ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Τον λόγο για τον οποίο ένα άτομο χάνει την αίσθηση της προσωπικής του αξίας και τον αυτοσεβασμό του.
  • Ποια είναι η αιτία που το άτομο απομακρύνεται από τις σχέσεις του, την καριέρα του, την ομάδα του ή ακόμα και παραιτείται από τα όνειρά του.
  • Την ακριβή τεχνολογία που σου επιτρέπει να απαλλαχθείς από παραπτώματα του παρελθόντος και να ανακουφιστείς από τη μιζέρια που προκαλείται από αυτές τις παραβάσεις.

Επισκόπηση του μαθήματος

Τι κάνει τους ανθρώπους να αποσύρονται από τη συμμετοχή στη ζωή; Ένα ανέμελο παιδί μεγαλώνει και γίνεται μαζεμένο και επιφυλακτικό ως έφηβος. Μια επιτυχημένη γυναίκα καριέρας που αφήνει τη μια προσωπική σχέση μετά την άλλη πάσχει από έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ένας συνταξιούχος αναπολεί τη ζωή του μετανιώνοντας για τις επιλογές που έκανε.

Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτά τα τόσο συνηθισμένα σενάρια. Δε «συμβαίνουν απλώς», ούτε είναι θέμα μοίρας. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συγκέντρωσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ξεκάθαρα απευθύνεται στη βασική αιτία για την απομάκρυνση από τους άλλους και την απώλεια της ακεραιότητας και την αντιμετωπίζει. Και ανέπτυξε έναν ακριβή τρόπο για να βοηθήσει τα άτομα να ανακτήσουν το αίσθημα της τιμιότητας και της αυτοεκτίμησης. Τα όνειρα που έγιναν ερείπια και η μετάνοια για το παρελθόν δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτραβούν τους ανθρώπους από το να ζουν στο παρόν.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός που κάνει τα άτομα να απομακρύνονται από σχέσεις, οικογένειες, ομάδες, ακόμα και από τα όνειρά τους. Και τέτοιες καταστάσεις μπορούν να διορθωθούν. Σε αυτό το μάθημα, θα ανακαλύψεις πώς μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους να επανακτήσουν την ακεραιότητά τους και τον ενθουσιασμό τους για τη ζωή. Πρόκειται για μια νέα οπτική γωνία όσον αφορά ένα παλιό πρόβλημα, και αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται πλέον να κάθεσαι στο περιθώριο και να παρατηρείς τα βάσανα των άλλων χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι. Αντ’ αυτού, θα έχεις στα χέρια σου εργαλεία που επιλύουν πλήρως μια τέτοια δυστυχία.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

6 με 7 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Ακεραιότητα και Τιμιότητα
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Ακεραιότητα και Τιμιότητα», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Έκανα το μάθημα “Ακεραιότητα και Τιμιότητα” και ωφελήθηκα σε μεγάλο βαθμό! Η ύλη του μαθήματος ήταν ευκολοδιάβαστη και πολύ εμπεριστατωμένη. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου από την εφαρμογή των δεδομένων του μαθήματος. Ύστερα βοήθησα μια συνάδελφο να εφαρμόσει αυτά τα δεδομένα, και είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Ποτέ δεν την είχα δει τόσο ευτυχισμένη. Αυτή η τεχνολογία είναι εύκολη και βαθμιδωτή, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα να την κατανοήσεις.

»Το πρόβλημα με πάρα πολλούς ανθρώπους είναι ότι συχνά δικαιολογούν πράγματα, βλάπτουν απροκάλυπτα ομάδες που έχουν ανάγκη τη συνεργασία τους και αποκρύπτουν πληροφορίες μεταξύ τους για να συγκαλύψουν τη ζωή τους και τις αποτυχίες τους. Αυτό το μάθημα, όμως, σώζει δουλειές, ομάδες και εσένα από το αίσθημα ενοχής. Με αυτή την τεχνολογία, μπορείς επίσης να απαλλαγείς από το αίσθημα ενοχής και να γίνεις πιο δυνατός. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή την τεχνολογία και έχω μείνει κατάπληκτος με την τεράστια αλλαγή που επιφέρει!»

– Μ. Κ.


