ΩΣΤΙΝ, ΤΕΞΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ SCIENTOLOGY ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, ΤΟ ΩΣΤΙΝ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ένα κατενθουσιασμένο πλήθος τιμά το κόψιμο μιας κορδέλας εγκαινίων στην πρωτεύουσα, γιορτάζοντας την ελευθερία του Τέξας στην κεντρική κοινωνική αρτηρία της πόλης που είναι γνωστή ως «The Drag» (ο κύριος δρόμος).

Στον γαλανό ουρανό της καρδιάς του Ώστιν, αμέτρητοι Scientologist και καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και καλωσόρισαν με αχαλίνωτο ενθουσιασμό –σε στιλ του Τέξας– τη νέα Ιδανική Εκκλησία της Scientology του Ώστιν. Το κόψιμο της κορδέλας εγκαινίων, το πρώτο από ένα κύμα τελετών εγκαινίων στις αρχές του 2024, ενσάρκωσε το πνεύμα της αμείωτης ανάπτυξης που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Scientology σήμερα.

Η μεγαλοπρεπής νέα Εκκλησία του Ώστιν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στον κύριο δρόμο «The Drag», όπου μέχρι και 70.000 πεζοί διασχίζουν αυτή την πολυσύχναστη έκταση του δρόμου κάθε μέρα. Από σήμερα, τα παράθυρα στο ισόγειο της Εκκλησίας που ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι το ταβάνι, προσκαλούν περαστικούς να μπουν μέσα, να κοιτάξουν, να ακούσουν και να πάρουν μια γεύση από την Πνευματική Ελευθερία του Τέξας.

Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Religious Technology Center, καλωσορίζει το ενθουσιώδες κοινό που γιορτάζει ένα νέο αστέρι της Scientology που λάμπει στη «χώρα του Τέξας».

Ο κύριος ομιλητής της τελετής εγκαινίων ήταν ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, ο οποίος καλωσόρισε τους Scientologist της Πολιτείας του Μοναχικού Άστρου (Τέξας) αναγνωρίζοντάς τους για την αφοσίωσή τους στον σκοπό και την υπερηφάνειά τους.

«Είστε οι μεγάλοι του Τέξας και οι σκληροί του Τέξας» είπε ο κ. Μισκάβιτς. «Όμως πριν πέσει αυτή η κορδέλα στη νέα σας Εκκλησία της Scientology, έφτασε η στιγμή να αναπολήσουμε τι ειπώθηκε εδώ πολύ καιρό πριν από έναν φημισμένο Τεξανό: ότι ήταν ο καλύτερος τόπος που είχε δει ποτέ και ότι υπήρχε ένα απέραντο πεδίο για να στεριώσει. Λοιπόν, αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα. Μόνο που το δικό σας “πεδίο” είναι το ανθρώπινο πνεύμα και το κάνετε να στεριώσει επαναφέροντας στους ανθρώπους την ευτυχία, την αγάπη, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη με τις οποίες δημιουργήθηκαν».

Σε απόσταση μόλις ενάμισι χιλιομέτρου από το Καπιτώλιο της πολιτείας, η νέα Ιδανική Εκκλησία παρέχει εγκαταστάσεις μεγάλες σαν το Τέξας για να επεκτείνει την ανθρωπιστική δραστηριότητα και την εμβέλεια της Εκκλησίας. Όλα αυτά υπόσχονται ένα υποδειγματικό κίνημα για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας του Τέξας σε θέματα ναρκωτικών και την πρόληψη της χρήσης τους, την εκπαίδευση ολόκληρων γενιών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και αμέτρητες νίκες για θύματα κακοποίησης στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ένας από τους αξιωματούχους και τους επισήμους που συνόδεψαν τον κ. Μισκάβιτς στην τελετή εγκαινίων ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνεργατών της Πανεπιστημιακής Περιοχής, κ. Μάικ Μακχόουν, ένας αφοσιωμένος κοινοτικός ηγέτης της περιοχής Γουέστ Κάμπους. «Όσοι δεν είστε από το Ώστιν, να ξέρετε ότι αυτή η πόλη είναι μια πανεπιστημιακή πόλη. Εργαζόμαστε για να κρατήσουμε τη γειτονιά μας μπροστά από τις εξελίξεις, όσον αφορά τα πάντα, εδώ που τα λέμε» είπε ο κ. Μακχόουν.

