ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΑΓΓΛΙΑ

Η ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ SCIENTOLOGY ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Λίγα μόλις βήματα μακριά από την ιστορική Έπαυλη Σαιντ Χιλ και τον Ανώτερο Οργανισμό της Scientology του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πλήθη συγκεντρώθηκαν για να εγκαινιάσουν ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις χτισμένες από το μηδέν αποκλειστικά για τη θρησκευτική συμβούλευση και εκπαίδευση των λειτουργών της Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η περίοδος εγκαινίων ξεκίνησε στ’ αλήθεια στις 3 Νοεμβρίου, την Παρασκευή το βράδυ, στο τελικό μέρος της 39ης Εκδήλωσης της Διεθνούς Ένωσης των Scientologist (IAS). «Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να κόβουμε μερικές κορδέλες εγκαινίων» δήλωσε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology. Στο σημείο αυτό, ο κ. Μισκάβιτς παρείχε μια πρώτη γεύση των επερχόμενων Ιδανικών εγκαταστάσεων της Εκκλησίας που έχουν προγραμματιστεί για εγκαίνια μέσα στους επόμενους μήνες.

Scientologist από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο γεμίζουν την κατά τα άλλα ήσυχη ύπαιθρο του Ανατολικού Γκρίνστεντ με επευφημίες γιορτάζοντας τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων βελτίωσης του προσωπικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έτσι λοιπόν, μόλις δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, δυνατές επευφημίες αντηχούσαν στη συνέχεια στους υπαίθριους χώρους του Σαιντ Χιλ όταν έπεσε η πρώτη κορδέλα, τιμώντας τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων βελτίωσης του προσωπικού του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις 1.800 τετραγωνικών μέτρων έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εκπαίδευση και συμβούλευση της Scientology στους αυξανόμενους λειτουργούς του Σαιντ Χιλ.

«Η σπουδαιότητα αυτού του κτηρίου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί» είπε ο κ. Μισκάβιτς όταν παρουσίασε τις νέες εγκαταστάσεις. «Κυρίως επειδή το Σαιντ Χιλ είναι το μέρος όπου δημιουργούνται οι ΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, η Ηπειρωτική Διοίκηση στο Σαιντ Χιλ είναι αυτή που δημιουργεί την εξάπλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και εφόσον η δύναμη που τα κάνει όλα αυτά εφικτά είναι το προσωπικό του Σαιντ Χιλ, λοιπόν, χρειάζεται να συνεχίσω;»

Το νέο κέντρο περιλαμβάνει ένα Κολέγιο για το Προσωπικό που αποτελείται από έξι αίθουσες μελέτης για την εκπαίδευση πάνω από 150 ατόμων ανά πάσα στιγμή. Το ημιυπόγειο του κτηρίου προορίζεται για το Κέντρο Καθοδήγησης Χάμπαρντ, όπου τα μέλη του προσωπικού λαμβάνουν πνευματική συμβούλευση μέχρι τα Ανώτερα Επίπεδα της Γέφυρας της Scientology προς την Πλήρη Ελευθερία, το μονοπάτι που επινόησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Σαιντ Χιλ και το οποίο οδηγεί ένα άτομο προς υψηλότερες καταστάσεις επίγνωσης και ικανότητας μέσω μιας στάνταρ πορείας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Χάι Γουίλντ, ένα επίσημα ονομασμένο Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους. Το Χάι Γουίλντ δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον της Αγγλίας και της Ουαλίας, αλλά είναι επίσης ένα από τα ομορφότερα μεσαιωνικά τοπία που εξακολουθούν να υπάρχουν στη βόρεια Ευρώπη – οι αρχαίοι χερσότοποι, τα δάση και οι λόφοι από ψαμμίτη παραμένουν απαράλλαχτα από τον 14ο αιώνα. Η Εκκλησία συνεργάστηκε με έναν αρχιτέκτονα της περιοχής για να δώσει στο κτήριο την ίδια μορφή και το ίδιο στιλ με τις τυπικές δομές που βρίσκει κανείς στην αγγλική ύπαιθρο που το περιβάλλει. Το νέο κτήριο είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, κατασκευασμένο με βιώσιμα υλικά για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Συνολικά, αυτά τα εγκαίνια σηματοδοτούν το πιο πρόσφατο επίτευγμα για τη δημιουργία μιας Ιδανικής Βάσης της Θαλάσσιας Οργάνωσης για το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια μιας ασταμάτητης εποχής εξάπλωσης, η οποία περιλαμβάνει:

  • Την Έπαυλη Σαιντ Χιλ, που είναι παγκοσμίως γνωστή ως το σπίτι του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, και αποτελεί μια από τις κτηριακές εγκαταστάσεις με τη μεγαλύτερη ιστορική σημασία στο Σάσεξ, η οποία αποκαταστάθηκε και αναπαλαιώθηκε επιμελώς ανακτώντας όλο της το μεγαλείο.
  • Την επέκταση του Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ Ηνωμένου Βασιλείου, με μια ολοκαίνουρια πτέρυγα, διπλασιάζοντας τον αριθμό των δωματίων του ώντιτινγκ και τον αριθμό των αιθουσών μελέτης.
  • Τη δημιουργία μιας νέας Τραπεζαρίας του Σαιντ Χιλ δίπλα στο Κάστρο, η οποία παρέχει θέα της όμορφης υπαίθρου του Σάσεξ και ένα αγαπημένο μέρος συγκέντρωσης για όσους παρακολουθούν τις πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαιντ Χιλ.
  • Τα εγκαίνια του Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου‑Συνδέσμου (CLO UK), που βρίσκεται στην κυριολεξία απέναντι από το Σαιντ Χιλ, στο ιστορικό Οίκημα Φόντχιλ και απαρτίζεται από πέντε κτήρια σε μια μεγάλη έκταση 174 στρεμμάτων.
  • Την αποκατάσταση του ιστορικού Στέιμπλς ως τραπεζαρία για όλο το πλήρωμα του Σαιντ Χιλ.
  • Την Έπαυλη Γουόλς σε μια ειδυλλιακή έκταση 36 στρεμμάτων, που έχει επίσης αποκατασταθεί ως Ιδανικά καταλύματα για το προσωπικό του Σαιντ Χιλ.
  • Και την Οικία Μπούλαρντς, που διαμορφώθηκε για την εξυπηρέτηση εκτελεστικών της Εκκλησίας που κάνουν τη διαχειριστική τους εκπαίδευση στο Σαιντ Χιλ.

  • Συνολικά, υπό τη δυναμική ηγεσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, η Εκκλησία της Scientology έχει βιώσει μια περίοδο απαράμιλλης ανάπτυξης. Περίπου 10 Ιδανικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για εγκαίνια μέσα στους επόμενους μήνες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.

    Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Οργανισμών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.