ΝΑΡΚΩΝΟΝ

ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ

Το Νάρκωνον ιδρύθηκε το 1966 από έναν τρόφιμο φυλακών, ο οποίος χρησιμοποίησε τη δουλειά του συγγραφέα, ανθρωπιστή και Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, για να απαλλαγεί από τον χρόνιο εθισμό του στα ναρκωτικά. Σήμερα αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο που βοηθά καθημερινά ανθρώπους να απεξαρτηθούν από τις καταστροφικές συνέπειες του εθισμού στα ναρκωτικά.

Το πρόγραμμα πρόληψης και οι μέθοδοι αποκατάστασης του Νάρκωνον, δε χρησιμοποιούν υποκατάστατα ναρκωτικών. Είναι ένας συνδυασμός από φυσικές διαδικασίες οι οποίες εξαφανίζουν τα υπολείμματα ναρκωτικών από το σώμα χωρίς το άτομο να υποφέρει πνευματικά και σωματικά από την έλλειψή τους.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον δεν αντιμετωπίζει μόνο την ψυχική και σωματική εξασθένιση που προκαλείται από τη χρήση ναρκωτικών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο στρέφεται αρχικά προς τα ναρκωτικά. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα να ξεκινήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Αλλά το Νάρκωνον δε σταματά εδώ. Μέσα από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και την καμπάνια πρόληψης επεκτείνεται ακόμη περισσότερο προσεγγίζοντας και εκπαιδεύοντας παιδιά και ενήλικες γύρω από τα ναρκωτικά και τη χρήση τους. Έως τώρα οι ειδικοί εκπαίδευσης του Νάρκωνον, έχουν εκπαιδεύσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια άτομα.

Ένα άτομο δε μπορεί να πετύχει πραγματική ελευθερία σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η κατάχρηση ουσιών και ο εθισμός στα ναρκωτικά. Γι’ αυτό τον λόγο η Εκκλησία της Σαηεντολογίας παραδίδει και υποστηρίζει προγράμματα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.