ΕΙΣΑΓΩΓН

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αναφερόμενος στον τρομερό αντίκτυπο των ναρκωτικών στην κοινωνία, ο συγγραφέας, ανθρωπιστής και Ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, έγραψε: «Ο πλανήτης έπεσε πάνω σ’ ένα εμπόδιο το οποίο αποτρέπει την οποιαδήποτε ευρεία κοινωνική πρόοδο – τα ναρκωτικά και τα άλλα βιοχημικά υποκατάστατα. Αυτά μπορούν να φέρουν τον άνθρωπο σε μια κατάσταση η οποία όχι μόνο εμποδίζει και καταστρέφει τη σωματική υγεία, αλλά μπορεί να εμποδίσει και την οποιαδήποτε σταθερή πρόοδο στη διανοητική ή πνευματική ευεξία». Αυτή η δήλωση οδηγεί στην περαιτέρω εκτίμησή του, για τον ρόλο που παίζει η κατάχρηση ουσιών στην αποσύνθεση της κοινωνικής μηχανής: «Έρευνα έδειξε ότι το μοναδικό πιο καταστροφικό στοιχείο που εμφανίζεται στον πολιτισμό τού σήμερα είναι τα ναρκωτικά».

Επιπλέον, η έρευνα του Λ. Ρον Χάμπαρντ σ’ αυτό το πεδίο έφερε στον κόσμο απαράμιλλες λύσεις αποκατάστασης από τα ναρκωτικά. Αυτό με τη σειρά του, κινητοποίησε την Εκκλησία και τους Σαηεντολόγους να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Αυτό είναι ένα μη θρησκευτικό πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποίησαν για πάνω από δύο δεκαετίες ώστε να ωφελήσουν εκατομμύρια ανθρώπους με την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Η Εκκλησία και τα μέλη της είναι αφιερωμένα στο να εξαλείψουν την κατάχρηση ναρκωτικών μέσω της εκπαίδευσης και προσκαλούν τη συμμετοχή όλων όσων συμμερίζονται τον στόχο για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά.