ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ 2016 – ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο εορτασμός της Παραμονής Πρωτοχρονιάς σημειώνει μια ραγδαία αύξηση του αριθμού νέων Εκκλησιών και παρουσιάζει δώδεκα μήνες επιτευγμάτων σε κάθε πτυχή της θρησκείας.

Καθώς χιλιάδες Σαηεντολόγοι και καλεσμένοι τους συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο Σράιν του Λος Άντζελες κατά την εορταστική εκδήλωση της Σαηεντολογίας για να υποδεχθούν τον Καινούργιο Χρόνο, η κατάμεστη αίθουσα ήταν γεμάτη ζωντάνια, ενθουσιασμό και προσδοκία. Πίσω βρισκόταν άλλη μία χρονιά-ρεκόρ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ενώ μπροστά, μια αδιάκοπη ορμή που πρόκειται να υπερβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Με όποιον άλλο τρόπο κι αν ο κόσμος εκεί έξω βλέπει τους τελευταίους 12 μήνες», είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, «είτε από άποψη δυσκολιών ή στιγμών απελπισίας είτε από άποψη του χρόνου που δεν έχεις ή του χρόνου που τελείωσε είτε από άποψη του χρόνου που πέρασες καλά ή της “καλύτερης τύχης την επόμενη φορά”, εμείς το κάνουμε διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, δεν θα αφιερώναμε χρόνο για να ανακαλύψουμε τι σκέφτονται οι σοφοί γι’ αυτό τον χρόνο, γιατί ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι πάντα με το μέρος μας. Και αν ακόμα δεν είστε σίγουροι γιατί το 2016 πέρασε σαν όνειρο, χρειάζεται μόνο να υπολογίσετε πώς στοιβάξαμε το “άπειρο” μέσα σε 12 ημερολογιακούς μήνες κι έτσι δημιουργήσαμε έναν χρόνο όπως αυτόν».

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς παρουσίασε μια επισκόπηση του έτους που μόλις τελείωσε καλύπτοντας μια ιστορία απεριόριστης εξάπλωσης και επιτευγμάτων σε κάθε στοιχείο και δυναμικό της θρησκείας.

Και με αυτό, ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε τον φετινό εορτασμό της Πρωτοχρονιάς – μια συναρπαστική επισκόπηση του 2016 που την εξιστόρησε παρουσιάζοντας τον κόσμο της Σαηεντολογίας κατά μήκος 38.000 χιλιόμετρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ακροατήριο στην αίθουσα του Σράιν σηκωνόταν όρθιο χειροκροτώντας ξανά και ξανά, αναγνωρίζοντας κάθε φορά άλλο ένα «κέρδος» τόσο για τη Σαηεντολογία όσο και για την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση με βίντεο των πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων της Σαηεντολογίας, παρείχε μια μαγευτική επισκόπηση της εκπληκτικής εξάπλωσης της θρησκείας. Η παρουσίαση περιλάμβανε επίσης πλήθη ατόμων που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τις Εκκλησίες και επωφελήθηκαν από την πνευματική τεχνολογία του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον). Ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ο αριθμός των Σαηεντολόγων που ανέβηκαν τη «Γέφυρα της θρησκείας προς την Πλήρη Ελευθερία» το 2016 ήταν δεκαπλάσιος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η ανάπτυξη ενεργοποιήθηκε από μια σειρά ταχείας δημιουργίας νέων «Ιδανικών» Εκκλησιών και, όπως τόνισε ο κ. Μισκάβιτς, το 2016 σηματοδότησε επίσης τα εγκαίνια νέων και εντυπωσιακών θρησκευτικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και τα ακόλουθα:

