ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για να εξυπηρετήσει έναν αριθμό‑ρεκόρ Ευρωπαίων Scientologist που ταξιδεύουν στην Κοπεγχάγη για ανώτερες θρησκευτικές υπηρεσίες, η Εκκλησία της Scientology εγκαινίασε ένα ολοκαίνουριο θρησκευτικό ησυχαστήριο στην καρδιά της πόλης.

Η περίοδος εγκαινίων της Εκκλησίας συνεχίστηκε θεαματικά καθώς ένα τεράστιο πλήθος γέμισε τη Vesterbrogade, την πολυσύχναστη εμπορική οδό της Κοπεγχάγης, για τα εγκαίνια του θρησκευτικού ησυχαστηρίου Nordland.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, Scientologist που αντιπροσωπεύουν χώρες απ’ όλη την Ευρώπη, ξεχύνονται στη Vesterbrogade, την πολυσύχναστη εμπορική οδό της Κοπεγχάγης, για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του νέου θρησκευτικού ησυχαστηρίου Nordland.

Μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τον Ιδανικό Ανώτερο Οργανισμό και Σαιντ Χιλ της Ευρώπης, το ευρύχωρο πενταώροφο Nordland προσφέρει ένα βολικό, κοσμοπολίτικο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για Scientologist που έρχονται απ’ όλη την Ευρώπη για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση και το ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.

«Κάθε Οργανισμός που αποτελεί μέρος της έδρας μας στην Ευρώπη είναι ευθυγραμμισμένος με έναν και μόνο σκοπό: να βοηθήσει κάθε ον από την Ευρώπη να προχωρήσει στη Γέφυρα προς τις υψηλότερες καταστάσεις του ΟΤ» είπε ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, όταν παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του Nordland στον Εορτασμό της Επετείου του IAS για το 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Σάσεξ της Αγγλίας στις 3 Νοεμβρίου.

Το Nordland στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτήριο μόλις λίγα λεπτά μακριά από τους θρυλικούς Κήπους Τίβολι της Κοπεγχάγης, το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ στον κόσμο. Το κτήριο, που χτίστηκε αρχικά το 1889, έχει συντηρηθεί πλήρως από την Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένης της στέγης του από σχιστόλιθο και της πρόσοψης από τούβλο και τερακότα. Η αυλή από τούβλα σε στιλ Κοπεγχάγης αποκαταστάθηκε επίσης και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Το θρησκευτικό ησυχαστήριο αποτελείται συνολικά από πάνω από 70 όμορφα επιπλωμένα δωμάτια και διαθέτει δύο χώρους για γεύματα, ο καθένας από τους οποίους προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για να ικανοποιήσει ενορίτες από περίπου 30 χώρες. Το Café Natur προσφέρει απολαυστικά σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσους κάνουν διαλείμματα ανάμεσα στη συμβούλευση ή την εκπαίδευση της Scientology που λαμβάνουν, ενώ το εστιατόριο Magnolia εξυπηρετεί επίσης ενορίτες, παρέχοντας φαγητό σε μπουφέ και εξυπηρέτηση από μενού αλακάρτ.

Το Nordland, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αποτελεί το τελικό συστατικό για την ολοκλήρωση μιας πλήρως Ιδανικής Βάσης της Θαλάσσιας Οργάνωσης για την Ευρώπη και μιας περιοχής εκρηκτικής ανάπτυξης για την Εκκλησία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

 • Τα εγκαίνια του Ιδανικού Ανώτερου Οργανισμού και Σαιντ Χιλ της Ευρώπης και της ιστορικής του έδρας που χτίστηκε το 1887 στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Ο πολύγλωσσος Οργανισμός παραδίδει τα Ανώτερα Επίπεδα της Γέφυρας της Scientology προς την Πλήρη Ελευθερία σε Scientologist απ’ όλη την ήπειρο.
 • Τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology της Δανίας, ένα ανακαινισμένο ορόσημο 3.700 τετραγωνικών μέτρων που χτίστηκε το 1796. Το πενταώροφο κτήριο βρίσκεται στο μέρος όπου δημιουργήθηκε αρχικά η πόλη και απέχει μόλις λίγα βήματα από τον Strøget, έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους της Ευρώπης.
 • Τα εγκαίνια του Ιδανικού Ηπειρωτικού Γραφείου-Συνδέσμου έκτασης 9.100 τετραγωνικών μέτρων, που στεγάζει τις δραστηριότητες της εκκλησιαστικής διοίκησης για κάθε τομέα της Scientology σε όλη την Ευρώπη – από τον Ανώτερο Οργανισμό, τις Εκκλησίες, τις Μίσιον και τις ομάδες μέχρι τα ανθρωπιστικά προγράμματα ευρείας κλίμακας που χορηγεί η Εκκλησία.
 • H δημιουργία των πλήρως ψηφιακών εγκαταστάσεων εκτύπωσης κατά παραγγελία, της New Era Publications, για την εκτύπωση όλων των βιβλίων του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με την Dianetics και τη Scientology για Εκκλησίες, Μίσιον και ομάδες σε όλη την ήπειρο.
 • Τα εγκαίνια μεγάλων χώρων διαμονής για τους λειτουργούς της Scientology. Το εκτεταμένο συγκρότημα βρίσκεται στις όχθες του κόλπου Køge κατά μήκος των δανέζικων στενών.
 • Και η πλήρης αποκατάσταση του Corona, που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Κοπεγχάγης και αποτελεί τώρα ιδανικά καταλύματα για τους λειτουργούς της Εκκλησίας.

 • Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μόλις μία εβδομάδα μετά τα εγκαίνια των ολοκαίνουριων εγκαταστάσεων που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη θρησκευτική συμβούλευση και εκπαίδευση των λειτουργών της Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το κέντρο βελτίωσης του προσωπικού βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από τη φημισμένη Έπαυλη Σαιντ Χιλ, το ιστορικό σπίτι του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

  Συνολικά, και υπό τη δυναμική ηγεσία του κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, η Εκκλησία της Scientology έχει βιώσει μια περίοδο απαράμιλλης ανάπτυξης. Περίπου 10 Ιδανικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για εγκαίνια μέσα στους επόμενους μήνες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.

  Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Οργανισμών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.