ΕΙΣΑΓΩΓН

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μαθαίνουμε καθημερινά νέα για εθνικιστικές διαμάχες, απάνθρωπες πρακτικές, κοινωνικές εξεγέρσεις και πολέμους.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γεμάτα με ιστορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – από τη βία στο σπίτι και τον εκφοβισμό στα σχολεία μέχρι τη διαφθορά, τη φτώχεια και τις διακρίσεις που επιτρέπονται από τις κυβερνήσεις. Στο μεταξύ, η πλειοψηφία του πλανήτη δε γνωρίζει τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι αυτά τους ανήκουν.

1,5
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
παιδιά
ΕΤΗΣΙΩΣ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ
ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 160 χώρες και δεν μιλάμε μόνο για αναπτυσσόμενες χώρες. Γύρω στα 18.000 άτομα φτάνουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο ως θύματα σωματεμπορίας και οι περισσότεροι από αυτούς, εξαναγκάζονται σε σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση. Γύρω στο 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο, ηλικίας δημοτικού, πέφτουν θύματα σωματεμπορίας ετησίως. Άλλα 171 εκατομμύρια, κυρίως κάτω της ηλικίας των 15 ετών, εργάζονται υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Έτσι για περισσότερα από 40 χρόνια, οι Σαηεντολόγοι έχουν υπάρξει υπέρμαχοι της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 1969, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συμπεριέλαβε την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο περιοδικό της Εκκλησίας Freedom στο οποίο έγραψε:

«Τα Ηνωμένα Έθνη βρήκαν τη λύση. Η απουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κηλιδώνει τα χέρια των κυβερνήσεων και απειλεί τους κανόνες τους. Πολύ λίγες κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει έστω και ένα κομμάτι της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτές οι κυβερνήσεις δεν έχουν καταλάβει ότι η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το να υιοθετήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις και έτσι να δώσουν στους ανθρώπους τους έναν σκοπό, έναν πολιτισμό που αξίζει να υποστηρίζουν, που αξίζει τον πατριωτισμό τους».

Εμπνευσμένοι από τα λόγια του Λ. Ρον Χάμπαρντ που λέει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να γίνουν πραγματικότητα, όχι ένα ιδεαλιστικό όνειρο», οι Σαηεντολόγοι υποστηρίζουν αυτό που έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη μη κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1998, η Εκκλησία ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό ταξίδι για τη Θρησκευτική Ελευθερία, έναν μαραθώνιο σε οκτώ χώρες που έφερε το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκατομμύρια άτομα. Ο ετήσιος μαραθώνιος επεκτάθηκε σε έναν «πολύαθλο» 4.000 χιλιομέτρων σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Εκκλησία και τα μέλη της υποστηρίζουν τα μη θρησκευτικά, λαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς (YHRI) και του οργανισμού Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UHR). Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, που ιδρύθηκε το 2001, διδάσκει τα ανθρώπινα δικαιώµατα στη νεολαία, ώστε να γίνουν υποστηρικτές της ανεκτικότητας και της ειρήνης. Στην 60ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης το 2008, ιδρύθηκε ο οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος ενώνει άτομα, οργανισμούς και κυβερνήσεις με σκοπό την αύξηση της επίγνωσης και του σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.