ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΜΕΞΙΚΟ

Ο ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΛ ΒΑΓΙΕ

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Το πάθος και η αφοσίωση τροφοδοτούν την εξάπλωση της Scientology καθώς μια εντυπωσιακή νέα Ιδανική Εκκλησία υψώνεται ως ένας φάρος ελευθερίας στον ορίζοντα της Πόλης του Μεξικού.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, οι μαριάτσι έπαιζαν μουσική καθώς οι προβολείς λικνίζονταν στον βραδινό ουρανό του Ντελ Βάγιε, μιας από τις παλαιότερες και πιο πολυσύχναστες γειτονιές της Πόλης του Μεξικού. Ως μια συγχρονισμένη φαντασμαγορία, η κορδέλα εγκαινίων έπεσε, τα πυροτεχνήματα έσκασαν και χιλιάδες άτομα ζητωκραύγασαν, καλωσορίζοντας τη νέα Εκκλησία της Scientology του Ντελ Βάγιε.

Η εορταστική μουσική και οι ενθουσιώδεις συζητήσεις γέμισαν την ατμόσφαιρα του περίοπτου κτηρίου εμβαδού 5.000 τετραγωνικών μέτρων, που είναι ορατό από απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου, όταν ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Ντελ Βάγιε άνοιξε αναγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της θρησκείας. Η νέα Εκκλησία 12 ορόφων βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Γιουνιβερσιντάντ στο Ντελ Βάγιε, και η επιβλητική, φωτεινή επιγραφή της Scientology, που έχει μήκος πάνω από 24 μέτρα, καλωσορίζει τώρα την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο δυτικό ημισφαίριο και τη μεγαλύτερη ισπανόφωνη πόλη στον κόσμο.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, είναι ο κύριος ομιλητής στην ιστορική τελετή και καλωσορίζει το τεράστιο πλήθος που βρίσκεται εκεί για να τιμήσει τη νέα Εκκλησία της Scientology του Ντελ Βάγιε.

Το αποκορύφωμα αυτού του εντυπωσιακού καλωσορίσματος ήταν η στιγμή που ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, ανέβηκε στη σκηνή για να απευθυνθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους. «Να θυμάστε, η ίδια η ουσία και η δύναμη της ζωής ενός Ιδανικού Οργανισμού είναι, όπως οραματίστηκε ο Ιδρυτής μας: “Μια παραγωγική μονάδα όπου οι άνθρωποι θα πήγαιναν για να βρουν την ελευθερία και όπου θα είχαν τη σιγουριά ότι θα την αποκτήσουν”. Αυτό γιορτάζουμε σήμερα. Αυτό είναι το δώρο που προσφέρετε. Και το όραμα που βγήκε αληθινό χάρη σε εσάς, τους ήρωες αυτού του κινήματος, για τη δημιουργία αυτού του Ιδανικού Οργανισμού» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Θέλετε να δείτε πώς γράφουμε ιστορία σ’ αυτή τη λατινοαμερικανική μεγαλούπολη; Λοιπόν, αυτή η στιγμή κοντεύει να φτάσει – εδώ και τώρα».

Ένας από τους αξιωματούχους και τους ηγέτες του κοινωνικού τομέα που ήταν παρόντες ήταν ο κ. Κρίστιαν Μπαντίγιο, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εθνικής Συνείδησης για τη Θρησκευτική Ελευθερία. Συνεπώς, ο κ. Μπαντίγιο έκανε λόγο για τα 21 διδάγματα για μια καλύτερη ζωή, τα οποία έγραψε ο Ιδρυτής της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, στον Δρόμο προς την Ευτυχία, ως ένα ζωτικό εργαλείο για την καλλιέργεια ομόνοιας μεταξύ ανθρώπων κάθε πίστης.

«Για να κάνουμε πραγματικότητα το Μεξικό που θέλουμε, η αλήθεια που περιέχεται στον Δρόμο προς την Ευτυχία πρέπει να μεταβιβαστεί από άτομο σε άτομο, μέχρι να απλωθεί από την Μπάχα έως το Γιουκατάν» είπε ο κ. Μπαντίγιο.

«Έχω το προνόμιο να παραδίδω τα διδάγματα σε φτωχογειτονιές και θρησκευτικές κοινότητες. Τα έχω παραδώσει σε φυλακές ανηλίκων. Και, όπως ακριβώς το βίωσα εγώ προσωπικά, είδα κι άλλους να αναγνωρίζουν επίσης την αλήθεια. Μια αλήθεια τόσο ατράνταχτη όσο και η γη κάτω από τα πόδια μας. Και τότε δε χωρούσε καμία αμφιβολία: ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει γράψει μια οικουμενική γλώσσα. Και είναι χρέος μας προς την ανθρωπότητα να πούμε σε ανθρώπους κάθε υπόβαθρου, κάθε πίστης, παντού: “Μπορείτε να ανακαλύψετε τον δικό σας δρόμο προς την ευτυχία!”».

