ΠΩΣ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Η πραγματική αιτία που βρίσκεται πίσω απ’ όλες τις ανθρώπινες διαμάχες και διενέξεις.
  • Γιατί μερικές διαμάχες φαίνεται τόσο δύσκολο –αν όχι αδύνατο– να επιλυθούν πλήρως.
  • Τα ακριβή εργαλεία που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε ποιος υποδαυλίζει τα πράγματα και γιατί αυτή η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο προς την επίλυση οποιασδήποτε διαμάχης.

Επισκόπηση του μαθήματος

Φαίνεται πως οι άνθρωποι συχνά έχουν πρόβλημα να τα πάνε καλά μεταξύ τους. Οικογένειες μαλώνουν, γείτονες τσακώνονται, και χώρες εξαπολύουν πυρά η μία στην άλλη. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα;

Ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι λένε πως ναι.

Έχοντας παρατηρήσει τη μακρά ιστορία της ερειστικής συμπεριφοράς του Ανθρώπου, υποστηρίζουν ότι ο Άνθρωπος έχει ζωώδη ένστικτα, ή ότι είναι αντικοινωνικός και βίαιος από τη φύση του.

Στην πραγματικότητα, ο Άνθρωπος είναι αρκετά ειρηνικός. Αλλά μπορεί να οδηγηθεί, ατομικά και συλλογικά, στο μίσος και τη βία.

Ερευνώντας τα αίτια της βίας, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αποκάλυψε την ύπαρξη ενός θεμελιώδους και φυσικού νόμου των ανθρώπινων σχέσεων, γεγονός που εξηγεί γιατί οι συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο συχνά δύσκολο να διορθωθούν. Και έδωσε ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο που επιτρέπει σε κάποιον να επιλύσει οποιαδήποτε σύγκρουση, είτε ανάμεσα σε γείτονες, συναδέλφους ή ακόμα και χώρες.

Σε αυτό το μάθημα και το αντίστοιχο βιβλιαράκι, θα ανακαλύψετε πώς να βοηθήσετε τους άλλους να επιλύσουν τις διαφορές τους και να αποκαταστήσουν ειρηνικές σχέσεις. Η ειρήνη και η αρμονία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα όνειρο. Η ευρεία εφαρμογή του νόμου αυτού, θα το κάνει αυτό πραγματικότητα.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη Μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά τις εργασίες, το διάβασμα, τις εκθέσεις και τις πρακτικές ασκήσεις.

Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας. Μόλις συνδεθείτε, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών που απαιτούνται, από το δικτυακό τόπο της Σαηεντολογίας.

Διάρκεια του μαθήματος:

6 με 7 ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το μάθημα με το δικό σας ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσάς, δωρεάν.

Υλικά

Εγχειρίδιο: Πώς Επιλύονται οι Διαμάχες
ή Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη

Τα υλικά για το μάθημα είναι ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαβάσετε το υλικό μέσα από το μάθημα στο διαδίκτυο καθώς κάνετε το κάθε βήμα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε το βιβλιαράκι, για να ανατρέξετε σε αυτό και να το ξαναδείτε, όταν δεν θα είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εποπτεία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, θα εποπτεύεστε από τον υπεύθυνο για τα μαθήματα επόπτη στο διαδίκτυο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι έχετε κατανοήσει και αποκομίσει το μέγιστο όφελος από το υλικό του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είστε απολύτως ικανοί να εφαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