ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΚΑΙ ΝΑ «ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ» ΓΙΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η ζωή και κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, που έλαβε φόρο τιμής στην πνευματική έδρα στο Κληαργουότερ της Φλόριντα, κορυφώθηκε με μια καθοριστική αποκάλυψη του Scientology Network για την παγκόσμια ανάπτυξη της θρησκείας.

Για τους 6.700 Σαηεντολόγους και φίλους από 70 χώρες που συγκεντρώθηκαν στις 10 Μαρτίου 2018, στην πνευματική πρωτεύουσα του Κληαργουότερ της Φλόριντα, οι ανακοινώσεις από τρεις νέες Εκκλησίες ήταν σίγουρα τα πιο απίστευτα νέα για να γιορτάσουν. Προσθέστε σ’ αυτό τα ισχυρά στιγμιότυπα των ανθρωπιστικών επιτευγμάτων της θρησκείας κατά το τελευταίο έτος, και το πλήθος ξετρελάθηκε. Ακολούθησαν οι αγαπημένες ιστορίες για τη ζωή του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ (Ρον) – και τα επιφωνήματα έκπληξης και ενθουσιασμού επικράτησαν ανάμεσα στο κοινό στο Ruth Eckerd Hall του Κληαργουότερ.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, τα μεγαλειώδη νέα για τα εκατοστά έβδομα γενέθλια του Λ. Ρον Χάμπαρντ δεν είχαν φτάσει ακόμη: η ανακοίνωση της έλευσης του Scientology TV Network.

Ο κύριος Μισκάβιτς απευθύνθηκε σε έναν αριθμό ρεκόρ από Σαηεντολόγους που συγκεντρώθηκαν για τον εορτασμό της εξαιρετικής ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια ενθουσιώδη προσμονή και ένα δυνατό καλωσόρισμα του εκκλησιαστικού ηγέτη της Scientology, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς: «Ναι, πράγματι, αυτός ο εορτασμός γενεθλίων δεν έχει προηγούμενο… Αυτή η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας, αυτή η βραδιά, αυτή η ώρα, αυτή η στιγμή, όταν λέω: Αυτή είναι η Scientology σήμερα. Και υποθέτοντας ότι έχετε κατανοήσει τι έχουμε στην κατοχή μας από άποψη τεχνικής τελειότητας και δυνατοτήτων που προκύπτουν από αυτήν, τότε, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι πρόκειται για ιστορικές στιγμές. Συνεπώς, ας επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η ιστορία, όπως αρμόζει».

Η αφήγηση αυτής της ιστορίας είναι μια ετήσια εξερεύνηση στο παρελθόν από τον βιογράφο του κ. Χάμπαρντ, κ. Νταν Σέρμαν. Η αφήγησή του ταξίδεψε τους συμμετέχοντες έξι δεκαετίες πίσω στα πρώτα χρόνια της θρησκείας, όταν ο κ. Χάμπαρντ ήταν στην Έπαυλη Σαιντ Χιλ στο Ανατολικό Γκρίνστεντ της Αγγλίας, κάνοντας έρευνα για τη διάνοια και το πνεύμα.

Οι ιστορίες που αφηγήθηκε ο κ. Σέρμαν αφορούσαν επουσιώδεις συμμετέχοντες που παρ’ όλα αυτά προσέθεσαν σημαντικές υποσημειώσεις στο τεράστιο έπος της Scientology – όπως ο αριστοτέχνης που ήταν αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας του συμβόλου της Scientology. Ή ένας ακόμη που υπό τις οδηγίες του κ. Χάμπαρντ εκτέλεσε σχέδια που έδωσαν ζωή στο θρησκευτικό όργανο, το Ηλεκτρόμετρο, που είναι τώρα το θεμελιώδες εργαλείο της πνευματικής συμβούλευσης της Scientology.

Μόλις έφτασε το τέλος της παρουσίασης του κ. Σέρμαν, το ακροατήριο προσδοκούσε νέα, καλά νέα και ακόμα μεγαλύτερα νέα. Κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, καθώς ο κ. Μισκάβιτς τόνισε μετά το επίπεδο της ανάπτυξης της Scientology σε όλο τον κόσμο, το οποίο, όπως δήλωσε: «Τώρα εκτείνεται σε περίπου 30.000 ωκεάνια μίλια, από τη Βόρεια Θάλασσα ως τη Θάλασσα της Τασμανίας και μετά πάλι πίσω στον Βισκαϊκό κόλπο.

»Λοιπόν, τέτοια είναι η καθαρά γεωγραφική έκταση, κυρίως αν αναλογιστούμε αυτό που μας λέει ο Ρον για μια Ιδανική Εκκλησία της Scientology ως ένα μέρος όπου ένας νέος πολιτισμός έχει τώρα ξεκινήσει».

