ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΤΙΛ ΤΗΣ SCIENTOLOGY:
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το Shrine Auditorium ήταν κατάμεστο και οι Scientologist αποχαιρέτησαν μια πρωτοφανή χρονιά, ξεκινώντας ένα μέλλον με απεριόριστους ορίζοντες για το 2024!

Μια βραδιά για να τιμήσουμε άλλη μια χρονιά ασταμάτητης παγκόσμιας εξάπλωσης...

Μια βραδιά για να ατενίσουμε τα άπειρα αύριο...

Μια βραδιά για να γιορτάσουμε με ενθουσιασμό και να ξεκινήσουμε δυναμικά το νέο έτος!

Το μεγαλείο του Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες αποτέλεσε το σκηνικό για μια καλαίσθητη και συναρπαστική βραδιά, καθώς πάνω από 6.500 Scientologist και καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν για τον θεαματικό Εορτασμό της Πρωτοχρονιάς της Scientology.

Αμέσως, το Shrine γέμισε με εορταστικά φώτα και μουσική. Το ακροατήριο σηκώθηκε και παρέμεινε όρθιο καθ’ όλη τη διάρκεια της εναρκτήριας συναυλίας που περιλάμβανε μια σειρά διεθνών καλλιτεχνών.

Ο κ. Μισκάβιτς αρχίζει δυναμικά την εκδήλωση αποχαιρετώντας μια πρωτοφανή χρονιά και ξεκινώντας ένα μέλλον με απεριόριστους ορίζοντες για το 2024.

Ενώ η προσμονή του κοινού είχε ήδη εκτοξευτεί στα ύψη, έφτασε στη στρατόσφαιρα όταν ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, ο εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Scientology, ανέβηκε στη σκηνή. Οι δυνατές επευφημίες αντηχούσαν στη μεγαλοπρεπή αίθουσα, εμποτίζοντας τη βραδιά με ένα κύμα ενθουσιασμού και βαθυστόχαστου νοήματος.

«Κατά παράδοση, στην Εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς περιηγούμαστε στους διάφορους τομείς της Τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην πράξη» είπε ο κ. Μισκάβιτς ξεκινώντας. Μετά από ένα συναρπαστικό βίντεο που έδωσε στο κοινό μια γεύση από το τι επιφύλασσε εκείνη η μαγευτική βραδιά, πρόσθεσε: «Δε γιορτάζουμε απλώς τον χρόνο που πέρασε. Αλλά θα εκτοξεύσουμε πυραύλους και θα ανατινάξουμε την οροφή από αυτή την αίθουσα εκδηλώσεων καθώς απογειωνόμαστε προς την Πρωτοχρονιά του 2024!».

Και τότε ο κ. Μισκάβιτς ξεκίνησε τον Εορτασμό της Πρωτοχρονιάς με το πραγματικό στιλ της Scientology, παρουσιάζοντας παραστατικές ιστορίες της εκρηκτικής ανάπτυξης της Εκκλησίας κατά το τελευταίο έτος.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ

Μια ένδειξη της αυξανόμενης εμβέλειας της Scientology ήταν εξαιρετικά εμφανής από τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές της πρωτοβουλίες, συγκεντρώνοντας μια παγκόσμια δύναμη εθελοντών που παρέδωσε 10 εκατομμύρια ώρες άνευ όρων βοήθειας.

Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με διακηρύξεις ευγνωμοσύνης από:

  • τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για «την εξαίρετη ένδειξη ευσπλαχνίας και ακλόνητης αφοσίωσης»·
  • το Εθνικό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας «για την αφοσίωση και την προσπάθεια των εθελοντών σας σε μια περίοδο κρίσης για εμάς»·
  • τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου «ως αναγνώριση του ότι κάνατε τα αδύνατα δυνατά»·
  • και από φορείς επιρροής σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου, με πάνω από 3.000 βραβεία και αναγνωρίσεις στο όνομα της δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου.
  • Παράλληλα, η Εκκλησία ανύψωσε τον κόσμο μέσω του Scientology Network, κερδίζοντας βραβεία για τηλεοπτικά προγράμματα και κοινωνική ευθύνη, ξεπερνώντας τα 130 βραβεία του κλάδου.

    Ταυτόχρονα, το διαδικτυακό σύμπαν της Scientology ικανοποιούσε την αυξανόμενη περιέργεια για τη θρησκεία, καθώς επισκέπτες εγγράφονταν σε ένα μάθημα στο διαδίκτυο κάθε δύο λεπτά, φτάνοντας συνολικά τον εκπληκτικό αριθμό των 1,2 εκατομμυρίων ολοκληρώσεων μαθημάτων.

    Αλλά ο αριθμός που κάνει εμφανές ότι πρόκειται να ακολουθήσει ένα ακόμη σπουδαιότερο μέλλον είναι τα 460 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα υπό κατασκευή. Και όλα αυτά για να διπλασιάσουμε την παγκόσμια εμβέλεια της Scientology σε πέντε ηπείρους.

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

    Αν αυτή η τεράστια προετοιμασία έδειξε την επεκτεινόμενη υλική παρουσία της Scientology, ο κ. Μισκάβιτς παρουσίασε μετά απανωτά επιτεύγματα που αντικατοπτρίζουν την Τεχνολογία του Ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ σε εφαρμογή, ξετυλίγοντας ένα μωσαϊκό υποδειγματικών ιστοριών, καθεμία από τις οποίες απεικονίζει τη δύναμη των παγκόσμιων προγραμμάτων που είναι αφιερωμένα στην προώθηση της κοινωνικής βελτίωσης, της ευημερίας των ομάδων και της πνευματικής προόδου.

    Ο Σύνδεσμος για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση (ABLE), που εκτελεί προγράμματα που καταπολεμούν τη χρήση ναρκωτικών, τον αναλφαβητισμό, την ανηθικότητα και την εγκληματικότητα.

  • Στην Ιταλία, την πατρίδα του εμπορίου ναρκωτικών που αποφέρει 30 δισεκατομμύρια δολάρια μαύρου χρήματος και μια χώρα με ένα από τα χειρότερα ποσοστά εθισμού στην Ευρώπη, αλλά όπου ένας βετεράνος εκτελεστικός του Νάρκωνον με εμπειρία 40 χρόνων δίνει στους εθισμένους μια νέα ζωή χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία του Ρον για την Απεξάρτηση από τα Ναρκωτικά. Αυτή είναι η ιστορία ενός επεκτεινόμενου δικτύου με εφτά κέντρα Νάρκωνον που καλύπτουν όλο τον χάρτη της Ιταλίας, σώζοντας μια ακόμη ζωή από τον εθισμό κάθε μέρα.
  • Στην Ολλανδία, μια ομάδα εκπαιδευτικών του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης με έδρα το Άμστερνταμ χρησιμοποίησε την Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να υπερνικήσει τα εκπαιδευτικά εμπόδια που πηγάζουν από τις έμφυτες πολυπλοκότητες της ολλανδικής γλώσσας. Μετά από μόνο 60 ώρες ιδιαίτερων μαθημάτων, σχεδόν το 90 τοις εκατό των μαθητών που θεωρούνταν «ανεπίδεκτοι μαθήσεως», παίρνουν βαθμούς άνω του εθνικού μέσου όρου. Συνεπώς, η ομάδα του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης επεκτάθηκε σε όλη την πόλη με έξι κέντρα, φτάνοντας έτσι στο κορυφαίο ένα τοις εκατό όλων των κέντρων ιδιαίτερων μαθημάτων όλης της χώρας, και τότε εκπαιδευτικοί αναγνώρισαν την Τεχνολογία Μελέτης ως το πρότυπο για την αναβάθμιση όλης της ολλανδικής παιδείας.
  • Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η οργή και η προκατάληψη που υπέβοσκαν προκάλεσαν περισσότερες από 100 συνεχόμενες βραδιές επεισοδίων, ενώ ένα κύμα βίαιου εγκλήματος έσπασε όλα τα ρεκόρ. Αλλά τότε ανέλαβε δράση η Εκκλησία της Scientology της πόλης αποστέλλοντας ταχυδρομικώς σχεδόν 44.000 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία στα επίκεντρα των επεισοδίων, καλώντας τους κατοίκους του Πόρτλαντ να ζήσουν μαζί ειρηνικά. Τότε, πείτε το μαγεία, πείτε το σύμπτωση, τα επεισόδια σταμάτησαν εντελώς. Οι ομάδες της Εκκλησίας και της κοινότητας συνεργάστηκαν περαιτέρω για να διανείμουν βιβλιαράκια σε ατομική βάση σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατοίκων στο κέντρο της πόλης, και τότε το ποσοστό εγκληματικότητας έπεσε πιο χαμηλά από τα ποσοστά προ πανδημίας.
  • Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο της Scientology για Επιχειρήσεις (WISE), που διαδίδει τη Διαχειριστική Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την επιβίωση και την ευημερία των ομάδων.

