ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Πώς να επικοινωνείτε με κάποιον άλλον έτσι ώστε να σας ακούει και να κατανοεί αυτά που λέτε.
  • Η ακριβή φόρμουλα της επιτυχημένης επικοινωνίας και πώς να βελτιώσετε σε τεράστιο βαθμό την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με οποιονδήποτε.
  • Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε οποιαδήποτε αποτυχημένη επικοινωνία είχατε με κάποιον άλλο.

Επισκόπηση του μαθήματος

Ο Λ. Ρον Χάµπαρντ έγραψε: «Ένας άνθρωπος είναι ζωντανός στο βαθμό που μπορεί να επικοινωνεί. Και η επικοινωνία είναι μια πτυχή της ζωής που εξερεύνησε πράγματι πολύ βαθιά, γράφοντας εντέλει εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις γι’ αυτό το ζωτικό θέμα. Η δεξιότητα στην επικοινωνία είναι ζωτική σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων σχέσεων. Στην πραγματικότητα, όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, η επικοινωνία είναι η μόνη δραστηριότητα που όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται.

Τα οφέλη της αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι πάρα πολλά για να απαριθμηθούν, λόγω του ότι βελτιώνουν όλες τις πλευρές της ζωής, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ικανότητα για επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε προσπάθειας.

Σ’ αυτό το βιβλιαράκι θα μάθετε σε τι συνίσταται η καλή επικοινωνία και πώς ν’ αναγνωρίζετε την κακή, ποια είναι τα συστατικά μέρη της επικοινωνίας και πώς να τα χρησιμοποιείτε, καθώς και γιατί η περισσότερη επικοινωνία, όχι η λιγότερη, επιφέρει μεγαλύτερη ελευθερία.

Αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι περιλαμβάνουν πολλές ασκήσεις που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για να βελτιώσει κανείς το επίπεδο επικοινωνίας του, οι οποίες έχουν μεγάλη πρακτική εφαρμογή στη ζωή. Η πλήρης κατανόηση αυτών των δεδομένων θα σας εφοδιάσει με τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για πάντα.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά τις εργασίες, το διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας.

Διάρκεια του μαθήματος:

12 με 15 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Εγχειρίδιο: Επικοινωνία
ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