Τρεις εκπληκτικές νέες εκκλησίες έδωσαν ακριβείς συντεταγμένες γι’ αυτούς τους νέους πολιτισμούς που έρχονται τώρα στη ζωή, με εγκαίνια στο Βόρειο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στις 23 Δεκεμβρίου· στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα και στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, τη μια μέρα μετά την άλλη, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου. Αυτές οι εγκαταστάσεις συμπληρώνουν 62 άλλες μεγάλες Εκκλησίες της Scientology που άνοιξαν τις πόρτες τους τα τελευταία χρόνια, και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ραγδαία ανάπτυξη της θρησκείας συνεχίζει να ξεπερνά όλες τις προηγούμενες περιόδους αθροιστικά.

Όλα αυτά τόνισαν τη σημασία του Παιχνιδιού Γενεθλίων του κ. Χάμπαρντ, του ετήσιου διαγωνισμού για τις Εκκλησίες της Scientology, για να χαρίσουμε στον Ιδρυτή το μόνο πράγμα που ευχήθηκε: εξάπλωση στο όνομα της βελτίωσης της ανθρωπότητας και της πραγματοποίησης των προοπτικών της.

Το παιχνίδι είδε Μίσιον, Εκκλησίες, Ανώτερους Οργανισμούς και Ηπειρωτικά Γραφεία να ανταγωνίζονται για κορυφαίες διακρίσεις σε έξι ηπείρους και δεκάδες πόλεις, από την Κοπεγχάγη της Δανίας ως την Μπογκοτά της Κολομβίας και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Όταν όλα ολοκληρώθηκαν, οι πρωταθλητές που διεκδίκησαν τα τρόπαιά τους αντιπροσώπευαν: την Ιδανική Μίσιον της Scientology του Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, την Ιδανική Εκκλησία της Scientology του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ της Καλιφόρνια, τον Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό για την Ευρώπη και το Ιδανικό Ηπειρωτικό Γραφείο-Σύνδεσμο για την Αυστραλασία.

Τότε, το βράδυ πήρε εντελώς διαφορετική τροχιά καθώς ο κ. Μισκάβιτς τίμησε τον εορτασμό αποκαλύπτοντας πώς η θρησκεία εκπέμπει το μήνυμά της στον κόσμο: ένα νέο Scientology Network που θα άρχιζε στις 12 Μαρτίου – προσεγγίζοντας ένα αρχικό κοινό από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω δορυφορικής τηλεόρασης, στο διαδίκτυο στο Scientology.TV, Apple TV, Fire TV, Roku και σε εφαρμογές για κινητά.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια συντριπτική περιέργεια σχετικά με τη θρησκεία, και το νέο δίκτυο απαντάει σε συνήθεις ερωτήσεις ξεναγώντας τους ανθρώπους μέσα στην ίδια τη θρησκεία. Στην πραγματικότητα, στον πυρήνα του νέου δικτύου υπάρχει καινοτόμο περιεχόμενο που θα χρησιμεύσει ως ένα πρότυπο αλλαγής για τις θρησκευτικές εκπομπές.

Σε ένα ακροατήριο όπου επικρατούσαν πανηγυρισμοί και θρίαμβος, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε κάθε στοιχείο των πρωτότυπων εκπομπών που προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στις ζωές των Σαηεντολόγων, στην Εκκλησία ως θεσμό, καθώς και στους διάφορους οργανισμούς της.

Επιπλέον, παρουσίασε τα παρασκήνια στο Scientology Media Productions – ένα ιστορικό συγκρότημα πολυμέσων 20 στρεμμάτων στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Το πλήρως ενσωματωμένο ψηφιακό στούντιο δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη και συνοδεύεται από τρία στούντιο ήχου, 20 δωμάτια για μοντάζ, τέσσερα δωμάτια σύνθεσης μουσικής και επτά αίθουσες μίξης ήχου με πολυκάναλα ηχοσυστήματα. Υπηρετώντας ως οπτικοακουστική υποδομή για το νέο δίκτυο, αυτό είναι το μέρος όπου όλο το πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο παράγεται σε 12.600 τ.μ. χώρων παραγωγής και όλοι τους τροφοδοτούνται από 20 διεθνείς περιπλανώμενες ομάδες ανταπόκρισης σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλία.

Οι άνθρωποι σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν την ανακοίνωση για πολλή ώρα, καθώς ο καλύτερος Εορτασμός Γενεθλίων στην ιστορία έφτασε στο τέλος του και ένα νέο κεφάλαιο για τη θρησκεία άνοιξε διάπλατα – εντελώς διάπλατα.