ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν έναν στόχο, αλλά δε σημειώνουν πρόοδο προς την επίτευξή του.
  • Τι πρέπει να κάνεις, βήμα προς βήμα, για να γίνουν τα σχέδιά σου πραγματικότητα.
  • Τα ακριβή εργαλεία που χρειάζεσαι για να θέσεις και να επιτύχεις τους στόχους σου σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Επισκόπηση του μαθήματος

Πώς φέρει κανείς τα πράγματα εις πέρας; Πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα και να εκτελέσει ένα σχέδιο έως την ολοκλήρωσή του; Πολλοί από εμάς φαίνεται να έχουμε απραγματοποίητους στόχους ή ανολοκλήρωτα σχέδια και πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε καθήκοντα που μας καταβάλλουν ή που νομίζουμε ότι είναι ακατόρθωτα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για άτομα, αλλά και για επιχειρήσεις ή ακόμη και χώρες. Η ιστορία είναι γεμάτη με αποτυχημένα πρότζεκτ.

Εξετάζοντας το θέμα της οργάνωσης, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε ένα τεράστιο σώμα τεχνολογίας για να εξασφαλιστεί η επιτυχία οποιασδήποτε ομάδας. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε επίσης μια λύση για τον πιο συνηθισμένο λόγο αποτυχίας: την ανικανότητα να εκτελεί κανείς σχέδια.

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα μάθεις πώς να επιτυγχάνεις τον κάθε στόχο, μικρό ή μεγάλο. Τα σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνουν ορισμένα ζωτικής σημασίας βήματα, το ένα μετά το άλλο. Θα μάθεις ποια είναι αυτά τα βήματα και πώς να τα εφαρμόσεις σε οτιδήποτε – μια προσωπική φιλοδοξία, μια οικογένεια, μια ομάδα, μια επιχείρηση και πολλά άλλα. Θα μάθεις ότι τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

5 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Στόχοι και Ιδανικά
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Επιδιώξεις και Στόχοι», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Όντας ένα φιλόδοξο και δημιουργικό άτομο, έχω συχνά ιδέες για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να βελτιώσω τη ζωή μου ή τη ζωή των ανθρώπων γύρω μου, της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Ωστόσο, συχνά αυτές οι ιδέες έρχονται και παρέρχονται, χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν. Κάθε μέρα αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις στη ζωή και μέχρι τώρα ήταν εύκολο για μένα να αναβάλλω ή να παρατάω σχέδια, επειδή άφηνα τα εμπόδια να μπαίνουν στη μέση.

»Το μάθημα Επιδιώξεις και Στόχοι μού έχει διδάξει τη σπουδαιότητα του να έχει κανείς ένα σχέδιο μάχης και μια συνολική στρατηγική, έτσι ώστε όταν προκύπτουν προβλήματα κάποιος να μπορεί είτε να τα αντιμετωπίσει και να συνεχίσει προς την επίτευξη του γενικότερου στόχου του είτε να προσαρμόσει και να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση ώστε το πρόβλημα να γίνει μικρό σε σχέση με τον τελικό του στόχο.

»Η τεχνολογία αυτή μου έδωσε στην πραγματικότητα μια εντελώς διαφορετική άποψη για τον σχεδιασμό και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα μια πολύ ιδεαλιστική και εξωπραγματική άποψη για το πώς να έχω επιτυχία. Θεωρούσα ότι μια μέρα απλώς θα συμβεί κι ότι αυτό ήταν όλο. Τώρα, ενώ καταλαβαίνω ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για να φτάσω να έχω επιτυχία, έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η τεχνολογία μού έδωσε ένα σύστημα υποστήριξης στο οποίο μπορώ να βασίζομαι διαρκώς.

»Όπως και με το μάθημα Τεχνολογία Μελέτης, έχω ήδη την απόδειξη του πόσο εκπληκτική είναι αυτή η τεχνολογία. Σε μια από τις ασκήσεις πρακτικής, ο στόχος που έθεσα προσωπικά ήταν κάτι που σκεφτόμουν να πραγματοποιήσω εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά δεν είχα καταβάλλει καμία προσπάθεια ώστε να ξεκινήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό. Τώρα, όχι μόνο έχω μια στρατηγική για την ολοκλήρωση αυτού του πρότζεκτ, αλλά και πολύ λεπτομερείς στόχους που μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να πραγματοποιήσω την ιδέα μου. Ανυπομονώ για το μέλλον, περιμένοντας να προκύψουν προκλήσεις, ξέροντας ότι δεν πρόκειται για κάτι το αρνητικό, αλλά για ευκαιρίες να χρησιμοποιήσω καλή στρατηγική και σχεδιασμό προκειμένου να έχω επιτυχία!»

– Γ. Σ.


«Έχω ολοκληρώσει το μάθημα “Επιδιώξεις και Στόχοι” μέσω του ιστοτόπου των Εθελοντών Λειτουργών της Scientology. Αφότου διάβασα το βιβλίο στο διαδίκτυο και ολοκλήρωσα τις ασκήσεις πρακτικής, εφαρμόζω τα εργαλεία αυτά στην επιχείρησή μου.

»Μέσα σε μερικές εβδομάδες, χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, έχω αυξήσει τον αριθμό των ραντεβού με υποψήφιους πελάτες από περίπου 1 με 2 την εβδομάδα σε 6 με 8 την εβδομάδα, και έχω δύο νέους πελάτες με τους οποίους δουλεύω. Το μάθημα είναι πολύ βοηθητικό γιατί οι ασκήσεις πρακτικής σού διδάσκουν πώς να εφαρμόσεις τα εργαλεία. Δεν πρόκειται απλώς για θεωρητική γνώση. Η εφαρμογή των εργαλείων σε βοηθάει πάρα πολύ να επικεντρωθείς στους στόχους σου. Όλες οι δραστηριότητες που δε συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων σου εξαλείφονται και καταπιάνεσαι μόνο με δραστηριότητες υψηλού επιπέδου, που οδηγούν στην επίτευξη των στόχων σου.

»Απόλαυσα πραγματικά αυτό το μάθημα και έχω πάντα μαζί μου το βιβλιαράκι Στόχοι και Ιδανικά, έτσι ώστε να εφαρμόζω τα εργαλεία σε καθημερινή βάση. Είμαι βέβαιος ότι η επιχείρησή μου θα έχει επιτυχία. Βλέπω τα σημάδια από τώρα».

– M. Χ.