ΣΙΚΑΓΟ, ΙΛΙΝΟΪ

ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΡΙΝΤΕΡΣ ΡΟΟΥ

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Χιλιάδες άτομα γιορτάζουν τα εγκαίνια ενός ανανεωμένου και αναγεννημένου κτηρίου-ορόσημου στο Σάουθ Λουπ, που προσφέρει ελπίδα και βοήθεια στους πάντες.

Μια ημέρα του Μάρτη με ασυνήθιστα ευχάριστο καιρό για τα δεδομένα του Σικάγου, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από τη Λίμνη Μίσιγκαν και τέσσερα τετράγωνα από το κέντρο της πόλης, χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων τοπικών αξιωματούχων, καλωσόρισαν με ενθουσιασμό το πιο πρόσφατο κόσμημα στη φημισμένη γειτονιά Πρίντερς Ρόου του Σικάγου, την επταώροφη δομή που αποκαταστάθηκε στην εντέλεια και που είναι τώρα η νέα Ιδανική Εκκλησία της Scientology του Σικάγου.

Πέρα από το ότι είναι η πιο πυκνοκατοικημένη μητρόπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, το Σικάγο είναι επίσης μια «Μέκκα» για τα σπορ, ως η έδρα της ομάδας μπάσκετ των Μπουλς, των ομάδων μπέιζμπολ των Καμπς και των Γουάιτ Σοξ, της ομάδας χόκεϊ των Μπλάκχοκς και, φυσικά, της ομάδας φούτμπολ των Μπέαρς. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη πόλη, το Σικάγο λατρεύει τις αθλητικές του ομάδες. Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή εγκαινίων ζητωκραύγαζαν τόσο δυνατά όσο είχαν ζητωκραυγάσει και για τις ομάδες τους σε περασμένα πρωταθλήματα. Όσον αφορά τη Scientology, την ημέρα αυτών των εγκαινίων, η Πόλη των Μεγάλων Ονείρων ανακοίνωσε με περηφάνια: Ώρα για Παιχνίδι!

Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Πόλη των Μεγάλων Ώμων, καθώς ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους στην τελετή των εγκαινίων.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, καλωσόρισε το κατενθουσιασμένο πλήθος προτού να κοπεί η κορδέλα. «Σήμερα αυτή η Δεύτερη Πόλη είναι πραγματικά και η Πρώτη» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Πριν πέσει όμως αυτή η κορδέλα της Πόλης των Ανέμων, είναι επίσης η στιγμή να αναγνωρίσετε αυτό που ήδη γνωρίζετε: ότι όπως ακριβώς το Σικάγο ξαναγεννήθηκε κάποτε, έτσι και σήμερα υπάρχει η ευκαιρία για μια νέα αρχή. Κι έτσι, υπάρχει η ευκαιρία για την αποκατάσταση της ικανότητας των ατόμων να ζουν μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση και μαζί με τους συντρόφους τους, και να παίζουν ένα καλύτερο παιχνίδι».

Το Σικάγο ορίζεται επίσης από τη μεγάλη ποικιλομορφία του, που αποτελείται από διάφορους πολιτισμούς, εθνικότητες και θρησκείες που εκτείνονται σε περίπου 77 πολύ δραστήριες γειτονιές. Με αυτό το πνεύμα, κοινοτικοί και πολιτικοί ηγέτες συνεργάζονται με την Εκκλησία για να ενώσουν τις γειτονιές με τον κοινό στόχο της οικοδόμησης ενός καλύτερου Σικάγου.

Ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, κ. Ρομπ Φιορέτι. «Το Σικάγο υψώνεται αγέρωχο: είναι μια πόλη μεγάλη και τρανή με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αστικά τοπία στον κόσμο» είπε στο πλήθος. «Τα αρχιτεκτονικά σχέδια που γεννήθηκαν εδώ ορίζουν τα αστικά τοπία της Αμερικής και, στην πραγματικότητα, όλου του κόσμου. Και αυτό που είναι εκπληκτικό σχετικά με την Εκκλησία της Scientology είναι ότι το πιάνετε. Καταλαβαίνετε τον χαρακτήρα αυτής της πόλης από πάρα πολλές απόψεις.

»Ως δημοτικός σύμβουλος, αγωνίστηκα στο πλάι σας για να εξασφαλίσω αυτή την τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς. Και μέσα από τη συνεργασία μας, είδα την Εκκλησία να επαναφέρει σ’ αυτό το ορόσημο την αίγλη που είχε το 1915. Επενδύθηκαν περισσότερες από 25.000 ώρες – είκοσι πέντε χιλιάδες ώρες. Και κοιτάξτε να δείτε: κάθε δευτερόλεπτο, λεπτό και ώρα αποτελεί απόδειξη για το γεγονός ότι είστε ένας πολύτιμος και αξιόπιστος φύλακας αυτής της πόλης!»