Ένα μέλος του Κογκρέσου, ο Λουίς Ζαμόρα Ρομέρο, ήταν επίσης επίτιμος προσκεκλημένος. Ο κ. Ρομέρο έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και, μεταξύ πολλών θέσεων, υπηρετεί ως μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας Ναγιαρίτ.

«Είχα κινήσει γη και ουρανό για να βρω τρόπους να δείξω στους ανθρώπους τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, μέχρι που ανακάλυψα εσάς» είπε ο κ. Ρομέρο. «Συμμεριζόμαστε την πεποίθηση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι απλώς ένα δικαίωμα, αλλά και ένα καθήκον απέναντι στους άλλους.

»Γι’ αυτό τα διδάσκουμε τόσο στα θύματα όσο και σ’ εκείνους που τα παραβιάζουν. Διοργανώσαμε μάλιστα έναν εθνικό εορτασμό για την ημέρα της νεολαίας με περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες. Συνεργαζόμενοι μαζί σας, κανονίσαμε να τοποθετηθούν 9.000 βιβλιαράκια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο έδαφος για να σχηματίσουν τη φράση “Μάθε τα Ανθρώπινα Δικαιώματά σου”, δημιουργώντας έτσι τη μακρύτερη πρόταση του είδους της στην ιστορία. Κάνοντάς το αυτό, δεν επιδείξαμε απλώς τη συλλογική μας αφοσίωση, αλλά πετύχαμε και ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες! Κι έτσι, ενωμένοι, σύντομα θα πετύχουμε άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ ως το μεγαλύτερο κίνημα στη γη».

Ο κ. Φαμπιάν Αράντα Γκαρσία, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέπτυξε το θέμα της καλοσύνης και της κοινωνικής βελτίωσης. Ο κ. Γκαρσία είναι επίσης καθηγητής Δεοντολογίας και Υγειονομικής Νομοθεσίας στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και εργάζεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία με την Εκκλησία της Scientology και τον φύλακα της δεοντολογίας στον τομέα ψυχικής υγείας που χορηγεί η Εκκλησία, την Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR).

«Η αναζήτηση της δικαιοσύνης είναι αυτό που ώθησε τον πιο σημαντικό αγώνα μου, και έτσι προέκυψε η συνεργασία μου με την Εκκλησία της Scientology και τη CCHR» είπε ο κ. Γκαρσία. «Ήταν η εποχή που ένας νέος νόμος διακήρυττε ότι: “Ένας γιατρός μπορούσε να κλείσει ένα άτομο σε ίδρυμα και να αποφανθεί ότι το άτομο δεν μπορούσε πλέον να καθορίσει τι θα γίνει με την υγεία του, τα χρήματά του, την εκπαίδευσή του”. Επειδή, στα μάτια του νόμου, είναι απλώς ένα μηδενικό.

»Αν δεν το πολεμούσα αυτό, δε θα ήμουν θύμα, θα ήμουν συνεργός. Μαζί σας πήγαμε απευθείας στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Παρουσιάσαμε τις υποθέσεις μας και δώσαμε τα δεδομένα στους ηγέτες του Μεξικού. Και καθώς το μέλλον χιλιάδων ατόμων –ακόμα και εκατομμυρίων– κρεμόταν από μια κλωστή, κερδίσαμε και αυτός ο απολυταρχικός νόμος ακυρώθηκε!»

Ο πάτερ Μανουέλ Κοράλ, Εκτελεστικός Γραμματέας των Θεσμικών Σχέσεων της Καθολικής Εκκλησίας στο Μεξικό, μίλησε για την ουσία της ομόνοιας που σηματοδοτούσε αυτή η ημέρα. «Είναι ώρα να μην υπάρχουν πια διακρίσεις ανάμεσα σε οποιεσδήποτε θρησκείες» είπε ο πάτερ Κοράλ. «Μπορεί να έχουμε όλοι μας διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί σαν ένα. Και με την κάθε σας ενέργεια έχετε επιδείξει μια αυθεντική θρησκευτική ομόνοια, και έχετε πραγματικά ενώσει θρησκείες.

»Αυτό είναι το όνειρό μου, που βγαίνει αληθινό. Και αυτό είναι το όνειρο του Ιδρυτή σας, που βγαίνει αληθινό. Επιπλέον, έχετε σπείρει ένα σύμβολο αυτής της ομόνοιας σε αυτή τη γη, και είναι το μεγαλειώδες θαύμα που έχουμε μπροστά στα μάτια μας. Καθώς γιορτάζουμε αυτή την ένδοξη νέα Εκκλησία της Scientology, ας ονειρευτούμε τώρα μια καλύτερη Πόλη του Μεξικού και ένα πιο λαμπρό Μεξικό. Και προς τιμήν του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ας το κάνουμε πραγματικότητα – μαζί!»


Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Ντελ Βάγιε προσφέρει στην πόλη μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού προσφέρει επίσης μια διεξοδική παρουσίαση των φημισμένων ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χορηγούνται από την Εκκλησία, όπως η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· προγράμματα ευρείας κλίμακας για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, την πρόληψή τους, καθώς και την απεξάρτηση ατόμων· ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αλφαβητισμού και μάθησης· καθώς και το Πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας. Το κέντρο είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδους θρησκευτικές συναθροίσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας – καθώς και για εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές σε κάθε πίστη στο όνομα της κοινοτικής συνεργασίας. Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει επίσης πολλές αίθουσες σεμιναρίων και μελέτης, καθώς και έναν ολόκληρο όροφο με δωμάτια για ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.


Οι Οργανισμοί Ιδανικών Εκκλησιών (Ιδανικοί Οργανισμοί) εκπληρώνουν το όραμα που είχε ο Ιδρυτής Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Δεν παρέχουν απλώς ιδανικές εγκαταστάσεις για την παράδοση υπηρεσιών στους Scientologist προκειμένου να ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά είναι επίσης σχεδιασμένοι έτσι ώστε να αποτελούν μια έδρα για όλη την κοινότητα, καθώς και ένα σημείο συνάντησης για συλλογικές προσπάθειες με σκοπό την ανύψωση πολιτών κάθε πίστης.

Τα εγκαίνια της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology του Ντελ Βάγιε σηματοδοτούν τον δεύτερο Ιδανικό Οργανισμό της Πόλης του Μεξικού. Ο πρώτος εγκαινιάστηκε ως η μεγαλοπρεπής Εθνική Εκκλησία, ακριβώς δίπλα στο Παλάτι των Καλών Τεχνών και κοντά στο Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο και το Εθνικό Παλάτι. Λόγω της συνεχιζόμενης και εκρηκτικής εξάπλωσης της Scientology, ένας μελλοντικός Ιδανικός Ανώτερος Οργανισμός 30.000 τετραγωνικών μέτρων που θα εξυπηρετεί τα 21 κράτη της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται επίσης υπό κατασκευή στο Λας Λόμας της Πόλης του Μεξικού.

Τα εγκαίνια του Ντελ Βάγιε έπονται των εγκαινίων της Εκκλησίας της Scientology του Ώστιν, που άνοιξε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στην πολυσύχναστη οδική αρτηρία που είναι γνωστή ως «The Drag». Συνολικά, η Εκκλησία έχει ανοίξει νέους Ιδανικούς Οργανισμούς σε μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, όπως η λατινοαμερικανική πρωτεύουσα της Μπογκοτά· το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Δουβλίνο στις Βρετανικές Νήσους· σε πόλεις όλης της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Πάντοβα, η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, η Κοπεγχάγη, το Μάλμο, το Άμστερνταμ, η Βασιλεία και η Βουδαπέστη· στη Μέση Ανατολή στο Τελ Αβίβ· κατά μήκος των παράκτιων χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού στο Τόκιο, στην Καοσιούνγκ, στο Ώκλαντ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στο Περθ· στη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Πρετόρια· και άνοιξαν κι άλλες στον Καναδά στο Κεμπέκ και στο Κέιμπριτζ.

Η άνευ προηγουμένου εξάπλωση της θρησκείας της Scientology αντιπροσωπεύεται περαιτέρω από τα εγκαίνια νέων Οργανισμών Ιδανικών Εκκλησιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εξής πόλεων: Νέα Υόρκη, Χάρλεμ, Μπάφαλο, Ουάσιγκτον, DC, Ατλάντα, Τάμπα, Ορλάντο, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Σινσινάτι, Κολόμπους, Ντιτρόιτ, Δίδυμες Πόλεις, Κάνσας Σίτι, Ντάλας, Ντένβερ, Σολτ Λέικ Σίτι, Φίνιξ, Λας Βέγκας, Πόρτλαντ και Σιάτλ. Και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και μόνο: Σακραμέντο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Γκάτος, Σαν Χοσέ, Σίλικον Βάλεϊ, Βεντούρα, Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, Πασαντίνα, Λος Άντζελες, Ίνγκλγουντ, Όραντζ Κάουντι και Σαν Ντιέγκο.

Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Εκκλησιών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.


Για να διαδώσει το μήνυμα της Scientology ακόμα πιο μακριά και να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τη θρησκεία, η Εκκλησία ξεκίνησε το δικό της δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, το Scientology Network, στο Κανάλι 320 της DIRECTV, το οποίο μεταδίδεται επίσης ζωντανά στο scientology.tv, καθώς και σε πολλές άλλες πλατφόρμες, σε 17 γλώσσες σε 24 διαφορετικές ζώνες ώρας.