ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ
13
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
ΕΛΑΒΑΝ
το μήνυμα του
ΔΡΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΥΤΥΧΙΑ
ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Η τελευταία δεκαετία στην Ταϊλάνδη είναι μια ιστορία πολιτικών αναταραχών και διαμάχης μεταξύ αριστερών και δεξιών παρατάξεων, περιλαμβανομένης και της «Κατάστασης Πολιορκίας του Κόκκινου Οκτώβρη».

Τα μέλη της ομάδας του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ταϊλάνδης, παρατηρώντας τα καταπραϋντικά αποτελέσματα που έχει Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, αποφάσισαν να βοηθήσουν στην εκτόνωση της εχθρότητας μεταξύ των δύο παρατάξεων.

Ξεκίνησαν από την Μπανγκόκ, διανέμοντας χιλιάδες βιβλιαράκια Ο Δρόμος προς την Ευτυχία σε μία νυχτερινή συγκέντρωση του αριστερού κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων του Γκραντ Πάλας και διένειμαν επίσης βιβλιαράκια και σε μια συγκέντρωση δεξιών σε μια άλλη τοποθεσία. Μέσα στην πρώτη ώρα, οι διαδηλωτές σταματούσαν και διάβαζαν τις αρχές από το βιβλιαράκι. Όταν βρέθηκε στα χέρια των ηγετών των κομμάτων, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, αποτέλεσε το μόνο σημείο συμφωνίας μεταξύ των δύο αντίπαλων κομμάτων.

Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Σλοβακίας, παρουσίασε το πρόγραμμα σε επισήμους της αστυνομίας και ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα καθαριότητας, το οποίο μεταμόρφωσε την κοινότητα των Ρομά.

Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία διένειμε επίσης το βιβλιαράκι κατευθείαν στους πολίτες της Μπανγκόκ: στην αγορά του Κλονγκ Τοέι, όπου οι εργάτες της Ταϊλάνδης συγκεντρώνονται γενεές επί γενεών, στους σταθμούς μετρό της Μπανγκόκ, στους οδηγούς ταξί που έκαναν στάση κατά μήκος του ποταμού Τσάο Πράια και σε βουδιστές από το μοναστήρι Γουάτ Δαμ Μανγκόγκ Τονγκ.

Διπλασίασαν τις προσπάθειές τους με παρουσιάσεις του Δρόμου προς την Ευτυχία στα σχολεία, βάζοντας χιλιάδες μαθητές να συμμετέχουν στη διαδραστική εκπαίδευση των αρχών του βιβλίου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, ο ανώτερος αξιωματικός της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ, διέταξε την άμεση διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία σε ολόκληρο το αστυνομικό σώμα.

Η ομάδα παρέδωσε επίσης σεμινάρια σε 600 υπαλλήλους της μητροπολιτικής αστυνομίας και σε μια ειδική μονάδα του Βασιλικού Στρατού, υπεύθυνη για τη διαφύλαξη του συντάγματος της Ταϊλάνδης. Και αμέσως μετά, η εκπαίδευση του Δρόμου προς την Ευτυχία εξαπλώθηκε σε όλους τους στρατιωτικούς κλάδους: στο κέντρο επικοινωνίας του Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, στους πιλότους «Μαύρα Γεράκια», στη Βασιλική Εναέρια Δύναμη της Ταϊλάνδης, στο Βασιλικό Σώμα Διαβιβάσεων και στους στρατιώτες της Βασιλικής Φρουράς.

Συνολικά, 10.000 άτομα παρακολούθησαν τις διαλέξεις του Δρόμου προς την Ευτυχία, 150.000 έλαβαν τα βιβλιαράκια και εκατοντάδες χιλιάδες είδαν στην τηλεόραση το μήνυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία. Μόνο μέσα σε έναν χρόνο, το μήνυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία έφτασε σε 13 εκατομμύρια άτομα στην Ταϊλάνδη.

Και με τα βιβλιαράκια στα χέρια περισσότερων από 22.000 στρατιωτικών, ένας αξιωματικός του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης, είπε: «Σήμερα υπάρχει ελπίδα για το μέλλον μας, χάρη στον Δρόμο προς την Ευτυχία».