  • Τη 2α Απριλίου, τα εγκαίνια της πρώτης Ιδανικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στον Αμερικανικό Νότο στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ.
  • Την 28η Μαΐου, τα εγκαίνια του Scientology Media Productions, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, για ένα τεχνολογικά προηγμένο στούντιο μέσα σε μια εγκατάσταση είκοσι στρεμμάτων, από το οποίο το μήνυμα της θρησκείας θα μεταδίδεται μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με κάθε άλλη πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Την 25η Ιουνίου, τα εγκαίνια δύο ορόσημων της πόλης του Κληαργουότερ στην Πολιτεία της Φλόριντα, διαμορφώνοντας το διοικητικό κέντρο της διεθνούς πνευματικής έδρας της Σαηεντολογίας.
  • Την 23η Ιουλίου τα εγκαίνια μιας Ιδανικής Εκκλησίας στη Βουδαπέστη, δημιουργώντας ένα ορόσημο για την πνευματική ελευθερία στην Ουγγαρία.
  • Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, τα εγκαίνια της 31ης Ιουλίου για την έναρξη μιας Ιδανικής Εκκλησίας κι ενός Κοινοτικού Κέντρου στο Χάρλεμ, το πολιτιστικό κέντρο της Μαύρης Αμερικής και παντοτινή πατρίδα του Ισπανόφωνου Χάρλεμ.
  • Τα εγκαίνια της 4ης Σεπτεμβρίου για την ολοκαίνουργια πνευματική έδρα και τον Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, μέσα σε 3.640 στρέμματα εθνικού δάσους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
  • Και στις 15 Οκτωβρίου, την τελετή κοπής της κορδέλας του Γραφείου Εθνικών Υποθέσεων της Σαηεντολογίας στην εικονική Μέριον Σκουέαρ του Δουβλίνου – ένα εντυπωσιακό κτίριο γεωργιανής αρχιτεκτονικής για τη μόνιμη παράδοση των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης που υποστηρίζει η Σαηεντολογία στο Σμαραγδένιο Νησί.

Όπως είναι παραδοσιακό για έναν εορτασμό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μισκάβιτς, στη συνέχεια, παρουσίασε τι έπεται όταν οι τεχνολογίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ μπαίνουν σε κοινωνική εφαρμογή:

  • Ο Σύνδεσμος για Καλύτερη Διαβίωση και Εκπαίδευση (ABLE) – όπου μη θρησκευτικά και φιλανθρωπικά προγράμματα χρησιμοποιούν στρατηγικές που πραγματικά αλλάζουν τη ζωή, για να αντιμετωπίσουν και να εξαλείψουν τη μάστιγα του εθισμού στα φάρμακα/ναρκωτικά, τον αναλφαβητισμό και την εγκληματικότητα. Στη Λατινική Αμερική, όπου τα προγράμματα αγωγής του Νάρκωνον κατά των ναρκωτικών/φαρμάκων όχι μόνο πραγματοποίησαν την εκπαίδευση ομάδων ειδικών σε όλη την ήπειρο, αλλά και βραβεύτηκαν με μια επίσημη χορηγία και την πλήρη υποστήριξη του κάθε μαθητή του Νάρκωνον από την πολιτεία Σονόρα του Μεξικού. Στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου οι ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο πεδίο της μάθησης πυροδότησαν μια αναγέννηση στο εκπαιδευτικό σύστημα του 21ου αιώνα κι επέφεραν έτσι την αύξηση της σχολικής βαθμολογίας σε τεστ ικανότητας σχεδόν 400 πόντους πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Και στο Νότιο Λος Άντζελες, όπου ο οδηγός κοινής λογικής του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, διαδόθηκε με ταχείς ρυθμούς από μέλη της Εκκλησίας και φίλους τους σε σημεία κρίσης της πόλης, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ανακωχή στα εδάφη των συμμοριών και τη μείωση του ποσοστού βίαιων εγκλημάτων κατά σαράντα τοις εκατό.
  • Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο της Σαηεντολογίας για Επιχειρήσεις (WISE) – ανάμεσα στις ιστορίες που παρουσιάστηκαν στη φετινή εκδήλωση, οι οποίες υπογράμμισαν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ευημερία, είναι η ουγγρική εταιρεία σχεδιασμού φωτισμού που έφερε επανάσταση στον σχεδιασμό πολυελαίων. Κατά παρόμοιο τρόπο, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής στεγών της Σκανδιναβίας, που της απονεμήθηκε το βραβείο «Σουηδοί Τεχνίτες της Χρονιάς» για δύο συνεχείς χρονιές, σημείωσε 30πλάσια εξάπλωση από τότε που ξεκίνησε. Και μετά, υπάρχει η ιστορία της Ιταλικής Ακαδημίας Σεφ, από την οποία αποφοίτησαν 2.700 ελίτ σεφ για τη γαστρονομική τους παρουσία σε 1.800 καφετέριες, μπιστρό και εστιατόρια, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων έχει αναγνωριστεί με αστέρια Michelin.
  • Ο Διεθνής Εκκλησιαστικός Σύλλογος Λειτουργών Χάμπαρντ (I HELP) και ο Οργανισμός των Μίσιον της Σαηεντολογίας Διεθνώς (SMI), που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Σαηεντολογίας στο όνομα της ανθρωπότητας. Οι ομάδες του SMI και του I HELP που παρουσιάστηκαν για το 2016 περιλάμβαναν Σαηεντολόγους από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, οι οποίοι έφεραν πνευματική βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν κατά μήκος 11 διαφορετικών χρονικών ζωνών. Στη Σλοβακία, η Μίσιον της Σαηεντολογίας στην πόλη Λεβίτσε βοήθησε πάνω από 10.000 ανθρώπους με το εθνικό της πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών – ένα πρόγραμμα που παρέχει περισσότερες από 4.000 εκπαιδευτικές διαλέξεις κατά των ναρκωτικών, μειώνοντας έτσι την παράνομη χρήση κατά 50%. Τέλος, η Ιδανική Μίσιον Σάουθ Κόουστ στην Κομητεία Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια, που άνοιξε τις πόρτες της τον Οκτώβριο κι έχει σημειώσει 5πλάσια εξάπλωση από τότε.