  • Από την Αυστραλία είχαμε την ιστορία των εντυπωσιακών δίδυμων αδερφών που είναι ιδιοκτήτες τρίτης γενιάς της οικογενειακής τους κατασκευαστικής επιχείρησης που χτίζει σπίτια. Από τότε που έγιναν μέλη της WISE το 2019, οι αδερφοί έχουν επεκτείνει την επιχείρηση από τέσσερις πόλεις στα πρώτα 50 χρόνια της εταιρείας σε 13 κωμοπόλεις και πόλεις σήμερα. Οι αδερφοί είχαν στην ουσία τριπλάσια εξάπλωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατασκευάζοντας σχεδόν 1.000 σπίτια, και αναζωογονώντας έτσι το Μεγάλο Αυστραλιανό Όνειρο για ιδιοκτήτες σπιτιού για πρώτη φορά.
  • Στην Ουγγαρία, όπου οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες έκαναν τις πολυαγαπημένες εγχώριες μάρκες οικιακών ειδών να εξαφανιστούν από την αγορά, ένας επιχειρηματίας και μέλος της WISE αποφάσισε να ενισχύσει την ουγγρική οικονομία μέσω των ουγγρικών προϊόντων. Αφού αγόρασε μια σχεδόν χρεοκοπημένη κατασκευάστρια εταιρεία προϊόντων οικιακής και προσωπικής περιποίησης, της έδωσε νέα πνοή με τη Διαχειριστική Τεχνολογία, επεκτείνοντάς την 350 φορές. Αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εταιρεία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη φήμη. Διότι, καθώς οι παγκόσμιες γραμμές εφοδιασμού ήταν κλειστές και οι εισαγωγές ξαφνικά δεν ήταν εφικτές, αυτός αναδιαμόρφωσε τις γραμμές κατασκευής του εργοστασίου για να παράγει αποκλειστικά το πιο αναγκαίο και περιζήτητο προϊόν της χώρας: απολυμαντικό. Και τότε ονομάστηκε επίσημα «πάροχος ζωτικών υπηρεσιών», παρέχοντας συνολικά πάνω από 5,5 εκατομμύρια λίτρα απολυμαντικού σε ολόκληρη τη χώρα, από κάθε σουπερμάρκετ μέχρι κάθε σχολείο και νοσοκομείο. Τότε, η εταιρεία του έλαβε το ένα βραβείο μετά το άλλο, μέχρι που τελικά πήγε στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας για να λάβει το ξακουστό Μεγάλο Βραβείο Αξίας και Ποιότητας της χώρας.
  • Και τέλος, από τη Νότια Αμερική, όπου ένα Κολέγιο Διαχείρισης Χάμπαρντ (HCA) στο Εκουαδόρ είχε πάνω από 11.000 επαγγελματίες που αποφοίτησαν από μαθήματα Διαχειριστικής Τεχνολογίας του Ρον. Το HCA συμβουλεύει επίσης επιχειρήσεις κάθε είδους, από έναν κορυφαίο παραγωγό μπαχαρικών και τσαγιού έως μία από τις καλύτερες εταιρείες ειδών σνακ, και ακόμα και τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ορχιδέας στον κόσμο. Συνολικά, το HCA του Εκουαδόρ έχει φέρει τη Διαχειριστική Τεχνολογία σε περισσότερες από 5.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το έξι τοις εκατό της βασικής οικονομίας της χώρας, κι όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να λάβει το HCA μια διακήρυξη ευγνωμοσύνης από το ίδιο το Γραφείο του Προέδρου για την ενίσχυση της βιομηχανίας του Εκουαδόρ προς νέα επίπεδα παραγωγικότητας.
  • Ο Διεθνής Εκκλησιαστικός Σύλλογος Λειτουργών Χάμπαρντ (I HELP) και οι Μίσιον της Scientology Διεθνώς (SMI), το παγκόσμιο κίνημα των Ομάδων του Πεδίου και των Μίσιον της Scientology.