Η Δρ Γκουέν Άπλμπερι, μια Σύμβουλος Πολιτών του Αστυνομικού Τμήματος και του Σχολικού Συμβουλίου του Σικάγου, μίλησε για τη σοφία του Ιδρυτή της θρησκείας: «Κάτι ξέρω κι εγώ για την προοπτική που υπάρχει μέσα σ’ αυτές τις πόρτες. Βλέπετε, πριν από 47 χρόνια, είδα για πρώτη φορά την Dianetics, το μνημειώδες βιβλίο του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

»Μου έκανε κλικ πριν να το πάρω καν από το ράφι. Και μέχρι σήμερα, κρατάω τα έργα του στο ράφι μου ώστε να μπορώ να έχω τη σοφία του πάντα μαζί μου» είπε η Δρ Άπλμπερι. «Είναι αυτό που αποκαλώ ενισχυτική δόση ζωής. Ενισχυτική δόση ζωής!» επανέλαβε. Το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες και σηκώθηκε όρθιο καθώς εκείνη επανέλαβε τη φράση άλλες δύο φορές.

«Κοιτάξτε να δείτε, είστε ακριβώς αυτό που χρειάζεται το κέντρο της πόλης» είπε η Δρ Άπλμπερι. «Θα φωτίσετε το Σάουθ Λουπ!»

Ο κ. Κουέλι Κουάζα, Εκτελεστικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας Club 21, ενός συνασπισμού συλλόγων της γειτονιάς που προωθούν την ομόνοια, τόνισε τη σημασία της κοινοτικής συνεργασίας και ενδυνάμωσης. Καθώς μεγάλωσε στο Γουέστ Σάιντ του Σικάγου, είπε: «Ο στόχος μου δεν είναι απλώς να κάνω τις γειτονιές να επιβιώσουν, αλλά και να ευημερήσουν». Και όταν η Εκκλησία της Scientology άρχισε να υποστηρίζει τις εκδηλώσεις της γειτονιάς, πρόσθεσε: «Επιστρέψατε ξανά και ξανά και ξανά. Οπότε, ναι, είστε κοινοτικοί συνεργάτες.

»Με αυτή τη νέα Εκκλησία και τα προγράμματα ριζικής αλλαγής που θα ενσταλάξετε στην κοινότητά μας, έχουμε ένα προσχέδιο για να χτίσουμε, τετράγωνο προς τετράγωνο, μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι. Και τώρα θα στέκεται στα ακλόνητα θεμέλια του λαού μας, των οργανισμών μας και σε κέντρα που επιφέρουν αλλαγή, όπως αυτή η νέα Εκκλησία της Scientology!».

Ο τελευταίος προσκεκλημένος ομιλητής, ο κ. Νόρμαν Γουάιτ, εργάζεται στην Επιτροπή για τις Ανθρώπινες Σχέσεις της πόλης. «Ξέρετε, πιστεύω ότι το Σικάγο ενσαρκώνει την παγκόσμια κοινότητα. Κάθε σημαία και πολιτισμός αντιπροσωπεύεται στο Σικάγο, είτε πρόκειται για Πολωνούς, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Λατινοαμερικάνους, Άραβες ή Αφρικανούς» είπε στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης. «Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό ίσως να προκαλούσε διχασμό. Παρ’ όλα αυτά –είτε είμαστε μαύροι, λευκοί, Λατίνοι ή Ασιάτες–, από τη δική μου οπτική γωνία, είμαστε μια ανθρώπινη οικογένεια».

Ο κ. Γουάιτ ανακάλεσε τον καιρό που οι Εθελοντές Λειτουργοί της Εκκλησίας ανταποκρίθηκαν στην πανδημία. «Εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Είχατε τα πράγματα υπό έλεγχο. Στην πραγματικότητα, αν επρόκειτο για μια ταινία υπερηρώων, τότε ενώ οι υπόλοιποι ήμασταν ακόμα στο κρεβάτι και τεντωνόμασταν για να πιάσουμε τη μάσκα μας, εσείς είχατε ήδη κλείσει το φερμουάρ των στολών σας, είχατε φορέσει τα κίτρινα μπουφάν σας και ήσασταν εκεί έξω “κάνοντας κάτι γι’ αυτό”! Εσείς τα κάνατε όλα αυτά!» είπε ο κ. Γουάιτ.

«Διατηρείτε το Σικάγο ασφαλές. Έχετε επιδείξει μια έμφυτη προθυμία να βοηθήσετε, άνευ όρων. Λοιπόν, οι άνθρωποι έχουν μεγάλες ανάγκες εκεί έξω. Και το ότι απαντήσατε εσείς στο κάλεσμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται αυτή η πόλη» είπε ο κ. Γουάιτ. «Εδώ βρίσκεται ένα χάρμα οφθαλμών που αντιπροσωπεύει μια πιο φιλική, πιο υποστηρικτική και πιο ανοιχτή πόλη. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Σήμερα, λοιπόν, ας αναγνωρίσουμε αυτό που έχουμε μπροστά στα μάτια μας: ένα σπίτι για κάθε κάτοικο όπου μπορούμε να ενωθούμε και να γίνουμε έτσι καλύτεροι, μαζί. Και ας αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη σημερινή ημέρα για να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σπουδαιότερο αύριο στο Σικάγο!»


Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Σικάγου προσφέρει στην πόλη μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού προσφέρει επίσης μια διεξοδική παρουσίαση των φημισμένων ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χορηγούνται από την Εκκλησία, όπως η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· προγράμματα ευρείας κλίμακας για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, την πρόληψή τους, καθώς και την απεξάρτηση ατόμων· ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αλφαβητισμού και μάθησης· καθώς και το Πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας. Το κέντρο, που διαθέτει επίσης το Four Star Café, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον δρόμο, είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδους θρησκευτικές συναθροίσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας – καθώς και για εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές σε κάθε πίστη στο όνομα της κοινοτικής συνεργασίας. Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει ακόμη πολλές αίθουσες σεμιναρίων και μελέτης, πέρα από δεκάδες δωμάτια για ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.


Οι Οργανισμοί Ιδανικών Εκκλησιών (Ιδανικοί Οργανισμοί) εκπληρώνουν το όραμα που είχε ο Ιδρυτής Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Δεν παρέχουν απλώς ιδανικές εγκαταστάσεις για την παράδοση υπηρεσιών στους Scientologist προκειμένου να ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά είναι επίσης σχεδιασμένοι έτσι ώστε να αποτελούν μια έδρα για όλη την κοινότητα, καθώς και ένα σημείο συνάντησης για συλλογικές προσπάθειες με σκοπό την ανύψωση πολιτών κάθε πίστης.

Τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology του Σικάγου τον Μάρτιο είναι ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του 2024, που χαρακτηρίζεται ήδη από εξάπλωση. Τα άλλα εγκαίνια Ιδανικών Οργανισμών που έγιναν στις αρχές του έτους ήταν τα εξής: η Εκκλησία της Scientology του Ντελ Βάγιε άνοιξε μόλις δύο μέρες πριν στην Πόλη του Μεξικού με ύψος 12 ορόφων πάνω από την εμβληματική γειτονιά της πόλης· και η Εκκλησία της Scientology του Ώστιν άνοιξε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στην πολυσύχναστη οδική αρτηρία που είναι γνωστή ως «The Drag».

Συνολικά, τα τελευταία χρόνια, η Εκκλησία έχει ανοίξει νέους Ιδανικούς Οργανισμούς σε μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, όπως η λατινοαμερικανική πρωτεύουσα της Μπογκοτά· το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Δουβλίνο στις Βρετανικές Νήσους· σε πόλεις όλης της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Πάντοβα, η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, η Κοπεγχάγη, το Μάλμο, το Άμστερνταμ, η Βασιλεία και η Βουδαπέστη· στη Μέση Ανατολή στο Τελ Αβίβ· κατά μήκος των παράκτιων χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού στο Τόκιο, στην Καοσιούνγκ, στο Ώκλαντ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στο Περθ· στη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Πρετόρια· και άνοιξαν κι άλλες στον Καναδά στο Κεμπέκ και στο Κέιμπριτζ.

Η άνευ προηγουμένου εξάπλωση της θρησκείας της Scientology αντιπροσωπεύεται περαιτέρω από τα εγκαίνια νέων Οργανισμών Ιδανικών Εκκλησιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εξής πόλεων: Νέα Υόρκη, Χάρλεμ, Μπάφαλο, Ουάσιγκτον, DC, Ατλάντα, Τάμπα, Ορλάντο, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Σινσινάτι, Κολόμπους, Ντιτρόιτ, Δίδυμες Πόλεις, Κάνσας Σίτι, Ντάλας, Ντένβερ, Σολτ Λέικ Σίτι, Φίνιξ, Λας Βέγκας, Πόρτλαντ και Σιάτλ. Και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και μόνο: Σακραμέντο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Γκάτος, Σαν Χοσέ, Σίλικον Βάλεϊ, Βεντούρα, Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, Πασαντίνα, Λος Άντζελες, Ίνγκλγουντ, Όραντζ Κάουντι και Σαν Ντιέγκο.

Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Εκκλησιών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.


Για να διαδώσει το μήνυμα της Scientology ακόμα πιο μακριά και να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τη θρησκεία, η Εκκλησία ξεκίνησε το δικό της δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, το Scientology Network, στο Κανάλι 320 της DIRECTV, το οποίο μεταδίδεται επίσης ζωντανά στο scientology.tv, καθώς και σε πολλές άλλες πλατφόρμες, σε 17 γλώσσες σε 24 διαφορετικές ζώνες ώρας.