Τιμήθηκε, επίσης, ένας αριθμός ρεκόρ Μελών του Προσωπικού του Πεδίου σε κατάσταση Ισχύος, που προέρχονται από 37 χώρες. Ο καθένας τους ανέβηκε στη σκηνή προς αναγνώριση της βοήθειας που προσέφερε σε περισσότερα από 100 άτομα ν’ ανέβουν στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία.

Και τέλος, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε ένα ακόμα επίτευγμα ορόσημο για τη θρησκεία: την αποκάλυψη του πιο πρόσφατου Ιδανικού Οργανισμού: την Εκκλησία της Σαηεντολογίας του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Αυτό σηματοδότησε την 55η τέτοια «Ιδανική» εγκατάσταση και την εκπλήρωση του οράματος του Λ. Ρον Χάμπαρντ για μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας που απεικονίζει τέλεια την τεχνολογία του.

Σε μια κατάλληλη ανακεφαλαίωση αυτής της Παραμονής Πρωτοχρονιάς της Σαηεντολογίας, ο κ. Μισκάβιτς υπενθύμισε σε όλους τους παρόντες, ότι στη σημερινή ταραχώδη εποχή που ζούμε, αυτό που απασχολεί την ανθρωπότητα πρέπει, αναγκαστικά, ν’ απασχολεί και τους Σαηεντολόγους.

«Ίσως να έχετε ή να μην έχετε παρατηρήσει ότι ο κόσμος ανεμοδέρνεται από ανέμους που του έρχονται κόντρα. Αλλά όπως και να βλέπει κανείς το σημερινό πολιτικό κλίμα, εμείς δεν είμαστε πολιτικοί. Είμαστε Σαηεντολόγοι και αντιπροσωπεύουμε αυτό που διακήρυξε ο Ρον στον Κώδικα του Σαηεντολόγου και στο Πιστεύω της Εκκλησίας μας.

»Έτσι, εμείς στην Εκκλησία πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύουμε στη φυλετική ισότητα. Πιστεύουμε στην ελευθερία, την αιωνιότητα και την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

»Και αυτά τα πράγματα δεν υπόκεινται σε πολιτικές διαμάχες. Στην πραγματικότητα, αυτά τα πράγματα είναι απαραβίαστα.

»Οπότε, ανεξάρτητα από τον τρόπο που φυσούν οι άνεμοι της ιστορίας, η δική μας πλατφόρμα είναι ακλόνητη:

»Τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας: έναν κόσμο χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο.

»Και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο.

»Γιατί μόνο μέσα από την αμοιβαία κατανόηση επέρχεται η καλοσύνη...

»Και από αυτήν επέρχεται η ειρήνη και η πραγματική ελευθερία».

Έτσι ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Σαηεντολογίας που έκλεισε το Έτος 2016... Και με το ίδιο πνεύμα, η Εκκλησία ξεκινάει το 2017.