ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Πώς να επικοινωνείς με κάποιον, έτσι ώστε να σε ακούει και να κατανοεί αυτά που λες.
  • Την ακριβή φόρμουλα της επιτυχημένης επικοινωνίας και πώς να βελτιώσεις σε τεράστιο βαθμό την ικανότητά σου να επικοινωνείς με οποιονδήποτε.
  • Εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διορθώσεις οποιαδήποτε αποτυχημένη επικοινωνία είχες με κάποιον.

Επισκόπηση του μαθήματος

«Ένας άνθρωπος είναι ζωντανός στον βαθμό που μπορεί να επικοινωνεί» έγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Και η επικοινωνία είναι μια πτυχή της ζωής που εξερεύνησε πράγματι πολύ βαθιά, γράφοντας εν τέλει εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις γι’ αυτό το ζωτικό θέμα. Οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικές σε κάθε τομέα των ανθρώπινων σχέσεων. Σε τελική ανάλυση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, η επικοινωνία είναι η μόνη δραστηριότητα που όλοι οι άνθρωποι κάνουν από κοινού.

Τα οφέλη της αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι πάρα πολλά για να απαριθμηθούν, λόγω του ότι βελτιώνουν όλες τις πλευρές της ζωής, από το προσωπικό έως το επαγγελματικό επίπεδο. Η ικανότητα να επικοινωνείς είναι ζωτική για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος.

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις σε τι συνίσταται η καλή επικοινωνία και πώς ν’ αναγνωρίζεις την κακή επικοινωνία, ποια είναι τα συστατικά μέρη της επικοινωνίας και πώς να τα χρησιμοποιείς, καθώς και γιατί περισσότερη επικοινωνία, και όχι λιγότερη, επιφέρει στο άτομο μεγαλύτερη ελευθερία.

Σ’ αυτό το μάθημα περιλαμβάνονται επίσης πολλές ασκήσεις που ανέπτυξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι οποίες βελτιώνουν το επίπεδο επικοινωνίας ενός ατόμου και οι οποίες έχουν μεγάλη πρακτική εφαρμογή στη ζωή του. Η πλήρης κατανόηση αυτών των δεδομένων θα σου παρέχει εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιείς για πάντα.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

12 με 15 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Επικοινωνία
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Επικοινωνία», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Όλοι έχουμε κάποιο είδος επικοινωνίας στην καθημερινή μας ζωή, αλλά η πραγματική έννοια της επικοινωνίας είναι αυτή που έμαθα στο μάθημα στο διαδίκτυο από τους Εθελοντές Λειτουργούς. Από τον ορισμό, γνώριζα μόνο ότι επικοινωνία σημαίνει να μεταδίδεις ιδέες και πληροφορίες σε ένα άλλο άτομο, και ότι για να υπάρξει επικοινωνία, θα πρέπει να ανακοινωθεί κάτι από ένα άτομο και να μεταβιβαστεί σε ένα άλλο που θα το λάβει και θα το αναγνωρίσει.

»Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, έμαθα τον πραγματικό σκοπό και τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας. Όχι μόνο έμαθα πώς να επικοινωνώ αποτελεσματικά, αλλά και πώς να κάνω τον εαυτό μου αποδεκτό χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την επικοινωνία. Έχω μάθει επίσης τους κύκλους της μονόδρομης και της αμφίδρομης επικοινωνίας.

»Το μάθημα αυτό σίγουρα με βοήθησε να βελτιώσω την αποδοτικότητά μου στη δουλειά. Είμαι γραμματέας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και η επικοινωνία είναι ένα από τα κύρια καθήκοντά μου. Ήταν πολύ μεγάλο όφελος και πραγματικά μια εκπληκτική εμπειρία η ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος. Ευχαριστώ τους Εθελοντές Λειτουργούς που μου παρείχαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία».

– Κ. Κ.


«Αυτό το μάθημα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον από την άποψη ότι ένα άτομο σκέφτεται: “Επικοινωνώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάθε μέρα, τι περισσότερο να μάθω;”. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας, και αυτό το βιβλιαράκι μού δίδαξε με ακρίβεια πώς να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Και τι είναι πιο αποτελεσματικό από το να λες αυτό που εννοείς και να γίνεσαι πραγματικά κατανοητός από τους άλλους ανθρώπους;

»Μου δίδαξε πώς να αναγνωρίζω σε άλλους ανθρώπους τα σημάδια που μου δείχνουν ότι δε με κατάλαβαν και πώς να επικοινωνώ σωστά, έτσι ώστε να με καταλαβαίνουν. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το βιβλίο σού δείχνει διάφορα είδη επικοινωνίας, σε διδάσκει πώς να βελτιωθείς σε αυτά και σου παρέχει τη σχετική γνώση. Πάρα πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι εάν μιλούν, επικοινωνούν, αλλά η επικοινωνία είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό!»

– Α. Φ.