  • Ταϊτσούνγκ, Ταϊβάν: Αποτελώντας υπόδειγμα πρωτοπόρων Scientologist, που ανοίγουν ακόμα περισσότερες νέες πύλες προς τη Γέφυρα, αυτό το δίδυμο πατέρα και κόρης ίδρυσε την Ομάδα Superior Knowledge, η οποία έχει τόση εμβέλεια που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια Ιδανική Ομάδα. Σε μια χώρα όπου η αρχαία σοφία έρχεται δεύτερη μετά την υλική ευημερία, η Ομάδα αυτή είναι αφοσιωμένη να παρέχει την πρακτική γνώση που είναι τόσο απαραίτητη για την αληθινή ευτυχία και ευημερία. Σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά πάρκα υψηλής τεχνολογίας της Ταϊτσούνγκ, η Superior Knowledge προσφέρει την Τεχνολογία της Dianetics και της Scientology σε όλο τον επαγγελματικό τομέα της πόλης, προτρέποντας ήδη κορυφαίους αξιωματούχους να διακηρύξουν: «Δημιουργείτε ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία της Ταϊβάν».
  • Δημοκρατία της Τσεχίας: Είναι μια χώρα όπου μια αναπτυσσόμενη κοινότητα πρωτοπόρων Scientologist εργάζεται προς τον στόχο της δημιουργίας ενός Ιδανικού Οργανισμού με τα όλα του. Γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ένα μέλος του I HELP αποφάσισε να στρατολογήσει μια ολόκληρη ομάδα για να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό ως Ώντιτορ και Επόπτες της Χρυσής Εποχής. Και τότε ιδρύθηκε η ολοκαίνουρια Μίσιον της Scientology της Ζιμπρονίτσκα στο Πίλσεν. Στη συνέχεια, η Μίσιον ξεκίνησε την παράδοση εισαγωγικών υπηρεσιών σε όλο τον χάρτη της Δημοκρατίας της Τσεχίας και ταυτόχρονα ίδρυσε ακόμα περισσότερες νέες πύλες προς τη Γέφυρα: 22 νέες τσεχικές Ομάδες του I HELP και 4 νέες Μίσιον της Scientology. Όλα αυτά, με τη σειρά τους, ενέπνευσαν μια δημαρχιακή διακήρυξη: «Η Scientology φέρνει τη Δημοκρατία της Τσεχίας σε μια καλύτερη κατάσταση».
  • Μόντενα, Ιταλία: Όταν η πανδημία πυροδότησε εθνικά περιοριστικά μέτρα, μια αφοσιωμένη Scientologist αποφάσισε να αρπάξει την ευκαιρία για να δημιουργήσει μια νέα Ιδανική Μίσιον, σχεδιάζοντας και ανακαινίζοντας εγκαταστάσεις για όλες τις υπηρεσίες της Μίσιον. Αμέσως μόλις άρθηκαν οι περιορισμοί, έπεσε η κορδέλα των εγκαινίων της. Ως Ιδανική Μίσιον, δεν παρέχει απλώς όλες τις υπηρεσίες της Scientology έως την κατάσταση του Κλήαρ, αλλά προσφέρει επίσης βοήθεια θέτοντας σε εφαρμογή κάθε ανθρωπιστική πρωτοβουλία που χορηγεί η Εκκλησία: την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Δρόμο προς την Ευτυχία και την ανταπόκριση των Εθελοντών Λειτουργών σε καταστροφές. Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη ενημερώσει 1 εκατομμύριο άτομα με τα υλικά από τις καμπάνιες, δηλαδή το 23% του πληθυσμού της περιοχής. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ένας περιφερειακός νομοθέτης δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που βάζετε σε εφαρμογή λύσεις που αλλάζουν την κοινότητά μας προς το καλύτερο».
  • ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ

    «Τώρα φτάνουμε στην Τελετή Απονομής Βραβείων της Πρωτοχρονιάς που αποτελεί κατά παράδοση τον φόρο τιμής μας στην παγκόσμια κατηγορία των Μελών του Προσωπικού του Πεδίου σε Ισχύ» ανακοίνωσε ο κ. Μισκάβιτς. Στη συνέχεια, ένας αριθμός‑ρεκόρ πάνω από 200 Μελών του Προσωπικού του Πεδίου από όλο τον κόσμο ανέβηκε στη σκηνή, και ο καθένας τους έλαβε την Καρφίτσα του FSM σε Ισχύ ως αναγνώριση του γεγονότος ότι βοήθησε τουλάχιστον 100 άτομα να ανέβουν πάνω στη Γέφυρα προς την Πλήρη Ελευθερία μέσα σε έναν χρόνο. Το αποκορύφωμα της απονομής βραβείων ήταν η αναγνώριση ενός πρωτοφανούς αριθμού έξι Ελίτ FSM, που ο καθένας τους βοήθησε τουλάχιστον 1.000 άτομα να ανέβουν στη Γέφυρα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και μόνο.

    Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

    «Τώρα περνάμε στο κορυφαίο μας κεφάλαιο ανασκόπησης του Νέου Έτους και τον κρίσιμο σύνδεσμο ανάμεσα στην ιστορία του χθες και το πεπρωμένο του αύριο».

    Και τότε ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής ολοκαίνουριων Ιδανικών Οργανισμών, που έχουν προγραμματιστεί για εγκαίνια τους πρώτους δύο μήνες του 2024:

  • Στο Ώστιν του Τέξας, με έναν Ιδανικό Οργανισμό ακριβώς δίπλα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και πάνω στην κεντρική κοινωνική αρτηρία της πόλης, που είναι γνωστή ως «The Drag» (ο κύριος δρόμος).
  • Στο Ντελ Βάγιε του Μεξικού, με έναν Ιδανικό Οργανισμό 12 ορόφων που υψώνεται πάνω από μια από τις πιο πολιτισμικά ζωντανές γειτονιές της Πόλης του Μεξικού.
  • Στο Σικάγο του Ιλινόι, με έναν νέο Ιδανικό Οργανισμό στο φημισμένο Λουπ, σε ένα ανακαινισμένο κτήριο-ορόσημο κατά μήκος της ιστορικής Πρίντερς Ρόου της πόλης.
  • ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ SUPER BOWL

    «Ας βάλουμε τώρα την τελική πινελιά σ’ αυτή τη χρονιά και ας ξεκινήσουμε δυναμικά το 2024, ως το παραδοσιακό μας καλωσόρισμα στον κόσμο» είπε ο κ. Μισκάβιτς. Και τότε παρουσίασε το μήνυμα της Scientology που θα κάνει πρεμιέρα στο Super Bowl LVIII: μια δυναμική πρόσκληση της Εκκλησίας για να ικανοποιήσουν οι άνθρωποι την περιέργειά τους και να ανακαλύψουν από μόνοι τους την απάντηση στην πιο σημαντική ερώτηση: Τι είναι η Scientology;


    Στο τελικό του μήνυμα για τη βραδιά, ο κ. Μισκάβιτς ανακοίνωσε: «Τώρα που γυρίσαμε όλη την υδρόγειο, διασχίζοντας κάθε τομέα εφαρμογής της Τεχνολογίας του Ρον, αποκαλύπτοντας το παγκόσμιο μήνυμά μας για το αύριο και κάνοντας τα αποκαλυπτήρια νέων Ιδανικών Οργανισμών για την αιωνιότητα, σας προσκαλώ να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Και παρομοίως να αναλογιστείτε αυτό στο οποίο τώρα συμμετέχετε. Γιατί, ναι, είναι μια διαχρονική στιγμή στην ιστορία της ολικής τροχιάς και μια ιστορία που ο κόσμος θα τη θυμάται για πάντα.

    Αλλά μέχρι να έρθει το “για πάντα”, βάλτε κάθε ρολόι που υπάρχει σ’ αυτή την αίθουσα να ξαναρχίσει να χρονομετρά. Γιατί τώρα άρχισε για όλους μας η αντίστροφη μέτρηση για την απογείωση και για μια χρονιά που θ’ αφήσει ιστορία!».

    Την ίδια στιγμή, το Shrine μετατράπηκε σε μια πανδαισία των αισθήσεων με φώτα, κομφετί και ένα χαρμόσυνο τραγούδι· μια αληθινή ενσάρκωση της αρχής ενός θριαμβευτικού και απεριόριστου 2024!