ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ IAS ΤΙΜΑΕΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων (IAS), μια διαρκώς διευρυνόμενη ομάδα, για πάντα ανάμεσα στην παγκόσμια ανθρωπιστική κοινότητα, συγκεντρώθηκε στο Ανατολικό Γκρίνστεντ της Νότιας Αγγλίας το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου για να τιμήσει μια χρονιά εξάπλωσης και επιτευγμάτων.

Οι παλιοί στενοί δρόμοι για άμαξες που συστρέφονται μέσα από τα μικρά χωριά και τις φάρμες στο Δυτικό Σάσεξ ήταν γεμάτοι με αυτοκίνητα και λεωφορεία μια Παρασκευή βράδυ στις απαρχές του φθινοπώρου, καθώς χιλιάδες Σαηεντολόγοι, προσκεκλημένοι και φίλοι ξεχύθηκαν στους τέλεια περιποιημένους κήπους της Έπαυλης Σαιντ Χιλ – του σπιτιού του Ιδρυτή της Scientology, του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Μέσα από ανοίγματα ανάμεσα στους πυκνούς θάμνους και τα δέντρα που παρατάσσονται σε αυτούς τους δρόμους, οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν το μακρινό περίγραμμα από το κομψό Σαιντ Χιλ –ζωντανό με φως στον διευρυνόμενο ορίζοντα– έλαμπε σαν μακρινή φλόγα στο φθινοπωρινό φως που χανόταν σταδιακά.

Πέρα από τις πύλες της Έπαυλης, μετά από τις εισόδους και τη μακριά καμπύλη του δρόμου προς το υπόστεγο και τη Μεγάλη Αίθουσα, σε μια σκηνή που ανεγέρθηκε κάτω από την κάλυψη μιας τεράστιας τέντας, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων από περισσότερες από 65 χώρες γέμισαν την ατμόσφαιρα με διαφορετικές γλώσσες καθώς περιφέρονταν στην αρένα με σκοπό να γιορτάσουν την ανθρωπιά τη δική τους και όλης της ανθρωπότητας.

Ο εορτασμός για το 2017 σηματοδότησε την 33η επέτειο από τότε που ιδρύθηκε ο IAS στο Σαιντ Χιλ το 1984 για να ενώσει, να προάγει, να υποστηρίξει και να προστατέψει τη νεότερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία του κόσμου. Μέλη και επισκέπτες ήρθαν επίσης για να τιμήσουν όσους βοήθησαν την Εκκλησία να υλοποιήσει ένα έτος ελπίδας και επιτευγμάτων στο μονοπάτι προς τους στόχους της Scientology για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Κατά τη διάρκεια 2,5 ωρών, ο κ. Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας, παρουσίασε τον επιταχυνόμενο ρυθμό της εξάπλωσης της Εκκλησίας και την ανθρωπιστική της αποστολή που αντικατοπτρίζεται στις ποικίλες ιστορίες και παρουσιάσεις της βραδιάς.

«Ναι, έχετε φτάσει στο Βασίλειο του IAS» είπε ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology.

»Όπου όλες οι ομοιότητες με το φυσικό σύμπαν είναι καθαρά συμπτωματικές...

»Όπου τα μέλη του IAS από όλη τη Γη, έρχονται και λαμβάνουν θέση: από τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία, από εκατό πόλεις της Ευρώπης και από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

»Γιατί, συνολικά, γιορτάζουμε τώρα 147 χώρες με μια παρουσία του IAS που κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ».

