ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΛΗΘΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

Είτε υπηρετούν στις δικές τους κοινότητες είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, το σύνθημα του Εθελοντή Λειτουργού της Σαηεντολογίας είναι «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό». Το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς ως μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία, συνιστά σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο προφανείς διεθνείς ανεξάρτητες δυνάμεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το καθήκον του Εθελοντή Λειτουργού είναι να αποτελεί «ένα άτοµο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση µε το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευµατικές αξίες στη ζωή των άλλων». Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, Σαηεντολόγοι και μη, έχουν εκπαιδευτεί στην πράξη είτε μέσω του διαδικτύου, σε ένα εύρος δεξιοτήτων χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη στοιχεία της Σαηεντολογίας για την ανακούφιση του σωματικού, πνευματικού και ψυχικού πόνου και τη βελτίωση οποιασδήποτε πλευράς της ζωής – από την επικοινωνία και τη μελέτη, μέχρι τον γάμο και την ανατροφή των παιδιών, τη διαχείριση του άγχους, την επιτυχία στον χώρο εργασίας, την επίτευξη στόχων και πολλά περισσότερα.

Επιπλέον, ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών έχει σχηματίσει τη μόνιμη Ομάδα Εθελοντών Λειτουργών για Ανταπόκριση σε Καταστροφές, η οποία κινητοποιείται σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και ανταποκρίνεται όπου υπάρχει ανάγκη. Συνεργάζεται με περίπου 1.000 οργανώσεις και σωματεία και έχει αξιοποιήσει τη δεξιότητα και την εμπειρία των μελών της όσον αφορά την παροχή σωματικής και πνευματικής βοήθειας σε εκατοντάδες τόπους καταστροφής.