ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΦΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Για εκείνους που ασκούν τη Σαηεντολογία, η Πηγή και Ιδρυτής της θρησκείας, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον για τους Σαηεντολόγους), είναι πολλά περισσότερα από απλώς ένα σύμβολο. Οι διδασκαλίες και η τεχνολογία του είναι διάχυτες, ανεξίτηλες, πανταχού παρούσες και αποτελούν μια διαρκή κληρονομιά της οποίας η σημασία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με κάθε περιστροφή της Γης. Το επιβλητικό πνεύμα του Λ. Ρον Χάμπαρντ ζει σε εκείνους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ακολουθούν το βαθύ, προφητικό παράδειγμα ζωής και την προσωπική διαφώτιση που έθεσε σε κίνηση – και εκτείνεται παντοτινά στους αμέτρητους άλλους που η ζωή του έχει αγγίξει.

«Ποτέ η παρουσία του δεν ήταν πιο εμφανής», είπε ο κ. Μισκάβιτς στους συγκεντρωμένους Σαηεντολόγους. «Ποτέ πιο πρόδηλα φανερή. Ποτέ τόσο κοντά στη συναίσθηση των 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη. Και χωρίς να το υπερεκτιμήσουμε ούτε να το υπερτονίσουμε, το γεγονός είναι ότι ο Ρον είναι παντού αυτή τη βραδιά».

Το απόλυτο μεγαλείο που ενσωματώνεται στα λόγια και στις πράξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για να σηματοδοτήσει τον ετήσιο Εορτασμό των Γενεθλίων του Ρον στο Flag, την πνευματική έδρα της Εκκλησίας στο Κληαργουότερ της Φλόριντα, με την ευκαιρία των 104ων γενεθλίων του Ιδρυτή της.

Ως απόδειξη για τη θριαμβευτική και αιώνια τεχνολογική υπεροχή του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η επέτειος της γέννησής του (13 Μαρτίου) σηματοδοτήθηκε από μια θορυβώδη εθιμοτυπική τελετή την οποία παρακολούθησαν πλήθος ανθρώπων, σε μια κατάμεστη αίθουσα, και στην οποία προέδρευσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας. Ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε τον εορτασμό παρουσιάζοντας την αιώνια δύναμη της δημιουργίας του Ρον με απτούς και πραγματικούς όρους.

«Ποτέ η παρουσία του δεν ήταν πιο εμφανής», είπε ο κ. Μισκάβιτς στους συγκεντρωμένους Σαηεντολόγους. «Ποτέ πιο πρόδηλα φανερή. Ποτέ τόσο κοντά στη συναίσθηση των 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη. Και χωρίς να το υπερεκτιμήσουμε ούτε να το υπερτονίσουμε, το γεγονός είναι ότι ο Ρον είναι παντού αυτή τη βραδιά».

Ο κ. Μισκάβιτς προέβαλε πολλά ορόσημα και τιμητικές διακρίσεις που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ και το ανεξίτηλο έργο του απέσπασαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες, με αποκορύφωμα ένα τεράστιο αφιέρωμα από το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο ονόμασε τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας έναν από τους 100 Πιο Σημαντικούς Αμερικανούς Όλων των Εποχών. Συνολικά, έχει λάβει πλέον περισσότερες από 5.000 μεμονωμένες αναγνωρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρουσίαση της επικής εξάπλωσης της Σαηεντολογίας κατά το τελευταίο έτος, καθώς και της επερχόμενης, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων εγκαινίων των νέων Ιδανικών Οργανισμών στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, καθώς και το κέντρο παγκόσμιας επικοινωνίας, Scientology Media Productions, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.

Υπήρξε επίσης η βαρυσήμαντη ανακοίνωση του μελλοντικού Μεγάρου του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Κληαργουότερ, ενός υπέροχου αμφιθεάτρου που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει χιλιάδες άτομα που θα παραβρίσκονται σε συνέδρια και επίσημα δείπνα, το οποίο συμπληρώνεται από το όμορφα διαμορφωμένο Πάρκο του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Ο κομψός ψηφιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για το πρότζεκτ παρουσιάστηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος – μια εγκατάσταση που θα καλύψει ένα πλήρες οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της πόλης του Κληαργουότερ.

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση των πρωταθλητών που παίζουν σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως Παιχνίδι Γενεθλίων, παρουσιάζοντας τις Εκκλησίες και τις Μίσιον της Σαηεντολογίας που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη εξάπλωση κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Καθώς η ιστορία συνεχίζεται, το παιχνίδι γεννήθηκε πολύ καιρό πριν, όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ρωτήθηκε τι δώρο ήθελε για τα γενέθλιά του και ο ίδιος χαριτολογώντας απάντησε «πενταπλάσια εξάπλωση». Ήταν τότε που η εξάπλωση έγινε σλόγκαν του παιχνιδιού και συνεχίζεται κάθε χρόνο από τότε.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του φετινού Παιχνιδιού των Γενεθλίων κατάγονταν από τρεις ηπείρους και καυχήθηκαν για τις πρόσφατα εγκαινιασμένες Ιδανικές εγκαταστάσεις τους σε κάθε κατηγορία: η Ιδανική Μίσιον του Μπελ Αιρ στη Φλόριντα· ο Ιδανικός Οργανισμός του Σίδνεϊ στην Αυστραλία· ο Ιδανικός Ανώτερος Οργανισμός του Λος Άντζελες· και το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο Σύνδεσμος της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε επίσης ένα ειδικό βραβείο για να τιμήσει έναν Οργανισμό της Σαηεντολογίας, ο οποίος αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του. Η ταχύτητα εξάπλωσης του Πρότυπου Ιδανικού Οργανισμού του Λος Άντζελες ήταν τόσο έντονη που έφτασε το μέγεθος του Παλιού Σαιντ Χιλ – του Οργανισμού που ο ίδιος ο Ρον ήταν επικεφαλής, στο Ανατολικό Γκρίνστεντ του Σάσεξ. Στην πραγματικότητα πέτυχαν αυτό το μέγεθος εις διπλούν. Με τον τρόπο αυτό ο Οργανισμός του Λος Άντζελες, έγινε όχι μόνο ένα πρότυπο που κάθε άλλος Οργανισμός θα πρέπει να μιμηθεί αλλά και ο σημαιοφόρος για μια Χρυσή Εποχή της Διαχείρισης, και έτσι του απονεμήθηκε το μοναδικό στάτους του Πρότυπου Ιδανικού Οργανισμού Μεγέθους Σαιντ Χιλ.

Και δεν θα μπορούσε η εκδήλωση των Γενεθλίων του Ρον να ήταν πλήρης χωρίς μια εμπνευσμένη και εμπνευστική βιογραφική παρουσίαση που τιμά το πρόσωπο της βραδιάς με τα δικά του λόγια και με σαγηνευτικές ιστορίες από μια ορμητική ζωή που την πέρασε διασχίζοντας τον κόσμο και συγκεντρώνοντας σοφία. Οι περιπέτειες αυτής της χρονιάς περιελάμβαναν ιστορίες από τη Χερσόνησο της Αλάσκα ως τις ακτές της Ιαπωνίας και ως την έρημο ενός μέρους που ονομάζεται Πόλη της Νέας Υόρκης.

Το κλείσιμο της εορταστικής βραδιάς έγινε με μια εξαιρετική ερμηνεία του τραγουδιού «Happy Birthday Ron».