ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΤΑ

To 2005, οι Τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, κατέστρεψαν πόλεις σε όλο τον Μισισιπή, την Αλαμπάμα και τη Λουιζιάνα, αφήνοντας χιλιάδες άστεγους και τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης με πολύ φόρτο εργασίας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ
1.000
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
από όλο τον ΚΟΣΜΟ
ανταποκρίθηκαν
ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν εκεί για να βοηθήσουν τα θύματα της χώρας και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που αντιμετώπιζαν ομαδικές διασώσεις και επιχειρήσεις αποκατάστασης. Περισσότεροι από 1.000 Εθελοντές Λειτουργοί από όλες της Ηνωμένες Πολιτείες και οπουδήποτε αλλού, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη για βοήθεια, βοηθώντας τις ομάδες διάσωσης και παρέχοντας σωματική και πνευματική υποστήριξη σε τραυματισμένα θύματα.

Σε συνεργασία µε τις τοπικές αρχές και άλλους οργανισµούς βοήθησαν να στηθούν προσωρινά καταλύµατα για εκείνους που είχαν χάσει τα σπίτια τους, δίνοντάς τους φαγητό και νερό και διανέμοντας ρουχισμό και αναλώσιμα. Έδωσαν επίσης χιλιάδες βοηθήματα της Σαηεντολογίας, σε αυτούς που είχαν επηρεαστεί από τους τυφώνες.

Τις εβδοµάδες που ακολούθησαν, οι Εθελοντές Λειτουργοί παρέµειναν στην περιοχή, παραδίδοντας σεµινάρια στις τοπικές κοινότητες και στα καταφύγια, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα, προκειµένου να επαναφέρουν τη σταθερότητα στις κοινότητες που είχαν καταστραφεί.

Μια σειρά από καταστρεπτικούς τυφώνες και κυκλώνες συνεχίζει να καταστρέφει κοινότητες σε όλα τα «σοκάκια του τυφώνα» στις ΗΠΑ – στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και στις πολιτείες που συνορεύουν με τον Κόλπο του Μεξικού. Εθελοντές Λειτουργοί κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν σε κάθε νέα φυσική καταστροφή.

«Η πολιτεία µας, η Λουιζιάνα, υπέστη βαριά χτυπήµατα και από τους δύο τυφώνες, Κατρίνα και Ρίτα. Αυτό που είδα να επιτυγχάνουν οι Εθελοντές Λειτουργοί ήταν εξαιρετικό. Τα υπόστεγα ήταν καλά οργανωµένα, µε υψηλό ηθικό και χωρίς προβλήµατα πειθαρχίας. Φρόντιζαν τους ανθρώπους σωµατικά, διανοητικά και πνευµατικά.

»Όλοι εµείς στο Βερµιγιόν Παρίς, γνωρίζουµε τώρα ότι όταν φθάνει ένας Εθελοντής Λειτουργός µε το "Κίτρινο Μπλουζάκι" για να βοηθήσει, µπορούµε να είµαστε βέβαιοι ότι θα φέρει έλεγχο και κατανόηση στην κατάσταση. Επίσης τώρα όλοι γνωρίζουµε πώς οτιδήποτε κι αν συµβεί, κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό!» – Γερουσιαστής της Πολιτείας της Λουϊζιάνα, 2005