ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθεις:

  • Το βασικό κίνητρο όλων των πράξεων και αποφάσεών σου.
  • Τα οκτώ ξεχωριστά τμήματα που συνιστούν τη ζωή και πώς το καθένα από αυτά σχετίζεται με τα υπόλοιπα.
  • Πώς να παίρνεις με βεβαιότητα τις σωστές αποφάσεις στη ζωή.

Επισκόπηση του μαθήματος

Εδώ και χιλιετίες, ο Άνθρωπος προσπαθεί να ορίσει τη θέση του σε αυτό τον υλικό κόσμο. Πώς συνδέεται με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής και τους συνανθρώπους του; Ποιες είναι οι πραγματικές ευθύνες του και απέναντι σε ποιον;

Δεν υπήρξαν οριστικές απαντήσεις, ούτε από τους αρχαίους Έλληνες, ούτε από τους διανοούμενους υλιστές των τελευταίων χρόνων.

Και τα πράγματα παρέμειναν έτσι μέχρι που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ υλοποίησε τον πολυπόθητο στόχο του: την ανακάλυψη μιας ενοποιητικής αρχής που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της ζωής, έναν κοινό παρονομαστή, σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να κατανοηθούν όλοι οι άνθρωποι και ακόμα και ολόκληρη η ζωή.

Από αυτό προήλθε μια πλημμύρα ανακαλύψεων που έριξε νέο φως στη φύση του ανθρώπου και της ζωής.

Οι αρχές σε αυτό το μάθημα λύνουν το αρχαίο ηθικό δίλημμα του σωστού και του λάθους και επιφέρουν ένα νέο επίπεδο ορθολογισμού. Με αυτές τις αρχές, μπορεί κανείς τώρα να ευθυγραμμίσει τους διάφορους παράγοντες της ύπαρξης, να πάρει τις σωστές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορες επιλογές και να αποκτήσει μια νέα προοπτική για τις διαθέσιμες κατευθύνσεις της ζωής του.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέλυσε αυτές τις αρχές σε πολλά άλλα συγγράμματα και διαλέξεις. Αλλά αυτό που ακολουθεί είναι η ουσία του θέματος και μια πρακτική προσέγγιση για επιτυχημένη διαβίωση που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Λεπτομέρειες του μαθήματος

Ευκολία στη μελέτη

Το μάθημα αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνεται βήμα προς βήμα, με ταξινομημένες κατά σειρά αναθέσεις ανάγνωσης και ερωτήσεις για να ελέγχουμε την κατανόησή σου.

Πριν να ξεκινήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό logon στον ιστότοπο της Scientology. Μόλις συνδεθείς, το πρόγραμμα στο διαδίκτυο θα σε καθοδηγήσει σε κάθε βήμα του μαθήματος προς την πλήρη ολοκλήρωσή του, με την παροχή όλων των υλικών από τον ιστότοπο της Scientology.

Διάρκεια του μαθήματος

4 ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να κάνεις το μάθημα με τον δικό σου ρυθμό. Με άλλα λόγια, δεν είναι χρονομετρούμενο. Το μάθημα είναι η υπηρεσία μας προς εσένα, δωρεάν.

Υλικά

Βιβλιαράκι: Τα Δυναμικά της Ύπαρξης
ή Το Εγχειρίδιο της Scientology

Τα υλικά του μαθήματός σου είναι επίσης ενσωματωμένα στο μάθημα στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, όταν είσαι συνδεδεμένος, μπορείς να διαβάζεις τα υλικά από το πρόγραμμα του μαθήματος στο διαδίκτυο καθώς κάνεις το κάθε βήμα. Ωστόσο, σου συνιστούμε να κατεβάσεις δωρεάν ή να αγοράσεις το βιβλιαράκι, για να ανατρέχεις σε αυτό και να το χρησιμοποιείς για αναφορά, όταν δε θα είσαι συνδεδεμένος στο πρόγραμμα του μαθήματος.

Εποπτεία

Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεσαι βοήθεια για τις αναθέσεις των μαθημάτων σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον επόπτη του μαθήματός σου στο διαδίκτυο, με τον οποίο μπορείς να έρθεις σε επαφή χρησιμοποιώντας το κουμπί «Χρειάζεσαι βοήθεια;» στο πρόγραμμα του μαθήματός σου στο διαδίκτυο. Ο επόπτης του μαθήματός σου στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι κατανόησες και αποκόμισες τα μέγιστα οφέλη από τα υλικά του μαθήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα είσαι απολύτως ικανός να εφαρμόσεις τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Αφού ολοκληρώσεις το Μάθημα «Τα Δυναμικά της Ύπαρξης», θα λάβεις ένα πιστοποιητικό μέσω e‑mail.

 

Επιτυχίες

«Πραγματικά ήταν μια εκπληκτική εμπειρία το γεγονός ότι έμαθα για τα δυναμικά (τις διάφορες ωθήσεις ή κίνητρα μέσω των οποίων επιβιώνει κανείς στη ζωή). Τώρα γνωρίζω κάτι το υπέροχο, που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να καταλάβει περισσότερο τα συναισθήματά του και να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, των συμβούλων, των γονιών, των πωλητών και όσων συναναστρέφονται με άλλους.

»Κάποια που βοήθησα είναι τώρα ερωτευμένη και απολύτως ελεύθερη να απολαύσει τη σχέση της, αφότου υπέφερε για περισσότερο από δέκα χρόνια μ’ ένα πρόβλημα, το οποίο εξαφανίστηκε μόλις το εξέτασε από την άποψη των δυναμικών.

»Με τα εργαλεία και τη βαθιά γνώση που απέκτησα κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, μπόρεσα να βοηθήσω ανθρώπους με πολλά και διάφορα προβλήματα που είχαν στη ζωή τους για περισσότερο από δέκα χρόνια, και όλα επιλύθηκαν με ευκολία.

»Συστήνω σε όλους να κάνουν αυτό το μάθημα».

– Τζ. M.


«Το μάθημα αυτό με βοήθησε να κοιτάξω πέρα από τον εαυτό μου και να εξετάσω άλλες περιοχές που συχνά παράβλεπα, και τις οποίες παραβλέπουν και άλλοι συχνά. Οι πρακτικές αναθέσεις με βοήθησαν να εξετάσω τα πράγματα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, ιδίως όσον αφορά τον καθορισμό βέλτιστων λύσεων.

»Ήταν ένα είδος ανταμοιβής για μένα να βοηθήσω μια γυναίκα να καθορίσει μια βέλτιστη λύση για μια κατάσταση που αντιμετώπιζε χρησιμοποιώντας τα δυναμικά (τις διάφορες ωθήσεις ή κίνητρα μέσω των οποίων επιβιώνει κανείς στη ζωή) ως “σημείο αναφοράς”. Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία και για τους δυο μας.

»Έχω αρχίσει να ασχολούμαι, και είμαι πολύ πιο εξοικειωμένος με όλα τα δυναμικά, αντί με λίγα μόνο, μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, κι αυτό είναι πραγματικά μια σημαντική νίκη. Σας ευχαριστώ για την καθοδήγηση, την ενθάρρυνση και τη βοήθεια που μου δώσατε με αυτό το μάθημα».

– Ρ. Λ.