ΠΑΙΔΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Τι χρειάζονται περισσότερο τα παιδιά απ’ τους γονείς τους.
  • Γιατί τα παιδιά θυμώνουν και πώς να τα βοηθάς να συνέρχονται γρήγορα από τις αναστατώσεις.
  • Τα ακριβή εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αναθρέψεις τα παιδιά σου, έτσι ώστε να είναι ευτυχισμένα, υγιή, έξυπνα και να έχουν αυτοπεποίθηση στη ζωή.

Επισκόπηση του μαθήματος

Η ανατροφή ενός ευτυχισμένου, υγιούς παιδιού δεν είναι κάτι που διδάσκονται οι περισσότεροι γονείς. Στην πραγματικότητα, πολλοί τα βρίσκουν σκούρα με την όλη διαδικασία, μολονότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Συνεπώς, είναι πολύ κοινό να υπάρχει μια δυσάρεστη κατάσταση στις οικογένειες, με συνεχή τριβή μεταξύ γονέων και παιδιών.

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αποφευχθεί εντελώς. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε πολλές μεθόδους για να αναδειχθεί ο καλύτερος εαυτός ενός παιδιού – και των γονιών του. Σε αυτό το μάθημα, θα διαβάσεις για μερικές από αυτές τις μεθόδους και θα ανακαλύψεις πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς να δαμάσεις τον ενθουσιασμό του, πώς να έχεις ένα παιδί που να είναι πρόθυμο να συμβάλει στην οικογένεια, και πώς να βοηθήσεις ένα παιδί να ξεπεράσει γρήγορα τις καθημερινές αναστατώσεις και δοκιμασίες της ζωής.

Η ανατροφή των παιδιών θα έπρεπε να είναι ευχαρίστηση. Και μπορεί να είναι. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια από τις πιο ανταποδοτικές ανθρώπινες εμπειρίες. Η εφαρμογή των αρχών της Scientology για την ανατροφή των παιδιών μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα είναι χαρούμενα, στοργικά και παραγωγικά άτομα, και ότι θα γίνουν άξια μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

6 με 7 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Παιδιά
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Παιδιά», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Έχω κάνει πολλά μαθήματα ανατροφής παιδιών στο πανεπιστήμιο, και τι έμαθα από αυτά; Τίποτα! Και ομολογώ πως δε συμφωνούσα με πολλά από τα πράγματα που δίδασκαν. Μισούσα το γεγονός ότι τα μαθήματα του πανεπιστημίου έβλεπαν το παιδί σαν κάποιο διαφορετικό είδος. Αλλά το βιβλιαράκι Παιδιά λέει ότι τα παιδιά είναι μικροί ενήλικες.

»Αυτό το βιβλίο περιέχει πολύ χρήσιμες μεθόδους που έχουν πραγματικά αποτελέσματα. Είναι μια σημαντική επιτυχία για μένα, γιατί δουλεύω με παιδιά κάθε μέρα και είναι το μόνο βιβλιαράκι που έχω διαβάσει σχετικά μ’ αυτά που να συμφωνώ πραγματικά με τις πληροφορίες του!

»Θα το συνιστούσα στον καθένα, όχι μόνο στα άτομα που έχουν παιδιά ή που εργάζονται με παιδιά, αλλά σε όλους. Όπως όλα τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, είναι εύκολο να το διαβάσεις, γίνεται εύκολα κατανοητό, είναι οργανωμένο και οι πληροφορίες που παρέχει είναι ανεκτίμητες».

– A. M.


«Το μάθημα “Παιδιά” μού προσέφερε τη μοναδική ευκαιρία να μάθω για τον σωστό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών, την ανατροφή ενός ευτυχισμένου και υγιούς παιδιού, αλλά και τις αναρίθμητες πνευματικές ικανότητες με τις οποίες είναι προικισμένα τα παιδιά.

»Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, έχω μάθει να αγαπώ, να εκτιμώ και να αναγνωρίζω τις συνεισφορές του μικρού μου αδελφού, άσχετα από το πόσο μικρές μπορεί να είναι για την οικογένεια. Ως αποτέλεσμα, ο μικρός μου αδελφός ζει τώρα σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο όπου τακτοποιεί το δωμάτιό του από μόνος του, βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση χωρίς κανένας να τον προτρέπει και, προς έκπληξή μου, προσφέρεται να με βοηθήσει στην κουζίνα.

»Επιπλέον, έχω σταματήσει να διακόπτω τις αποφάσεις του και να του θέτω αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το τι είδους φίλους πρέπει να έχει, με το πού πρέπει και δεν πρέπει να πάει κ.λπ. Από τότε έχει μεγαλώσει και είναι το υπέροχο παιδί που είχα ονειρευτεί. Δεν επαναστατεί πια, διότι παρεμβαίνω μόνο για να βελτιώσω ορισμένες από τις αποφάσεις του και δεν του επιβάλλω τις δικές μου. Ευτυχώς, το όνειρό του να γίνει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι επίσης σε καλό δρόμο».

– E. T.