«Και σήμερα παραδέχομαι ότι νιώθω περήφανος ως Τεξανός που γιορτάζω άλλο ένα μεγάλο βήμα στο να παραμείνει η γειτονιά μας κορυφαία. Πάμε, ομαδάρα!» είπε στο πλήθος που ζητωκραύγαζε.

«Θα πρέπει να είστε όλοι σας περήφανοι για το γεγονός ότι έχετε βοηθήσει να κάνουμε την έδρα μας αυτό που είναι σήμερα. Τα μέλη σας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά μιας συνεχιζόμενης κοινοτικής προσπάθειας. Με άλλα λόγια, έχετε επιδείξει μια έμφυτη κατανόηση για τις ανάγκες των κατοίκων μας και δείχνετε πυγμή και ενδιαφέρον να δημιουργήσετε μια ακμάζουσα και δραστήρια κοινότητα.

»Και σήμερα, με αυτά τα εγκαίνια, γιορτάζουμε την επιστροφή ενός μεγάλου παίκτη σε αυτή την πανεπιστημιακή περιοχή. Οπότε, αυτό που θα έπρεπε στ’ αλήθεια να σας πω είναι: “Καλώς ήρθατε ξανά!”».

Ο κ. Σαμ Πράις, ο οποίος υπηρέτησε σχεδόν 25 χρόνια στη Διεύθυνση Υγείας του Ώστιν και είναι τώρα ένας αφοσιωμένος υπέρμαχος της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών στο Κεντρικό Τέξας, αναγνώρισε τον αντίκτυπο του προγράμματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, που χορηγεί η Εκκλησία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ναρκωτικών. «Εξαρχής, η νοοτροπία μας ήταν η εξής: “Ας εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους”. Και μοιράσαμε τις πληροφορίες της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στους πάντες. Αυτό σημαίνει ότι χάρη στην υποστήριξή σας, χιλιάδες άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εκπαιδευτούν έχουν τώρα την ευκαιρία να πουν: “Θα ζήσω χωρίς ναρκωτικά!”.

»Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν περισσότεροι άνθρωποι έδειχναν το ενδιαφέρον και την αφοσίωση που δείχνουν τα μέλη της Εκκλησίας σας. Δεν τίθεται καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και χάρη στο Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, έχετε δώσει σ’ αυτό το παιδί από τα νότια του Ώστιν μια μοναδική ευκαιρία. Οπότε έχω ένα τελικό αίτημα: συνεχίστε να επιτελείτε το καλό σας έργο. Δε θα μάθετε ποτέ πόσες ζωές έχετε σώσει».

Η κα Σιμόν Τάλμα Φλάουερς, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διαθρησκευτικής Δράσης του Κεντρικού Τέξας, μίλησε για τη διεθνή ποικιλομορφία της θρησκευτικής κοινότητας του Ώστιν. «Η γεφύρωση του διχασμού μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών δεν είναι απλώς κάτι που “θα ήταν καλό”, είναι κάτι το απαραίτητο» είπε. «Είστε πυλώνες αφοσίωσης και αξιοπιστίας. Και πάνω σ’ αυτούς τους πυλώνες, έχουμε τώρα χτίσει το μεγαλύτερο διαθρησκευτικό κίνημα σε όλο το Κεντρικό Τέξας».

Κάνοντας λόγο για το ευρύχωρο Παρεκκλήσι της νέας Εκκλησίας, η κα Φλάουερς είπε: «Οφείλω να σας πω ότι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική να διεξάγουμε τις εκδηλώσεις μας εδώ, σε αυτό το περίοπτο μέρος στο κέντρο της πόλης. Αυτός ο Ιδανικός Οργανισμός θα είναι ένας κοινόχρηστος χώρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ένα μέρος για λειτουργίες, ομιλίες ή συναντήσεις για συμφιλίωση. Είθε να συνεχίσει να λάμπει ως ένα καταφύγιο για όλες τις θρησκείες κατά τις επόμενες δεκαετίες!».

Ο τελευταίος προσκεκλημένος ομιλητής, κ. Νέλσον Λίντερ, υπηρετεί ως Πρόεδρος της NAACP (Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων) του Ώστιν. Αναπόλησε τα παιδικά του χρόνια στην Τζόρτζια στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν πήγαινε στο σχολείο περπατώντας επειδή δεν υπήρχαν λεωφορεία που υπηρετούσαν το διαχωρισμένο του σχολείο. «Όπως πολλοί άλλοι, δίνω αγώνα εδώ και δεκαετίες για τα πολιτικά δικαιώματα.

»Μια δίκαιη κοινωνία απαιτεί θυσίες και αφοσίωση» είπε ο κ. Λίντερ. «Στην πραγματικότητα, ένας σπουδαίος άντρας είπε κάποτε: “Η αδικία είναι κάτι με το οποίο δε θα έπρεπε να έχει καμία επαφή οποιοσδήποτε άνθρωπος που διαθέτει δύναμη”. Αυτός ήταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τέτοια λόγια στη δεκαετία του 1960, όπου ο κόσμος περνούσε από σκληρή δοκιμασία, επιδεικνύουν τεράστιο θάρρος.

»Εκείνη την εποχή, μόνο μια χούφτα άνθρωποι αναλάμβαναν δράση, προσπαθώντας να μεσολαβήσουν για την ειρήνη, κι όμως αυτός ήταν εκεί. Οι ιδέες του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την προώθηση της έννοιας της αληθινής δικαιοσύνης ήταν και διορατικές και μεγαλειώδεις.

»Και ας το παραδεχτούμε, σας ενέπνευσαν όλους να δημιουργήσετε ένα κίνημα όχι μόνο στο Τέξας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα δώρο για όσους βρίσκονται εδώ. Είναι ένα δώρο για εκείνους που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Εκ μέρους της NAACP του Ώστιν, σε ευχαριστώ, Λ. Ρον Χάμπαρντ, επειδή είσαι μια δυνατή φωνή στη χώρα.

»Με αυτά τα εγκαίνια σήμερα, μπορούμε να πούμε: “Ναι, Λ. Ρον Χάμπαρντ, κάνουμε το όνειρό σου πραγματικότητα”. Και αυτός είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να γιορτάσουμε».


Ο νέος Ιδανικός Οργανισμός του Ώστιν προσφέρει στην πόλη μια εισαγωγή στην Dianetics και τη Scientology, ξεκινώντας με το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού. Οι προθήκες του, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 φιλμ, παρουσιάζουν τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές της θρησκείας της Scientology, καθώς και τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού προσφέρει επίσης μια διεξοδική παρουσίαση των φημισμένων ανθρωπιστικών προγραμμάτων που χορηγούνται από την Εκκλησία, όπως η παγκόσμια πρωτοβουλία μας για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· προγράμματα ευρείας κλίμακας για την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, την πρόληψή τους, καθώς και την απεξάρτηση ατόμων· ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αλφαβητισμού και μάθησης· καθώς και το Πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, που έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας. Το κέντρο είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ για τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν με την άνεσή τους και να επιστρέψουν όσο συχνά επιθυμούν.

Το Παρεκκλήσι της Εκκλησίας προσφέρεται για κάθε είδους θρησκευτικές συναθροίσεις της Scientology, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακάτικων Λειτουργιών, των Γάμων και των Τελετών Ονοματοδοσίας – καθώς και για εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές σε κάθε πίστη στο όνομα της κοινοτικής συνεργασίας. Η νέα Εκκλησία περιλαμβάνει επίσης πολλές αίθουσες σεμιναρίων και μελέτης, καθώς και μια πτέρυγα δωματίων για ώντιτινγκ (πνευματική συμβούλευση) της Scientology.


Οι Οργανισμοί Ιδανικών Εκκλησιών (Ιδανικοί Οργανισμοί) εκπληρώνουν το όραμα που είχε ο Ιδρυτής Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη θρησκεία. Δεν παρέχουν απλώς ιδανικές εγκαταστάσεις για την παράδοση υπηρεσιών στους Scientologist προκειμένου να ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα πνευματικής επίγνωσης και ελευθερίας, αλλά είναι επίσης σχεδιασμένοι έτσι ώστε να αποτελούν μια έδρα για όλη την κοινότητα, καθώς και ένα σημείο συνάντησης για συλλογικές προσπάθειες με σκοπό την ανύψωση πολιτών κάθε πίστης.

Η τελετή εγκαινίων της Ιδανικής Εκκλησίας της Scientology του Ώστιν είναι η πρώτη από τις πολλές τελετές εγκαινίων που θα λάβουν χώρα για νέες Εκκλησίες που πρόκειται να ανοίξουν το 2024, σηματοδοτώντας μια χρονιά εξάπλωσης για τη θρησκεία. Συνολικά, η Εκκλησία άνοιξε νέους Οργανισμούς Ιδανικών Εκκλησιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εξής πόλεων: Νέα Υόρκη, Χάρλεμ, Μπάφαλο, Ουάσιγκτον, DC, Ατλάντα, Τάμπα, Ορλάντο, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Σινσινάτι, Κολόμπους, Ντιτρόιτ, Δίδυμες Πόλεις, Κάνσας Σίτι, Ντάλας, Ντένβερ, Σολτ Λέικ Σίτι, Φίνιξ, Λας Βέγκας, Πόρτλαντ και Σιάτλ. Και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και μόνο: Σακραμέντο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Γκάτος, Σαν Χοσέ, Σίλικον Βάλεϊ, Βεντούρα, Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, Πασαντίνα, Λος Άντζελες, Ίνγκλγουντ, Όραντζ Κάουντι και Σαν Ντιέγκο.

Η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη της Scientology αναδεικνύεται περαιτέρω από τα εγκαίνια νέων Ιδανικών Οργανισμών σε μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, όπως το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Δουβλίνο στις Βρετανικές Νήσους· σε πόλεις όλης της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Πάντοβα, η Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, η Κοπεγχάγη, το Μάλμο, το Άμστερνταμ, η Βασιλεία και η Βουδαπέστη· στη Μέση Ανατολή στο Τελ Αβίβ· κατά μήκος των παράκτιων χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού στο Τόκιο, στην Καοσιούνγκ, στο Ώκλαντ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στο Περθ· στη Νότια Αφρική, στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Πρετόρια· και άνοιξαν κι άλλες στον Καναδά στο Κεμπέκ και στο Κέιμπριτζ, καθώς και στις πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής: την Πόλη του Μεξικού και την Μπογκοτά.

Για μια πλήρη λίστα των Ιδανικών Εκκλησιών της Scientology, επισκεφθείτε το Scientology.gr/IdealChurches.


Για να διαδώσει το μήνυμα της Scientology ακόμα πιο μακριά και να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τη θρησκεία, η Εκκλησία ξεκίνησε το δικό της δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, το Scientology Network, στο Κανάλι 320 της DIRECTV, το οποίο μεταδίδεται επίσης ζωντανά στο scientology.tv, καθώς και σε πολλές άλλες πλατφόρμες, σε 17 γλώσσες σε 24 διαφορετικές ζώνες ώρας.