ΟΧΑΪ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΟΧΑΪ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αυτή η θεαματική έκταση 170 περίπου στρεμμάτων είναι ένα απομονωμένο στολίδι γύρω από το οποίο η θέα εκτείνεται στο άπειρο, κι έτσι προσφέρει στους καλλιτέχνες και στους ηγέτες της κοινωνίας τις δημοσίως αποδεκτές υπηρεσίες του Νάρκωνον για την απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά. Τα εγκαίνια της 13ης Σεπτεμβρίου κατέστη εφικτό να γίνουν χάρη στη γενναιόδωρη οικονομική συνεισφορά μελών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων.

Το υπέροχο καινούργιο Κέντρο Νάρκωνον του Οχάι στην Καλιφόρνια εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα σε άτομα που έχουν προβλήματα με τα φάρμακα/ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Η πανέμορφη έκταση στην κορυφή ενός λόφου, με πανοραμική θέα 360 μοιρών, εκτείνεται από την Κοιλάδα του Οχάι μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής στο Νάρκωνον του Οχάι, η άνεση και η καλή υποδομή του βοηθούν εκείνους που επιζητούν βοήθεια για να ξεπεράσουν τον εθισμό τους. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικά κατάλληλες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του Νάρκωνον για απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά, οι οποίες βασίζονται στις ανακαλύψεις και στα γραπτά του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το υπέροχο καινούργιο Κέντρο Νάρκωνον του Οχάι στην Καλιφόρνια εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα σε άτομα που έχουν προβλήματα με τα φάρμακα/ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

 

Οι καλεσμένοι έφτασαν για τη δεξίωση που έγινε σε κλειστό κύκλο και μετά ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων στην οποία ήταν οικοδέσποινα η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση Διεθνώς (ABLE). Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους είπε: «Σήμερα το Νάρκωνον έχει παγκοσμίως την πρωτοκαθεδρία στην απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ και ο μοναδικός του σκοπός είναι να βοηθά τον κόσμο να ζει χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά. Πρόκειται για μια εποχή τεράστιας εξάπλωσης του δικτύου του Νάρκωνον και το άνοιγμα του Νάρκωνον του Οχάι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής του. Όταν περνάς απ’ αυτές τις πόρτες, μπαίνεις σ’ ένα περιβάλλον που είναι αφιερωμένο σ’ ένα πράγμα: στο να βοηθά ανθρώπους να ξεπεράσουν τον εθισμό τους μια για πάντα».

Η Γενική Διευθύντρια του Νάρκωνον του Οχάι, κα Κάθι Ντίον, βοηθούσε επί 15 χρόνια στην απεξάρτηση εθισμένων ατόμων μέσω του Νάρκωνον. «Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα εδώ είτε έχουν ακούσει είτε έχουν οι ίδιοι την εμπειρία της παγίδας που έπεται όταν κάποιος ακολουθεί τον σκοτεινό δρόμο του εθισμού στα φάρμακα/ναρκωτικά. Στο Νάρκωνον, όμως, έχουμε τη λύση», είπε. «Σήμερα που συγκεντρωθήκαμε εδώ σ’ αυτή την υπέροχη βουνοκορφή, την οποία συχνά αποκαλούν παράδεισο, έχουμε μια εγκατάσταση όπου μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη ενός προγράμματος το οποίο γίνεται χωρίς δημοσιότητα και σε απομόνωση, προκειμένου να αποκατασταθεί το θάρρος τους να αντιμετωπίσουν τη ζωή χωρίς τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών ή αλκοόλ και να παραμείνουν μακριά από τα φάρμακα/ναρκωτικά».

Κατόπιν, η εδώ και πολύ καιρό υποστηρίκτρια του Νάρκωνον, κα Κέλι Πρέστον, ανέβηκε στο βήμα. Για πολλά χρόνια ονειρευόταν να υπάρξει ένα Νάρκωνον τόσο ταιριαστό για τους καλλιτέχνες όσο αυτό εδώ. Κατέδειξε τη σημασία της σημερινής ημέρας όταν είπε: «Χρόνο με τον χρόνο χάνουμε τους καλλιτέχνες μας και τους συνεργάτες μας, κι αυτό πολλές φορές συμβαίνει όταν είναι πάρα πολύ νέοι. Το γεγονός που κάνει τη διαφορά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση είναι ότι εμείς έχουμε όντως τη λύση που θα μπορούσε να αντιστρέψει τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Απλώς, δεν είχαμε το μέρος για να την υλοποιήσουμε. Μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι “για πάντα” εθισμένος στα φάρμακα/ναρκωτικά. Δεν χρειάζεται να είσαι “για πάντα” αλκοολικός. Αυτό είναι ψέμα. Το πρόγραμμά μας είναι αποτελεσματικό. Και μπορείς να αποκτήσεις μια νέα ζωή».

Το Νάρκωνον του Οχάι, που είναι ένα μέρος απομονωμένο και εντυπωσιακά καλαίσθητο, 130 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λος Άντζελες, προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά σε εκείνους που επιζητούν να ξεπεράσουν τον εθισμό τους. Το προσωπικό του Νάρκωνον είναι έτοιμο να βοηθήσει σε 24ωρη βάση στην ανακούφιση των δύσκολων μεταπτώσεων που παρουσιάζει η διακοπή των φαρμάκων/ναρκωτικών και να φροντίσει ώστε αυτοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να παίρνουν μαζί τους τα εργαλεία που θα τους οδηγήσουν σε μια πετυχημένη ζωή χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά.

_________________

Για σχεδόν 50 χρόνια, το Νάρκωνον έχει σώσει τη ζωή αμέτρητων ατόμων που θεωρούνταν χαμένα για πάντα μέσα στον εθισμό εξαιτίας της χρήσης ουσιών. Η αποστολή του είναι να παρέχει ένα αποτελεσματικό μονοπάτι για την απεξάρτηση από τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών και να βοηθήσει την κοινωνία να αντιστρέψει την κατάσταση που προκαλείται από τη μάστιγα των φαρμάκων/ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο.

Το Νάρκωνον ονομάζει αυτούς που ακολουθούν το πρόγραμμα «μαθητές» και όχι «εθισμένους» ή «θύματα». Ο μοναδικός του σκοπός είναι να δίνει στους ανθρώπους τα εργαλεία για να απαλλαγούν από τα φάρμακα/ναρκωτικά για πάντα και να ζήσουν απαλλαγμένοι από κάθε είδους φάρμακο/ναρκωτικό. Κάθε λεπτομέρεια έχει ληφθεί υπόψη για να δώσει στους μαθητές μας τη σταθερότητα και την άνεση που χρειάζονται για να απελευθερωθούν από τον εθισμό και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον ξεκινά με μια μη ιατρική διαδικασία διακοπής της χρήσης εθιστικών ουσιών, χωρίς τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το άτομο να πάψει να έχει εξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο άνετα. Αυτό ακολουθείται από μια ξεχωριστή μέθοδο αποτοξίνωσης, ειδικά φτιαγμένη για να βοηθήσει τους χρήστες των φαρμάκων/ναρκωτικών να εξαλείψουν τα κατάλοιπα που οδηγούν σε επιθυμία για φάρμακα/ναρκωτικά, ενώ την ίδια στιγμή βοηθά το σώμα με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής. Το τελικό συστατικό του προγράμματος είναι μια σειρά από Μαθήματα Δεξιοτήτων για τη Ζωή που παρέχουν στους μαθητές τα εργαλεία που χρειάζονται για να παραμείνουν απαλλαγμένοι από τα φάρμακα/ναρκωτικά για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Με την αξιοποίηση της δύναμης των οπτικοακουστικών μέσων, για να παρακαμφθούν τα εμπόδια που σχετίζονται με τον αναλφαβητισμό και για να αυξηθεί η κατανόηση, έχουν δημιουργηθεί 23 εκπαιδευτικά φιλμ σε 29 διαλέκτους και γλώσσες για τα διάφορα μέρη του προγράμματος Νάρκωνον.

Τα εγκαίνια αυτού του νέου, ασύγκριτου Νάρκωνον του Οχάι κατέστη εφικτό να γίνουν χάρη στη γενναιόδωρη οικονομική συνεισφορά μελών της Διεθνούς Ένωσης Σαηεντολόγων. Είναι το τέταρτο κέντρο μιας σειράς πρότυπων κέντρων Νάρκωνον που άνοιξαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Το Ηπειρωτικό Νάρκωνον Ευρώπης και το Νάρκωνον Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξαν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και μόλις χθες έγιναν τα εγκαίνια του Νάρκωνον της Λατινικής Αμερικής στο Μεξικό, που εξυπηρετεί τις 21 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Κέντρα Νάρκωνον λειτουργούν σήμερα σε 23 χώρες, σε έξι ηπείρους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το narconon.org.