ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΘΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Τους νόμους εκείνους που, αν τους ακολουθήσεις με ακρίβεια, μπορούν να σου διασφαλίσουν ένα ακμάζον και ευτυχισμένο μέλλον.
  • Τι είναι οι στατιστικές και πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να μετρήσεις την ευημερία οποιασδήποτε δραστηριότητας και να προβλέψεις τι θα συμβεί στο μέλλον.
  • Τα ακριβή βήματα που μπορείς να εφαρμόσεις για να βελτιώσεις κάθε προσωπική ή επαγγελματική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Επισκόπηση του μαθήματος

Ο άνθρωπος θεωρούσε από καιρό ότι η ηθική είναι ένα θέμα που του δημιουργεί σύγχυση. Τις τελευταίες δεκαετίες η σύγχυση αυτή έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Πώς ξέρει ένα άτομο αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή λάθος; Όταν βλέπει ανέντιμους ανθρώπους να έχουν εξουσία, εγκληματίες να αφήνονται ελεύθεροι και παραδοσιακές αξίες να έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων, ίσως να νομίζει πως θα έπρεπε να ακολουθήσει την εύκολη λύση. «Αφού οι άλλοι κλέβουν την εφορία, γιατί όχι κι εγώ;» «Κι άλλα παιδιά “ξαφρίζουν” τα μαγαζιά, σιγά τη ζημιά!» Όμως, άσχετα με οτιδήποτε άλλο, ένας άνθρωπος πρέπει να ζήσει μ’ αυτά. Με τόσες πιέσεις που άγουν και φέρουν ένα άτομο, πώς μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι επιλογές του θα είναι οι καλύτερες για τον εαυτό του, την οικογένειά του, για κάθε τομέα της ζωής του και για το μέλλον του;

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έκανε μια αξιοσημείωτη και επαναστατική ανακάλυψη στο πεδίο της ηθικής, η οποία, εκτός από την απλοποίηση και την κωδικοποίηση του θέματος, περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας τεχνολογίας που είναι αποτελεσματική και εφαρμόσιμη στην καθημερινή μας ζωή, μιας τεχνολογίας που φέρνει μεγαλύτερη ευτυχία, ευημερία και επιβίωση.

Αυτά τα βασικά στοιχεία από τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ δεν αποτελούν ολόκληρη την τεχνολογία της ηθικής στη Scientology. Παρέχουν όμως τα ακριβή μέσα με τα οποία το άτομο θα μπορέσει να ανεβάσει βαθμιαία το επίπεδο ηθικής του, να αυξήσει τις δυνατότητες επιβίωσής του σε οποιαδήποτε πλευρά της ζωής και να βοηθήσει κι άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο. Συνεπώς, η τεχνολογία ηθικής είναι το κυριότερο εργαλείο που χρειάζεσαι για να πετύχεις σε όλους τους τομείς της ζωής.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

8 με 10 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Ηθική και Καταστάσεις Ηθικής
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Ηθική και Καταστάσεις Ηθικής», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Η επιστήμη της ηθικής και της δικαιοσύνης είναι από καιρό στο επίκεντρο της ανθρωπότητας. Είμαστε μόνο τόσο ανθρώπινοι όσο είναι και το σύστημα δικαιοσύνης μας, και αυτό φαίνεται επίσης από το πώς φερόμαστε ο ένας στον άλλο. Στο μάθημα των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology, Ηθική και Καταστάσεις Ηθικής, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για να χρησιμοποιούμε στη ζωή μας.

»Διδάσκοντας τους ανθρώπους πώς να αναγνωρίζουν τις ακριβείς καταστάσεις ύπαρξης, και πώς να εφαρμόζουν τις φόρμουλες και τα βήματα γι’ αυτές, μπορούν να βελτιωθούν πολύ, και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους δε σταματά.

»Έχοντας ακολουθήσει αυτά τα βήματα, έχω γίνει τόσο πολυάσχολος –έχοντας πολλές πτυχές της ζωής μου που έχουν βελτιωθεί–, που το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι να διασφαλίσω την ισορροπία σε όλους αυτούς τους τομείς.

»Ποτέ πριν δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος. Είχα επίσης μια στιγμή “συνειδητοποίησης”, σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι χωρίς ηθική τείνουν να ζουν σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο ύπαρξης. Αυτό το κέρδος και μόνο μου εξηγεί γιατί πολλοί από τους παλιότερους φίλους μου βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα σε μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση.

»Όλοι πρέπει να μάθουν τις δεξιότητες που διδάσκονται σ’ αυτό το μάθημα, και η ζωή τους θα είναι πολύ διαφορετική».

– Σ. Χ.


«Είχα τεράστια κέρδη από αυτό το μάθημα των Εθελοντών Λειτουργών. Ακολουθώντας τις οδηγίες έφερα ξανά τις στατιστικές μου ως προς τα οικονομικά προς μια θετική κατεύθυνση. Πριν να ολοκληρώσω το μάθημα, οι πιστωτικές μου κάρτες ήταν χρεωμένες μέχρι τα μπούνια, και μέσα σε μόλις έναν μήνα αφότου ολοκλήρωσα το μάθημα, έχω χειριστεί πάνω από το 90% αυτών των χρεών!

»Έπρεπε απλώς να ξεφύγω από τη στατική τάση, και φρόντισα να ακολουθήσω την κατάσταση της αφθονίας σωστά όταν κέρδισα χρήματα».

– Σ. Μ.


«Πριν από αυτό το μάθημα, αγνοούσα παντελώς τις δικές μου καταστάσεις καθώς και των άλλων στη δουλειά μου. Βίωσα πολλά προβλήματα στην καριέρα μου στο παρελθόν λόγω της έλλειψης αυτής της γνώσης. Μερικές φορές κάνουμε λάθος πράγματα τη σωστή στιγμή και κάνουμε σωστά πράγματα τη λάθος στιγμή.

»Αυτό το μάθημα με οδήγησε στο σωστό μονοπάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψω – τι να κάνω και τι να μην κάνω αυτή τη στιγμή. Μου έδωσε την τεχνική για να δω τα προβλήματα και στη συνέχεια να τα διορθώσω με επιστημονική μεθοδολογία. Αυτό το μάθημα με έκανε να συνειδητοποιήσω τα δικά μου λάθη καθώς και των άλλων στη δουλειά. Αν δεν το είχα παρακολουθήσει, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ποτέ δε θα είχα καταλάβει τα μυστικά αυτής της πτυχής της ζωής.

»Τέλος, θέλω επίσης να αναφέρω ότι πραγματικά έχει αποτελέσματα, αν εφαρμόσει κανείς τα δεδομένα σωστά. Τώρα έχω πολύ περισσότερη κατανόηση του χώρου εργασίας μου και μπορώ να βοηθήσω και άλλους.

»Ευχαριστώ την επόπτρια του μαθήματός μου για τη βοήθειά της και τις ανεκτίμητες οδηγίες της και τον Λ. Ρον Χάμπαρντ».

– A. M.