«Καθώς διάβαζα το βιβλιαράκι Ακεραιότητα και Τιμιότητα, υπήρχαν αρκετά πράγματα που μ’ έκαναν αμέσως να ξεκαθαρίσω γιατί είχα θέσει τέλος σε τόσες πολλές φιλίες, γιατί είχα διακόψει οικογενειακές σχέσεις και γιατί εγκατέλειψα τον σύζυγό μου. Ενθυμούμενη αυτά τα γεγονότα, πάντα αναρωτιόμουν γιατί έκανα και είπα πράγματα που ήξερα ότι θα έκαναν το άλλο άτομο να απομακρυνθεί από εμένα και να μη θέλει να έχει καμία σχέση μαζί μου. Υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν τόσο άσχημες που νόμιζα ότι τρελαινόμουν επειδή δεν έβγαζαν κανένα απολύτως νόημα.

»Όταν διάβασα τα υλικά αυτού του μαθήματος, έλαβα τις απαντήσεις που έψαχνα. Ένιωσα τόσο ανακουφισμένη που άρχισα να κλαίω. Έκλαψα πολύ καθώς διάβαζα αυτό το βιβλιαράκι, επειδή συνειδητοποίησα ότι είχα φερθεί στους φίλους μου, στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου πολύ άδικα.

»Είναι καλό να εξομολογείται κανείς τι έχει κάνει, και το έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Ωστόσο, χωρίς την κατανόηση του γιατί έκανες αυτό που έκανες, είναι απλώς λόγια. Δεν υπάρχει ανακούφιση, θεραπεία ή αποκατάσταση. Είχα προσπαθήσει να υποστηρίξω ομάδες και πάντοτε έφευγα νιώθοντας περισσότερη ενοχή και περισσότερο βάρος από ό,τι όταν έμπαινα σε αυτές. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να επιτευχθεί αν οι ομάδες υποστήριξης, οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και οι σύμβουλοι διάβαζαν αυτό το βιβλιαράκι με τους πελάτες ή τα μέλη τους και έκαναν μαζί τις πρακτικές ασκήσεις; Πιστεύω ότι το ποσοστό εγκληματικότητας θα μειωνόταν δραστικά σε όλο τον κόσμο!

»Όταν έκανα τις ασκήσεις πρακτικής του μαθήματος Ακεραιότητα και Τιμιότητα, μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου ως παράδειγμα σε όλες. Όταν ήρθε η ώρα να κάνω την τελευταία άσκηση πρακτικής, την έκανα στον εαυτό μου ώστε να ξέρω πώς να την εξηγήσω εύκολα σε κάποιον άλλο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαθιά επίδραση θα είχε σ’ εμένα. Η καταγραφή κάθε επιζήμιας πράξης και κάθε πράξης που είχα αποκρύψει έδιωξε την ενοχή και την ντροπή που ένιωθα για ό,τι είχα κάνει και είχα πει. Όταν κατάλαβα τον λόγο που τα έκανα όλα αυτά, τα εξουδετέρωσα και αφαίρεσα τη δύναμη που είχαν πάνω στη ζωή μου. Και κάθε φορά έκλαιγα. Πιστεύω ότι ήταν δάκρυα χαράς, γιατί δε χρειαζόταν να κουβαλάω τον πόνο και τη σύγχυση μαζί μου πια. Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη τώρα, το πρόσωπό μου μοιάζει πιο φωτεινό και πιο ευτυχισμένο. Τώρα φαίνεται ο αληθινός μου εαυτός.

»Όταν έβαλα την κόρη μου και μια πελάτισσά μου να κάνουν το ίδιο, ήταν σαν κάποιος να είχε γκρεμίσει ένα φράγμα από λόγια και δάκρυα. Η κόρη μου όχι μόνο έγραψε τις επιζήμιες πράξεις της και τις πράξεις που είχε αποκρύψει, αλλά επιπλέον μου είπε πολλά πράγματα τα οποία κρατούσε για τον εαυτό της, διότι δεν ήθελε να με πληγώσει ή να θυμώσω μαζί της. Η κόρη μου τώρα δε μου μιλάει απλώς για διάφορα πράγματα, αλλά τα συζητάει μαζί μου.

»Η πελάτισσά μου κι εγώ αρχίσαμε να κάνουμε το ίδιο στο σπίτι μου το πρωί. Έμεινε μέχρι το βράδυ γιατί έπρεπε να κάνουμε διαλείμματα για φαγητό και για να την αφήσω να κλάψει και να καλμάρει για να συνεχίσει να γράφει. Όταν έφυγε, το πρόσωπό της έδειχνε πολύ νεότερο, οι μαύροι κύκλοι κάτω απ’ τα μάτια της είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, και χαμογελούσε για πρώτη φορά από τότε που τη γνώρισα».

– Μ. Γ.