Έτσι, ο κ. Μισκάβιτς περιέγραψε κάθε λεπτομέρεια αυτής της παρουσίας σε δυόμισι ώρες αδιάκοπης ενέργειας. Στην πραγματικότητα, η βραδιά όχι μόνο εξερεύνησε το βασίλειο της ανθρωπιστικής βοήθειας από τα όρη ως τις πεδιάδες της Γης, αλλά επικεντρώθηκε στην εξάπλωση της ίδιας της θρησκείας σε παραμεθόριες περιοχές που δεν έχουν θεαθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο επιταχυνόμενος ρυθμός της εξάπλωσης της Εκκλησίας και των ανθρωπιστικών αποστολών της αντικατοπτρίζεται επίσης στην αφήγηση των ιστοριών που παρουσιάζουν ποικίλες εκφάνσεις της κοινωνικής καλής θέλησης. Κάθε ιστορία από μόνη της είναι κορυφαία, αλλά συνολικά σχηματίζουν μια συμφωνία ανθρωπιστικής βοήθειας που εκτείνεται σε ξακουστές πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από τον IAS. Όλα άρχισαν με αποκαλυπτικές αφηγήσεις της κακομεταχείρισης στο πεδίο της ψυχικής υγείας και της ταχείας αναμόρφωσής της από την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR).

Η δράση της καμπάνιας παρουσίασε περαιτέρω την ευγενική προσφορά από το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και ένα ισχυρό κίνημα που οδηγεί Την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά ενάντια στην παλίρροια της χρήσης ναρκωτικών, το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τον Δρόμο προς την Ευτυχία που ενσταλάζει ηθική αναγέννηση μέσω των 21 διδαγμάτων για τη ζωή στην οικουμένη και το κύμα της υποστήριξης των Εθελοντών Λειτουργών που έφτασε τις 21 τοποθεσίες σημαντικών καταστροφών φέτος, και ούτε λόγος για τις αμέτρητες στιγμές προσωπικού αγώνα των ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Παραδείγματα της μεγάλης επιρροής των πρωτοβουλιών αυτών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης περιλάμβαναν:

  • Τους πρεσβευτές του Δρόμου προς την Ευτυχία που εισέρχονται σε αχαρτογράφητα εδάφη στις Φιλιππίνες πυροδοτώντας ευρεία υιοθέτηση για την εκπαίδευση 29.000 αστυνομικών στα οικουμενικά ηθικά διδάγματα από το βιβλιαράκι.
  • Στη Ζάμπια, μια χώρα όπου η επιβίωση είναι μια καθημερινή προσπάθεια, ένας Αγγλικανός Ιερέας που σχημάτισε 70 ομάδες του Δρόμου προς την Ευτυχία, μετέτρεψε ένα μήνυμα από τον άμβωνα σε μια δεκαπλάσια αύξηση της παραγωγικότητας σε μια περιοχή 130.000 τετραγωνικών χλμ.
  • Το Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαφώτισε πάνω από 19.000 μαθητές του Πακιστάν και στη συνέχεια συνέταξε και έλαβε έγκριση για τον «Νόμο του Παντζάμπ για την Προστασία των Γυναικών από τη Βία» για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους παντοτινά.
  • 5.000 Εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά ηγήθηκαν μιας καμπάνιας που ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και όπου πάνω από 2 εκατομμύρια βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
  • Και οι Εθελοντές Λειτουργοί διασχίζουν 322.000 χλμ. για να φέρουν ζωή και ελπίδα σε σχεδόν 4 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από μια επίθεση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Περισσότερες ιστορίες εξελίσσονται, με οδηγό τα αστέρια από αυτό το φωτεινό και δυναμικό βράδυ. Συγκεκριμένα, τρεις Νικητές Μεταλλίου Ελευθερίας του IAS, που καθένας τους ενσαρκώνει ασταμάτητη πρόοδο προς τους στόχους της θρησκείας παντού για έναν ειρηνικό, παραγωγικό κόσμο χωρίς έγκλημα, όπου η κοινωνική δικαιοσύνη κυριαρχεί. Καθώς ο κ. Μισκάβιτς τους παρουσίαζε έναν προς έναν, ένα κοινό εργασιακό ήθος, θάρρος, επιμονή και αφοσίωση ήταν εμφανή στις ιστορίες τους:

  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αποδέκτης Μεταλλίου Ελευθερίας, Μπράιαν Ντάνιελς, βγήκε έξω με τη σημαία της CCHR για να καταπιαστεί με τις καταχρήσεις της ψυχιατρικής στα νοσοκομεία ψυχικής υγείας της χώρας, δείχνοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά από τους ψυχιάτρους στο πεδίο και επιβάλλοντας μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, ενέπνευσε μια σειρά από εθνικά άρθρα‑αποκαλύψεις όσον αφορά στη σύνδεση μεταξύ ψυχοτρόπων φαρμάκων και μιας αύξησης των παιδικών αυτοκτονιών, που οδηγεί σε πρωτοφανείς προειδοποιήσεις σε «μαύρα κουτιά» σε φάρμακα για να προστατέψουν μόνιμα τη βρετανική νεολαία.
  • Ο ειρηνοποιός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ιερέας Τόνι Μοχάμεντ, δημιούργησε ένα κίνημα του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Λος Άντζελες, την πρωτεύουσα των συμμοριών του κόσμου, με 50 βόλτες για την ειρήνη σε 33 διαβόητες γειτονιές με αποτέλεσμα μια 40% μείωση της εγκληματικότητας. Ο Τόνι μετά επέμεινε να ενώσει αντίπαλες συμμορίες για να αντιμετωπίσει τη βία μεταξύ τους, κερδίζοντας μια ανακωχή και συμφωνίες ειρήνης μεταξύ πικραμένων αντίπαλων συμμοριών-– των Κριπς και των Μπλαντς.
  • Ο Μπινόντ Σάρμα, ιθαγενής του Νεπάλ, ξεκίνησε την ομάδα των Εθελοντών Λειτουργών ως ανταπόκριση στον σεισμό‑τέρας του 2015 για να προσφέρει βοήθεια σε 15.000 κατοίκους στις πέντε πρώτες μέρες της ανταπόκρισης. Ο Μπινόντ οδήγησε τότε τις ομάδες του σε 101 ξεχασμένα κατά τ’ άλλα χωριά και περιοχές που χτυπήθηκαν από καταστροφές, προσφέροντας βοήθεια, σε τελική ανάλυση, σε 4 εκατομμύρια Νεπαλέζους. Στον απόηχο, και για να φέρει μόνιμη βοήθεια, ίδρυσε περαιτέρω μια έδρα των Εθελοντών Λειτουργών και 169 ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η γιορτή από το βράδυ της Παρασκευής επεκτάθηκε το Σάββατο βράδυ, καθώς η μεγάλη σκηνή μεταμορφώθηκε στην ετήσια Χοροεσπερίδα των Patron. Το θεαματικό επίσημο δείπνο και ο ψυχαγωγικός εορτασμός διεξάγονται ως αναγνώριση εκείνων των μελών του IAS που υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό έργο και τις πρωτοβουλίες που τιμώνται κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ιδιαίτερη σημασία στο σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων δόθηκε στην παραδοσιακή Φιλανθρωπική Συναυλία του Σαιντ Χιλ που την παρακολούθησαν 1.500 κάτοικοι της περιοχής. Το βράδυ της μουσικής και του χορού περιλάμβανε πέντε δωρεές που απονεμήθηκαν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εξυπηρετώντας την τοπική κοινότητα και όλα αυτά σύμφωνα με την παράδοση που ξεκίνησε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ κατά τη διάρκεια των ετών όταν ονόμαζε το Σαιντ Χιλ σπίτι.


O IAS, ο επίσημος οργανισμός ιδιότητας μέλους της Scientology που είναι ανοιχτός σε όλους τους Σαηεντολόγους από κάθε χώρα, ιδρύθηκε το 1984. Ο σκοπός του IAS είναι να ενώσει, να προάγει και να προστατέψει τη θρησκεία της Scientology και τους Σαηεντολόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι Στόχοι της Scientology, όπως αυτοί τέθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο, όπου οι ικανοί θα μπορούν να προκόψουν, όπου τα έντιμα όντα θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και όπου ο Άνθρωπος είναι ελεύθερος να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».