Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ
ΓΛΥΠΤΑ

Τα 62 γλυπτά στο Μεγάλο Αίθριο του Κτηρίου του Flag αναπαριστούν τα θεμελιώδη πιστεύω και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας. Η δημιουργία των γλυπτών αποτέλεσε ιστορία από μόνη της. Σε διάστημα ενός χρόνου, οι τεχνίτες χρειάστηκαν 25.000 ώρες για να κατασκευάσουν τα γλυπτά. Καθένα απ' αυτά πλάστηκε χρησιμοποιώντας τη χαμένη εδώ και αιώνες τεχνική με κερί, μια διαδικασία 15 βημάτων που ξεκινάει με ένα μοντέλο από πηλό σε φυσικό μέγεθος, μετά περνάει από λαστιχένια, κέρινα και πορσελάνινα καλούπια, και καταλήγει σε χυτό λιωμένο μπρούντζο στους 1.200 βαθμούς Κελσίου.

2 Τόνοι

μπρούντζου
χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των
62 γλυπτών στο
Αίθριο του Κτηρίου του Flag
Αφού αφαιρεθούν τα καλούπια, το γλυπτό συναρμολογείται, συγκολλείται, περνάει από αμμοβολή και γυαλίζεται. Το γλυπτό μετά τελειοποιείται με φλεγόμενο καυτό κερί, το οποίο συγχωνεύεται με τον μπρούντζο, δημιουργώντας ένα μόνιμο φινίρισμα. Για την εγκατάσταση των γλυπτών στο αίθριο χρειάστηκαν τρεις μήνες.

ΤΡΑΒΕΡΤΙΝΗΣ

Στο Κτήριο του Flag χρησιμοποιήθηκε ιταλικός τραβερτίνης, ένα πέτρωμα ιταλικής κυρίως προέλευσης, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μεγάλα μνημεία την εποχή της αρχαίας Ρώμης. Λατομήθηκε στην Ιταλία, κόπηκε με ακρίβεια και επεξεργάστηκε από επιδέξιους τεχνίτες. Ογκώδη κομμάτια κόπηκαν πρώτα σε πλάκες και μετά σε 35.000 πλακίδια τα οποία τοποθετήθηκαν και συνδυάστηκαν με το χέρι, ώστε να ταιριάξουν ως προς το χρώμα και την κατεύθυνση των «νερών». Πάνω από 250.000 ώρες δουλειάς χρειάστηκαν αποκλειστικά για την παραγωγή της πέτρας.

720 Τόνοι

τραβερτίνης
(653.000 κιλά)

6.500

τετραγωνικά μέτρα
δαπέδου από τραβερτίνη

35.000

πλακίδια
τοποθετημένα με το χέρι

ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Οι τεχνίτες έφτιαξαν ένα ψηφιδωτό από δεκάδες χιλιάδες πέτρινα πλακίδια κομμένα με το χέρι για την πλατεία στην είσοδο του Κτηρίου του Flag. Το ψηφιδωτό που απεικονίζει το σύμβολο του Flag με το βουνό έχει διάμετρο 8 μέτρα. Φτιαγμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πέτρας στον κόσμο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιδωτά που κατασκευάστηκαν στην πρόσφατη ιστορία. Κάθε κομμάτι πέτρας τοποθετήθηκε με το χέρι και στερεώθηκε σε υποδοχές πριν από την εγκατάσταση.

Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η ανύψωση του σταυρού της Σαηεντολογίας αποτέλεσε ένα καθοριστικό σκαλί προόδου στην ιστορία του Flag και ήταν ένα από τα μνημειώδη έργα της οικοδόμησης του μοναδικού ανώτερου και ιδανικού κτηρίου της Σαηεντολογίας στον πλανήτη. Για να ανυψωθεί και να τοποθετηθεί ο σταυρός ύψους 6 μέτρων στην τελική του θέση, στην κορυφή του καμπαναριού του Κτηρίου του Flag, 53 μέτρα πάνω από το επίπεδο του δρόμου, χρειάστηκαν πολλές ώρες.

53

μέτρα πάνω
από το επίπεδο του δρόμου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Πάνω από 100 χειροποίητα ψηφιδωτά έχουν τοποθετηθεί στα πατώματα του Κτηρίου του Flag. Αυτά τα αριστουργήματα δημιουργήθηκαν με λεπτομερή σχέδια και τεχνολογία υδροβολής, που επιτρέπει να μπoυν ψηφίδες γυαλισμένου μάρμαρου Dark Emperador (σκούρο μάρμαρο με κυματοειδείς αποχρώσεις) και να ταιριάξουν τέλεια, εισάγοντας τα σύμβολα της Σαηεντολογίας στην ίδια την «ύφανση» του κτηρίου.

1.264

πόρτες

152.400

μέτρα
εγκατεστημένων σωληνώσεων

243.800

μέτρα μήκος
υλικού κατασκευής τοίχων

2,5 εκατομμύρια
ώρες δουλειάς

για την κατασκευή του
Κτηρίου του Flag

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

Το δάπεδο στο Παρεκκλήσι φτιάχτηκε από προσεκτικά επιλεγμένα ξύλα «End Grain» (τύπος ξύλου με κυματοειδείς αποχρώσεις), κομμένα σε γωνία 90 μοιρών. Κάθε κομμάτι ξύλου είναι περίπου 13Χ13 εκατοστά, τοποθετημένο με την κυματοειδή απόχρωση να κοιτάει προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα στιλ υψηλής αισθητικής, χρώματος και αντοχής. Το δάπεδο τοποθετήθηκε σε διάστημα δύο μηνών.

ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΠΟ ΟΝΥΧΑ

Το Αίθριο και το Παρεκκλήσι έχουν πέτρινα παράθυρα φτιαγμένα από όνυχα, που είναι κομμένος τόσο λεπτός ώστε να περνάει από μέσα του το φως του ήλιου. Αρχικά είχαν σχεδιαστεί ως πλαίσια ρητίνης, αλλά ο εργολάβος αντικατέστησε τα υλικά με πέτρα από όνυχα, κι αυτή ήταν η δική του συμβολή σε αυτό το αρχιτεκτονικό κτηριακό αριστούργημα.