ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς συνεργάζεται με σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα ανά τον κόσμο, παρέχοντας τα αποτελεσματικά εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

■ Το Πρόγραμμα Ντέλφι είναι ένα ιδιωτικό σχολικό πρότυπο με τις κεντρικές εγκαταστάσεις να βρίσκονται στο Σχολείο Ντέλφι στο Σέρινταν του Όρεγκον και με ένα δίκτυο από έξι ακόμα σχολεία σε κύρια αστικά κέντρα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα τα σχολεία Ντέλφι έχουν άδεια απ’ τον Οργανισμό Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες εκπαίδευσης καθώς και τα υλικά. Επίσης, όλα τα σχολεία λειτουργούν έχοντας ένα τυποποιημένο πρόγραμμα μαθημάτων, κοινές εκπαιδευτικές και διαχειριστικές μεθόδους και ένα περιεκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Από την έναρξη του προγράμματος μαθημάτων του Ντέλφι, το 1975, η έμφαση δίνεται στην πρακτική εφαρμογή πέρα από τα όρια της τάξης, με στόχο να βοηθήσουν του μαθητές κάθε ηλικίας «να απολαύσουν τη ζωή».

■ Το πρώτο σχολείο Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στην Αγγλία, εγκαταστάθηκε το 1981 και ήταν το Σχολείο Γκρίνφηλντς στο Σάσεξ. Λειτουργώντας ως ημερήσιο σχολείο και οικοτροφείο και καταλαμβάνοντας 44,5 στρέμματα δασικής έκτασης στο Άσνταουν Φόρεστ, το Γκρίνφηλντς διδάσκει μαθητές από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο. Μετά από μια σχολαστική βασική εκπαίδευση στην Τεχνολογία Μελέτης, λαμβάνουν παραδοσιακή Αγγλική εκπαίδευση. Εκτός από το Γκρίνφηλντς, υπάρχουν περισσότερα από 60 κέντρα διδασκαλίας τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, ενώ επιπλέον κέντρα έχουν ανοίξει και στη Σκωτία.

■ Το πρώτο σχολείο Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στη Δανία εγκαινιάστηκε το 1985. Σήμερα, ένα δίκτυο από κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα σχολεία και κέντρα διδασκαλίας λειτουργούν ανά τη χώρα, ενώ δάσκαλοι από περισσότερα από 250 σχολεία στη Δανία έχουν εκπαιδευτεί στην Τεχνολογία Μελέτης.

■ Στην Ιταλία, μία ομάδα από δασκάλους δημιούργησε το πρώτο σχολικό κέντρο Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης το 1978. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη 19 ομάδων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων Τεχνολογίας Μελέτης και ομάδων διδασκαλίας. Το 2005, το Υπουργείο Εκπαίδευσης ενέκρινε την παράδοση ενός πιλοτικού μαθήματος στην Τεχνολογία Μελέτης σε Ιταλούς δασκάλους ως μέρος της μετεκπαίδευσής τους.

■ Για να συμβαδίζει με τις εκπαιδευτικές μεθόδους του 21ου αιώνα, η Διαδικτυακή Ακαδημία Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης παραδίδει κατ’ οίκον διδασκαλία από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο. Οι μαθητές αποφοιτούν γνωρίζοντας πώς να μαθαίνουν, να ερευνούν και να αξιολογούν δεδομένα. Το διαδικτυακό δίπλωμα Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Η Ακαδημία Ντέλφι στη Φλόριντα, ένα από τα εκατοντάδες σχολεία ανά τον κόσμο που χρησιμοποιούν την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ.