μετά από τα οποία «δε θα κοιτάξουμε ποτέ πίσω» –τη Χρυσή Εποχή της Γνώσης και τη Χρυσή Εποχή της Τεχνολογίας, Φάση II, και συμπλήρωσε: «Αλλά υπάρχει ακόμα ένα τελικό συστατικό για την πλήρη εξίσωση της Χρυσής Εποχής».

    Η Χρυσή Εποχή της Διαχείρισης, είπε, «συμπληρώνει και ενισχύει όλα τα υπόλοιπα, εκπληρώνοντας τελικά ολόκληρη τη Χρυσή Εποχή. Και ναι, στα γενέθλια του Ρον απόψε, έχουμε φτάσει στην απογείωση. Αυτό είναι που τα φέρνει όλα σε πλήρη άνθηση».

    Περισσότεροι από 800 εκτελεστικοί της Scientology απ’ όλο τον κόσμο έχουν ήδη εγγραφεί στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Flag, την πνευματική έδρα της θρησκείας στο Κληαργουότερ.

    Ανάμεσα στους πρώτους εκτελεστικούς Ιδανικών Οργανισμών που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και επέστρεψαν στις Εκκλησίες τους ήταν εκείνοι από τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, τη Δανία, τη Σκωτία και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τρεις ομάδες από τη Φλόριντα: το Ορλάντο, το Μαϊάμι και η «Τοπική Ομάδα», η Τάμπα.

    Το πλήθος ξέσπασε σε έντονες επευφημίες για τις ομάδες της Χρυσής Εποχής της Διαχείρισης, αλλά το καλύτερο κομμάτι δεν είχε φτάσει ακόμα.

    ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΕΞΠΡΕΣ

    «Και ερχόμαστε στο επόμενο κεφάλαιο της αποψινής μας εκδήλωσης» είπε στο πλήθος ο κ. Μισκάβιτς. «Αν και στ’ αλήθεια είναι μάλλον τρία κεφάλαια... τρεις πόλεις, δύο χώρες, μία ένδοξη πραγματικότητα.

    »Και σας το λέω, δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο».

    Η έκρηξη δραστηριότητας ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου στο Ώστιν του Τέξας, όπου ο κ. Μισκάβιτς εγκαινίασε έναν υπέροχο νέο Ιδανικό Οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στην πρωτεύουσα της πολιτείας. Επιπλέον, βρίσκεται ακριβώς σ’ έναν δρόμο που είναι γνωστός και ως «The Drag», το πολιτιστικό και κοινωνικό επίκεντρο του Ώστιν, όπου κατά μέσο όρο 70.000 άνθρωποι περνούν από τα παράθυρα στο ισόγειο της Εκκλησίας, τα οποία ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι το ταβάνι.

    Μόλις έξι μέρες αργότερα, ο κ. Μισκάβιτς ταξίδεψε 1.600 χιλιόμετρα νότια στην Πόλη του Μεξικού, τη μεγαλύτερη ισπανόφωνη πόλη στη γη, όπου οι μαριάτσι έπαιξαν μουσική για το κοινό. Κάτω από τον νυχτερινό ουρανό, ο κ. Μισκάβιτς εγκαινίασε επισήμως τον Ιδανικό Οργανισμό του Ντελ Βάγιε. Το δωδεκαώροφο κτίριο, με τη φωτεινή επιγραφή της Scientology που έχει μήκος πάνω από 24 μέτρα, υψώνεται πάνω από την πόλη και είναι ορατό από απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από κάθε κατεύθυνση.

    Στη συνέχεια, μόλις δύο μέρες αργότερα και περίπου 3.000 χιλιόμετρα μακριά, μια χειμωνιάτικη μέρα στο Σικάγο με απίστευτα ασυνήθιστο καιρό 21 βαθμών Κελσίου, ο κ. Μισκάβιτς συναντήθηκε με χιλιάδες Scientologist στο μέρος που συχνά αποκαλείται «Η Καλύτερη Μεγαλούπολη των ΗΠΑ» για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του τρίτου Ιδανικού Οργανισμού σε διάστημα εννιά ημερών. Το όμορφα αποκατεστημένο ορόσημο στο κέντρο της πόλης είναι πάνω από εκατό χρονών και βρίσκεται στη γειτονιά Πρίντερς Ρόου, το ιστορικό κομβικό σημείο της τυπογραφικής βιομηχανίας στις Μεσοδυτικές Πολιτείες.

    Η ένδοξη πραγματικότητα της τρίπτυχης εξάπλωσης που έλαβε χώρα πήρε σάρκα και οστά μέσα από παραστατικά βίντεο, μεταφέροντας το κοινό του εορτασμού γενεθλίων στις τρεις τελετές εγκαινίων και κάνοντάς το να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτήσει δυνατά για την καθεμία τους.

    Ως υλοποίηση του «Σκεφτείτε Μεγαλεπήβολα» με ταχύτητα σίφουνα, αυτοί οι ολοκαίνουριοι Ιδανικοί Οργανισμοί έφτασαν συνολικά τους 76 παγκοσμίως, και περισσότεροι βρίσκονται στα σκαριά για τα εγκαίνιά τους.

    ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝ

    Ένα κορυφαίο στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των νικητών του ετήσιου Παιχνιδιού Γενεθλίων, το οποίο αφορά την εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του Ρον για το δώρο που ήθελε περισσότερο απ’ όλα: την ΕΞΑΠΛΩΣΗ στο όνομα της οικοδόμησης ενός καλύτερου κόσμου. Με αφοσίωση σ’ αυτό τον στόχο, οι Μίσιον, οι Εκκλησίες, οι Ανώτεροι Οργανισμοί και τα Ηπειρωτικά Γραφεία-Σύνδεσμοι αγωνίζονται όλη τη χρονιά για την πρώτη θέση ανάμεσα σε έξι ηπείρους και δεκάδες πόλεις, και μερικοί αγώνες περιλαμβάνουν σκληρή αναμέτρηση μέχρι και τις τελευταίες μέρες.

    Όταν ο αγώνας τελείωσε, οι πρωταθλητές που εισήλθαν στον Κύκλο των Νικητών για να παραλάβουν τα αστραφτερά τρόπαιά τους, τις αγωνιστικές στολές τους και να απολαύσουν τις ζητωκραυγές του πλήθους ήταν μεταξύ άλλων: η Μίσιον της Scientology στο Κίτο του Εκουαδόρ, η Εκκλησία της Scientology της Καοσιούνγκ στην Ταϊβάν, ο Ανώτερος Οργανισμός για την Αυστραλασία και το Ηπειρωτικό Γραφείο‑Σύνδεσμος των Δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ – ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ

    Το σταθερό μοτίβο του εορτασμού ήταν η απαίτηση του Ρον: «Σκεφτείτε το Μέλλον». Και αυτό υπογραμμίστηκε στην επόμενη παρουσίαση του κ. Μισκάβιτς, που αφορούσε το προσεχές μέλλον: την επόμενη σεζόν του Scientology Network. Χάρη στην επιτυχία του δικτύου από την έναρξή του, είπε: «Διασχίζουν το κατώφλι μας περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ στην ιστορία. Επιπλέον», συμπλήρωσε, «εκείνοι που μπαίνουν στους Οργανισμούς δεν κάνουν καν ερωτήσεις. Ξέρουν ήδη ποια υπηρεσία θέλουν να κάνουν! Οπότε, ναι, έχει αλλάξει τελείως τα δεδομένα».

    Και τότε ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε μια πρώτη προβολή της επερχόμενης σεζόν και, γι’ άλλη μια φορά, το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες.

    Κι επίσης, όσον αφορά το μέλλον, ο κ. Μισκάβιτς παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει «ένα δώρο που δεν το έχουμε ξετυλίξει... ακόμη.

    »Αυτό είναι ένα δώρο τόσο μεγαλειώδες, που απαιτούσε μια αναλόγως μεγαλειώδη προετοιμασία για να το ξετυλίξω».

    Και καθώς το πλήθος ανταποκρίθηκε με επιδοκιμασία και ενθουσιασμό, είπε: «Αυτή θα είναι η Εκκλησία της Scientology και Κέντρο Διασημοτήτων του Παρισιού», και μετά ανακοίνωσε τα εγκαίνια που θα λάβουν χώρα σε μερικές εβδομάδες.

    «Θα φωτίσουμε την Πόλη του Φωτός!» δήλωσε. Τότε, παρουσιάστηκαν πλάνα αυτής της νέας ομάδας της Χρυσής Εποχής της Διαχείρισης, καθώς επέστρεφε στην πατρίδα της, σε ένα πανευτυχές πλήθος. Το εκπληκτικό εξαώροφο κτίριο απέχει μόλις λίγα τετράγωνα από το μέρος όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή τη χρονιά.

    Οι ζητωκραυγές που συνόδεψαν το δυνατό χειροκρότημα θα μπορούσαν να ακουστούν καθαρά κατά μήκος της γέφυρας που συνδέει την Τάμπα και το Κληαργουότερ, αν όχι μέχρι και τον Ατλαντικό με κατεύθυνση την Ευρώπη.

    ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΝ

    Καθώς η Εκδήλωση Γενεθλίων, που άφησε ιστορία από την πρώτη στιγμή, έφτασε στο τέλος της, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε ένα τελικό δώρο από τον Ρον για όλους τους παρευρισκόμενους.

    «Είναι ένα δώρο εκ μέρους του Ρον. Στην πραγματικότητα, είναι λόγια που έγραψε για εσάς» είπε, δηλώνοντας ότι κάθε παρευρισκόμενος θα λάμβανε ένα προσωπικό αντίτυπο του χειρόγραφου ποιήματος του Ρον «Είμαστε οι Ελεύθεροι Άνθρωποι», το οποίο έχει απήχηση και εμπνέει τους πάντες.

    Μετά, πριν από τις τρεις τελικές επευφημίες και το «Χρόνια πολλά, Σερ!», ο κ. Μισκάβιτς έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

    «Τώρα βιώνετε αυτό που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε Χρυσή Εποχή τού να είσαι Scientologist και να κερδίζεις Οικουμενική Ελευθερία.

    »Ανεξάρτητα όμως από το πώς επιλέγετε να ασκήσετε την ελευθερία σας», συνέχισε, «κάντε το δικό σας επόμενο βήμα... ώστε να νικήσετε εσείς και να νικήσουμε όλοι».

    Και όλα αυτά είναι σύμφωνα με όσα έγραψε ο Ρον στο αθάνατο ποίημά του:

    Οι απελευθερωμένες διάνοιές μας μπορούν να φτάσουν

    Μακριά και να συλλάβουν

    Την ιδέα της υπέρτατης Ελευθερίας.

    Scientology
    Η
    Πινακίδα
    Του δρόμου προς τα
    Έξω.

    Εμείς είμαστε οι Ελεύθεροι Άνθρωποι.

    ΖΟΥΜΕ!

    Είμαστε Ελεύθεροι!

    – Λ. Ρον Χάμπαρντ